Обама наложи санкции срещу Русия заради намеса в изборите

35 души са обявени за персона нон грата
29 дек 2016 22:23, Александър Попов
393
Обама наложи санкции срещу Русия заради намеса в изборите
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама нареди да бъдат наложени санкции на Русия в отговор на "агресивния тормоз срещу американски длъжностни лица и кибероперациите" на руското правителство по време на президентските избори в САЩ, предаде ДПА.

Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване", които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ със семействата си. Официално те са дипломати от руското посолство във Вашингтон и консулството в Сан Франциско, отбеляза Ройтерс, като се позова на официален американски източник.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, които са използвани от руски представители с цел събиране на разузнавателна информация.

В комюнике на Белия дом се съобщава за въвеждане на санкции срещу девет юридически и физически лица, включително две руски разузнавателни агенции и три компании, които са предоставили материална подкрепа за кибероперациите на една от разузнавателните служби.

Официален източник съобщи за Ройтерс, че мярката с експулсирането на руските дипломати е в отговор на налаган от Русия "тормоз върху американски дипломати".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
4
 
0
 
! Отговори
вън от България преди 7 години
и ние трябва да ги прогоним че утре ще почнат да анексират българска територия
194
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Истината е, че каквото и да прави Обамба, той и дресьорите ми загубиха Втората студена война.
193
0
 
2
 
! Отговори
РУССИЯ преди 7 години
Тоя пък и той кой беше?
192
0
 
3
 
! Отговори
Гурбетчия преди 7 години
В предсмъртната си агония черната мамба хапе и плюе отрова наляво и надясно. Обаче нищо не му помага вече. Чао, ауфидерзеен, аста ла виста, со лонг, феъруел и гудбай.
191
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешно е да се твърди, че държава която харчи над 20 милиарда долара, има цял град оборудван за да подслушва всичко и всички, разполага с патентите на всички комуникационни процесори и основни процесори на всяка една компютърна система, държи трите компании със собствени ОС е била подложена на кибератака от руснаците. Това звучи не само неуместно но и смешно. По голяма простотия администрацията на мюслито Барак Хюсеин Обама не е измисляла. Добре, че скоро му изтича мандата... тик так, тик так.
190
0
 
0
 
! Отговори
до 222 преди 7 години
До БобиКак защо 250? Не съм ги броил, но може и да са повече... Нали трябва да се скрият разузнавачите най-малко сред останалия дипломатически състав, не се мисли, че вземат ей така пари... Само да те информирам - дипломатите на България в Брюксел, защото сме сченове на ЕС са горе-долу тази бройка. САЩ и Русия заедно освен в ООН къде членуват в подобна на ЕС организация... Това от Космоса се вижда... но щом така мислиш, няма да се напъвам да ти обяснявам повече, просто чети и ще разбереш...
189
0
 
5
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
ЩОМ ГИ ГОНИ ЗНАЧИ СА ДОБРИ РАЗУЗНАВАЧИ,ЩОТО ЗНАМ ЧЕ ВСИЧКИ ДИПЛОМАТИ СА АКТИВНИ ТАКИВА,И ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНИТЕ СИ.САМО НАШИТЕ СА ЗАПЛАТАТДЖИИ И НЯМА КОЙ ДА ГИ ИЗГОНИ ЗАЩОТО НИЩО НЕ ВЪРШАТ,БЪЛГАРИЯ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ Е ЦЪФНАЛА И ЗАВЪРЗАЛА.
188
0
 
0
 
! Отговори
до 222 преди 7 години
до БобиАбе ти май и интернет и книги на четеш. Виж една книжка от Дейвид Хофман The Billion Dolar Spy, една истинска истори от Студената война през 80-те. Защо си мислиш, че сега е по-различно? Там ще видиш как съветски инженер предава хиляди страници техническа документация и чертежи за ПВО и авиацията и решава хиляди неразрешими до този момент проблеми за американците. Това за хакерите е по-скоро за филмови сериали. А за Сноудън? Нещо да кажеш, докато не избяга някой знаеше ли нещо?
187
1
 
5
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
КАТО ГЛЕДАМ РУСКИТЕ КОНЦЕРТИ И ШОУ ПРОГРАМИ ,ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ РАДВАТ РУСНАЦИТЕ НА САНКЦИИТЕ И ЕДНИ СЛАБИЧКИ НЕДОЯЛИ,КАТО В ЛАГЕРИТЕ ПРЕДИ 9 СЕПТЕМВРИ 44Г.
186
1
 
1
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ОТ ТЕЗИ САНКЦИИ НА САЩ И ЕС РУСНАЦИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ЧЕШАТ ОТ МЪКА.ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СТОКОБМЕНИ РЪСТАТ,ЕДНО ГОВОРЯТ,ДРУГО ВЪРШАТ КАКТО ВИНАГИ,УЖ ДЕМОКРАЦИЯ,ПЪК СЕ НАКРАДОХА ДО НАСИТА,ДОКАТО НАРОДИТЕ ОСТАНАХА ПО ДОЛНИ ***, В ЛИБИЯ И ИРАК НАРОДИТЕ НАМАЛЯХА СПОРЕД ИНТЕРЕСИТЕ НА БАТКОВЦИТЕ.
185
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"35 души са обявени за персона нон грата" Да им е честито, тъкмо ще се насладят на родната "Рашка-Говняшка" !
184
1
 
3
 
! Отговори
карина преди 7 години
Змията, когато умира най-лошо хапе. Явно това е реакция , породена от нечии несбъднали се и провалени планове . Смешно.
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
администрацията (тоест сивите кардинали), а не обама, наложиха санкции не заради изборите, а заради успешното договаряне на спирането на огъня в сирия межу русия, турция, иран, ислямистите, асад и бунтовниците. объркаха се нечии планове, и то сериозно. тези алабализми, че пречели на изборите, може да се разказват на ***.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СаламаЕ, защо се говорят неверни неща. Кое точно се е оказало вярно??? Не видях никъде нито едно официално съобщение, изключвам разни сайтове, което да потвърждава, че в Русия е имало допинг-заговор.
181
0
 
1
 
! Отговори
до 209 преди 7 години
До БобиВремето на класическия шпионаж отдавна е минало??!!Затова ли през последните две години ФСБ хванаха 2-3 американски "дипломате" (поне за толкова официално съобщиха) маскирани и гримиране като на театро, да се срещат с техни агенти в Москва.... Защо американците, пък и руснаците държа по над 250 души дипломатически персонал? Щото са им много са се интегрирали и си сътрудничат ли?
180
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската *** незабавно трябва да бъде изключена от световната мрежа. Време е да се върнат пак на телефоните с шайби.
179
0
 
6
 
! Отговори
до 201 преди 7 години
До АнонименДали с изгонването на 35 дипломати ще се срине Русия? Айде време е да изтрезнееш малко от Коледа, че да можеш да се напиеш на Нова година пак
178
0
 
2
 
! Отговори
до 209 преди 7 години
До БобиЗависи какво разбираш под шпионаж, четенето на вестници и интернет ли?От спътник надали ще се разберат кодоводете на ПВО, техническите параметри (реалните!) на въоръжението, организацията и управлението на армията, плановете за реакция при опасност и т.н. За всичко останало си има CNN.
177
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другари, ... вчера беше забранено на поредните 50 КГБ милиционери да стъпват на Запад ... но другари как може да ни уплаши това - та ние мразим запада и капитализма!Много остра реакция от другарката Захарова ... не понимаю почему ?Да не би защото за мужика има бояршник, а ние от КГБ изнасяме всичко на Запад от капиталите ни та до децата ни ?Ама много омразен тоя Запад бе !!!
176
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ ГОЛЕМИЯ СТРАХ ЗА ПСИХО(ДЕСНИТЕ) ХРАНТУТНИЦИ НА СОРОС И АМЕРИКА (ЗА) БЪЛГАРИЯ Е ДА НЕ БУИ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ДОНАЛД ТРЪМП ДА НОРМАЛИЗИРА И ПОДОБРИ ОТНОШЕНИЯТА СИ С РУСИЯ,ЗАЩОТО ТОГАВА ТЕЗИ СЪЩИТЕ ЩЕ ПУКНАТ ОТ ГЛАД ,ПОНЕЖЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НА КОНФРОНТАЦИЯ С РУСИЯ ЗА НАШЕНСКИТЕ АНАЛНОПОДАТЛИВИ (ДЕСНИ) МНОГО ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕШ БЕШЕ АНТИ РУСКОТО ИМ КВИЧЕНЕ ПО ВСЕВЪЗМОЖНИ МЕДИИ И САЙТОВЕ,НО СЕГА ТАЗИ ЛАПАЧКА Е НА ПЪТ ДА СЕКНЕ И ЗАТОВА ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ СА ОБЗЕТИ ОТ ТАКЪВ УЖАС