Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!

Досега са открити 18 тела, намерени са и 1547 отломки от самолета
Обновена: 29 дек 2016 08:55 | 29 дек 2016 08:52,
96
Паникьосан вик от руския Ту: Командире, падаме!
Снимка: Reuters

"Задкрилките, по дяволите!" и “Командире, падаме" – последните думи от пилотската кабина на разбилия се руски Ту-154 в Сочи, съобщи Интерфакс.

След предварителен анализ на една от черните кутии на самолета разследващите чуват запис, в който на фона на рутинен разговор между пилотите се чува и вик за опасно доближаване до земята и паникьосан красък: "Командире, падаме".

Още по темата

"Ако самолет има проблеми със задкрилките, той става неуправляем", коментира заслужилият летец изпитател на СССР Виктор Заболотски.

Те не са били в подходяща позиция и не са сработили координирано, поради което самолетът не е успял да набере височина при излитането и е загубил мощност.

Самолетът Ту-154 на руските ВВС падна в Черно море в 5:40 ч сутринта на 25 декември. На борда му имаше 92-ма души, сред които музикантите от ансамбъла на руската армия "Александров".

Според оперативния щаб досега спасителите са открили 18 тела и над 200 части от тела. Намерени са и 1547 отломки от самолета, а около една трета - 567, са извадени на повърхността.

Източник на агенция Интерфакс, близък до разследването, твърди, че независимо от вероятността за проблем с едното крило на самолета приоритетна е версията за пилотска грешка.

Следствието разполага и с проби от горивото, с което е зареден падналият самолет. Според една от версиите има вероятност то да е било некачествено и това да е предизвикало авария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво да кажем за "паникьосан красък"? Може би са искали да напишат "панически крясък"? Нищо, другият път могат да се справят по-добре.
3
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да се пише с много епитети, истината и правописа са на последно място в евроатлантическите скъпоценности.....
2
2
 
30
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
БЪРЗО ПОПРАВЯТЕ, НО ЗАЩО НЕ СТЕ УЧИЛИ НАВРЕМЕ?
1
2
 
31
 
! Отговори
Иванка Иванова преди 7 години
Паникьосан се пише, драги журналисти!