Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!

Досега са открити 18 тела, намерени са и 1547 отломки от самолета
Обновена: 29 дек 2016 08:55 | 29 дек 2016 08:52,
96
Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!
Снимка: Reuters

"Задкрилките, по дяволите!" и “Командире, падаме" – последните думи от пилотската кабина на разбилия се руски Ту-154 в Сочи, съобщи Интерфакс.

След предварителен анализ на една от черните кутии на самолета разследващите чуват запис, в който на фона на рутинен разговор между пилотите се чува и вик за опасно доближаване до земята и паникьосан красък: "Командире, падаме".

Още по темата

"Ако самолет има проблеми със задкрилките, той става неуправляем", коментира заслужилият летец изпитател на СССР Виктор Заболотски.

Те не са били в подходяща позиция и не са сработили координирано, поради което самолетът не е успял да набере височина при излитането и е загубил мощност.

Самолетът Ту-154 на руските ВВС падна в Черно море в 5:40 ч сутринта на 25 декември. На борда му имаше 92-ма души, сред които музикантите от ансамбъла на руската армия "Александров".

Според оперативния щаб досега спасителите са открили 18 тела и над 200 части от тела. Намерени са и 1547 отломки от самолета, а около една трета - 567, са извадени на повърхността.

Източник на агенция Интерфакс, близък до разследването, твърди, че независимо от вероятността за проблем с едното крило на самолета приоритетна е версията за пилотска грешка.

Следствието разполага и с проби от горивото, с което е зареден падналият самолет. Според една от версиите има вероятност то да е било некачествено и това да е предизвикало авария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез толкова са обедняли ,че стигнаха стандарта на Куба,вече дори не могат да си позволят бутилка водка та им се налага да сърбат каналин.
23
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До PilotИ като е толкова "прекрасно и надеждно" това самолетче защо му е забранено да лети над Европа?:)) И ми кажи как си обиколил света с това желязо за средни и къси разстояния:))
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова, господин президент Радев, не говори срещу тях като Плевнев, благодари им за това - онова, покани ги тук на 3 март и толкова. Братя, братя, но всеки у тях си!
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам го проблема! Гесеемчика, при зареждането е забравил празните бутилки на задкрилките, те са ги заклинили и ето какво става.
20
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо от времето на втората световна война не се е променило в Русия ,като ,е ли за тях времето е спряло и крака напред не са мръднали
19
14
 
30
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
Самплетчето е прекраснп като с него съм обиколил света. Много по-здрав и надежден е от А320. Това, което най-вероятно е станало е че вторият пилот или не е пуснал задкрилките или е имало някакъв проблем. Не са ги проверили преди излитане. Лека им пръст на хората. Българите сме станали много злобни за жалост като чета коментарите;(
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Техния Бойко да подава оставка! Какво се ошумулява и назначава комисии? Още при Курск трябваше да го натирят и да станат като хората.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Станке Димитров как загина? Пак след презареждане на път за България. Който е неудобен го загиват. Много български комунисти са намерили края си там при репресиите по времето на Сталин. Други със започване на ВСВ са хвърлени тук за да бъдат избити. Като Цвятко Радойнов. Самият Димитров е убит там, привикан уж на лечение.
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната измислена катастрофа...като оная с малайзийския самолет.Та какво стана с него? "Звездите" в самолет и празника Ханука...даже от канал "звезда"
15
8
 
14
 
! Отговори
Гек и Чук преди 7 години
Защото това трябва да направят самите руснаци. Демокрациите са си много добре за себе си. И руските проблеми не означават, че на Запад всичко е у ред. Там е пълна пieдерастия! Затова неуспехите на Русия разочароват. Отникъде надежда.
14
9
 
9
 
! Отговори
Ернст Неизвестний преди 7 години
До Чук и Гек, Чук си то се вижда... та нали последните триста лет, това се опитват либералните демокрации, но все нещо не успяват. Защо ли, а са и с пари и с технологии, според теб.
13
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путич финиш! Мексико спира 11 - те използвани досега руски машини.Самите руснаци спряха Ту 154 до изясняване причините, сякаш самолета е спуснат на вода оня ден и още лети пробно. Никой няма да поръча повече каквото и да е возило на Масква. Следствията от това нещастие ще са съкрушителни.
12
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ти е разликата. Във Франция можеш да си купиш тоалетна хартия, Шарли ебдо, или каквото ти е кеф.Във Франция, Шарли ебдо гаври безподобно и Саркози, и Америка, и всички.В Русия, ако изобразиш Вова в неподходяща светлина, си търсиш нова работа, в най-добрия случай.
11
22
 
19
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 години
Тази Трагедия трябва да се разтури и богатствата, които притежава, но няма нито парите, нито технологиите, изобщо ресурсите и способностите да ги разработи да станат достояние на света. РФ да се свие до размерите на Московското княжество, да им се осигури безопасен спирт и да бъдат показвани като туристическа атракция.За друго не стават!
10
12
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Е щом на това му казвате свобода на словото,по-добре да не си купувам тоалетна хартия,освен ако е вестник Шарли ебдо.Сигурно ще е еко,супер,евро и ....
9
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те никога не са били напред в световната технологична мода! През първата световна война Германия произвежда над 54 000 самолета, Англия и Франция по около 47-48 000.Русия - едва 4500 таралясника. ВСВ германците изтребители са в пъти по ефективни. Хартман - 351, Багхорн - 301, Рал - 287 .. над 100 пилоти с над 100 свалени противници. Отидат на западния фронт и загиват до 10 дни. Имали са няколко подбрани полка, като 9 иап, останалото - сбирщини за отстрел.
8
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление поредната катастрофа с руско желязо е само въпрос на време. Никога не бих се качил на руски самолет.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова си харесал творението си, че си сложил не три, а пет точки след него...
6
28
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърници! Сталин ги държеше изкъсо и постигнаха някакви успехи.След това карат по инерция. Навсякъде безстопанственост, корупция и мащабни трагедии. И един дребен фукльо на фон от нещастия.
5
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, да! Те руснаците така се паникьосват и крещят от ужас за разлика от евроатлантическите пилоти, които дума не обелват, само дишат тежко и търсят удобен връх да кацнат....