Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!

Досега са открити 18 тела, намерени са и 1547 отломки от самолета
Обновена: 29 дек 2016 08:55 | 29 дек 2016 08:52,
96
Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!
Снимка: Reuters

"Задкрилките, по дяволите!" и “Командире, падаме" – последните думи от пилотската кабина на разбилия се руски Ту-154 в Сочи, съобщи Интерфакс.

След предварителен анализ на една от черните кутии на самолета разследващите чуват запис, в който на фона на рутинен разговор между пилотите се чува и вик за опасно доближаване до земята и паникьосан красък: "Командире, падаме".

Още по темата

"Ако самолет има проблеми със задкрилките, той става неуправляем", коментира заслужилият летец изпитател на СССР Виктор Заболотски.

Те не са били в подходяща позиция и не са сработили координирано, поради което самолетът не е успял да набере височина при излитането и е загубил мощност.

Самолетът Ту-154 на руските ВВС падна в Черно море в 5:40 ч сутринта на 25 декември. На борда му имаше 92-ма души, сред които музикантите от ансамбъла на руската армия "Александров".

Според оперативния щаб досега спасителите са открили 18 тела и над 200 части от тела. Намерени са и 1547 отломки от самолета, а около една трета - 567, са извадени на повърхността.

Източник на агенция Интерфакс, близък до разследването, твърди, че независимо от вероятността за проблем с едното крило на самолета приоритетна е версията за пилотска грешка.

Следствието разполага и с проби от горивото, с което е зареден падналият самолет. Според една от версиите има вероятност то да е било некачествено и това да е предизвикало авария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
12
 
! Отговори
Курти преди 7 години
До за съжалениеКолега, не са невинни. Те са военнослужещи и са тръгнали на война. Работата на военния е да убива. Ако е калпав, ще бъде убит. П.С. Справка 2002 година испанци загинаха след мисия в Афганистан при междинно кацане в Турция. Защо не ревахте тогава при положение, че 300 хил. българи са социално осигурени там!? В россия колко са?
43
6
 
9
 
! Отговори
както кажеш преди 7 години
До прозападенВъпрос на вкус,казало кучето и си облизало ***.
42
24
 
14
 
! Отговори
прозападен преди 7 години
ако ще и ислямска държава да станем, но никога с Русия!
41
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (32)По-добре посети библиотеката и вземи да попрочетеш истински книги. Забрави за сводките, спускани от Козяк или друго посолство. Писано е страшно много, а и още има живи свидетели на ставалото по време на Втората световна война. На подобни глупости се връзват само слaбoумни.
40
9
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Извинявайте, но Вие сте доста ограничено и неграмотно същество. По добре не се упражнявайте да разсъждавата върху теми които са извън капацитетите на пилешкия Ви мозък.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех, че виковете имат качеството да се паникьосват :)
38
3
 
24
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Извинявайте , че се включвам във високо интелектуалните Ви разсъждения, но....нима сериозно ми твърдите , че този самолет е " уникален " след като е създаден преди близо 70 години...Приемам това, единствено ако думата уникален се отнася за музеен експонат!
37
3
 
17
 
! Отговори
за съжаление преди 7 години
Да сведем глави пред невинно загиналите....но този ли тип самолети ги наричаха "летящи ковчези"...?
36
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те когато е за бой обикновено надделяват, както всеки един грубиян. Виж, да направят нещо свястно не могат. Факт е, че ако преди месец 2/3 от българите желаеха Белене или нещо по мащабно да се строи от руснаци, сега тази бройка е редуцирана до почитателите им в настоящия сайт. И аз винаги съм коментирал тук в тяхна полза, но вече - не. Едно свястно нещо имаха и го хвърлиха в морето.
35
5
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Ти луд ли си, америка освободи Русия от нацизма, браво!!!
34
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да става никога с Русия,по добре ще живеем с араби.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4500 таралясника ПЪРВАТА световна, глупендър! СССР е нещо по различно!
32
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нацистите бяха победени от Чърчил и съюзническите войски,не забравяйте ,че Хитлер две години беше окопирал Русия докато не ги освободи Чърчил,а и Хитлер воюваше на няколко фронта
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без Паника!Не си забравяйте хавлиите!Може да се паникьосате само ако ви пратят вогоните да ви взривяват планетата или ако същите ви хванат в плен и ви четат своята поезия.Всичко друго не е паника, а лигавщини.
30
2
 
12
 
! Отговори
321 преди 7 години
А какво искате да вика пилота когато самолета е не управляем и пада?и по долу чета страни коментари на лица още не изтрезнели от Коледа!който не правят чест на никой......
29
6
 
9
 
! Отговори
До 9 ти преди 7 години
"Едва 4500 таралясника" и пак победиха нацистите.
28
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да коментираме за народ, който 70 години след ВСВ още празнува победата. И ние и други народи отбелязват някои дати в своята история, но между тях стават за малко от масата. А там запоят не спира векове.
27
13
 
20
 
! Отговори
До23 преди 7 години
Самолета не е рентабилен вече ,защото е много стар. Над Европа не лети заради ограничение за шум , а с него сме летяли чак до Нова Зеландия като сме кацали за дозареждане . Самолета вози като мерцедес , уникален е ! Надали ще ми повярваш , но не ти се сърдя все пак не си професионалист .
26
2
 
8
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Паникьосан е човек, изпаднал в паника. Панически (паническо) е поведението на такъв човек, начин на действие. Викът е панически, в т.ч. и моят вик, предизвикан от качеството на статиите в Днес.
25
13
 
12
 
! Отговори
25 преди 7 години
Изпий си лусиона за баня ,не си ти когато си жаден