Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия

Страните от алианса били свикнали да живеят в спокойна обстановка
6 яну 2017 10:07, Елка Василева
179
Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия
Снимка: архив, Reuters

НАТО в момента не би могла да се справи с Русия според висш британски военен, говорил пред Би Би Си, пише руското издание "Аргументи недели".

Тревога във връзка с т. нар. руска заплаха изрази бившият шеф на британското обединено командване генерал Ричард Барънс. Според него НАТО не би се справила с такъв противник като Русия, посочва седмичникът на своя сайт.

По думите на Барънс след края на Студената война страните от Северноатлантическия алианс са привикнали да живеят в спокойна обстановка, съответно средствата, изразходвани преди за повишаване на отбранителните мощности, са били харчени за други нужди. Поради това в момента организацията не само е напълно демобилизирана, но няма и готовност за потенциала, който може сега да демонстрира Русия. А няма никакви гаранции, че благоприятните за НАТО условия ще се запазят и занапред, подчертава британският генерал.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви по-рано, че Русия не е заплаха за пакта, припомня в тази връзка електронният вестник "Руски диалог". А според кандидатката за президентския пост във Франция Марин льо Пен, обявила се за излизане на страната от ЕС, съществуването на НАТО няма смисъл след края на Варшавския договор и разпадането на Съветския съюз. Лидерката на френските националисти смята, че алиансът е нужен единствено на САЩ, за да лобират за своите интереси в Европа, пише "Руски диалог".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: НАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
52
 
! Отговори
152 преди 7 години
Тези болни мозъци искат да контролират цялата планета и да "въдворяват" "демокрацията" си навсякъде, т.е. да колонизират всички! А слабата, пропаднала, опиянчила се Русия от къде взе, че се оправи и в момента всички трябва да се съобразяват с нея?! Голям вой, съскане и скърцане на зъби от към запад!
24
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоцеее,много е промит мозъка ти с русофобска пропаганда.На колко си години,четеш ли мнения на експерти от САЩ,Англия,Франция?
23
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди втората световна война САЩ изпращат на Хитлер инженери и отпускат заеми да строят заводи, да създават армия... същите САЩ отпускат кредити след това на Европа... нали знаете, че държавите са задлъжнели. Питали ли сте са на кого?! На едни анономни долняри, дето управляват САЩ. Собствениците на САЩ - веднъж, като ги избием хем няма да имаме на кого да връщаме, хем света ще мирясасороските хранилки ще останат без храна и затова ***, но това е положението
22
21
 
23
 
! Отговори
Циник до 26 преди 7 години
Нека ти напомня, че Красная армия маршируваше с Вермахта по улиците на Варшава.....а Сталин на 23.06 е чакал да го арестуват хората на НКВД в подмосковската си дача
21
13
 
19
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Нека плюенето и от двете страни да почне СЕГА!!!
20
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой никого не държи насила в НАТО. Дори напротив, трябва да отговаряш на някакви условия. Можеш да напуснеш алианса когато си пожелаеш. Докато всички си спомняме как се излизаше от варшавския договор. Помним Унгария , Чехословакия, Полша как потушихме желанието им за напускане.
19
8
 
49
 
! Отговори
Пари на вятара преди 7 години
Я ми припомнете за успешна мисия на НАТО,че нещо не се сещам тогава къде отиват парите,скоро бе намерен мъртъв ревизора на на тази организация.
18
5
 
51
 
! Отговори
гоце, преди 7 години
Ами и американците крадат яко от военния бюджет. Защото създават скъпоструващи оръжия, които не влизат на въоръжение. Може ли Ф-35 да струва 200 млн долара, повече от един Боинг 747. И то да е нещо, а то летяща ютия, която ще смъкне един Миг-21 на 60 години.
17
27
 
25
 
! Отговори
Циник до 17 преди 7 години
Ааааааа...добре, че ни "светна" ...иначе и до днес щях да се чудя....защо бл*ядовете бяха окупирали половин Европа....железни завеси...и не знам какво още! Явно е било нещо, като дребно хоби!
16
6
 
53
 
! Отговори
Това е преди 7 години
НАТО е паразитна структора тя съществува благодарение на насажан стах и лъжи и обслужва единствено агресивната политика на САЩ ...
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постклимактеричката естествено ще плямпа каквото и нареди кредитодателя.
14
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво и е на Русия да напада западна Европа? За какво? За територии ли? Че тя си има над 17 млн. кв. километра. За природни богатства ли. Че тя си има от всичко по много.Истината е че не Русия, а запада иска да я нападне. Затова и обколиха като хиени Русия, за да може в един момент да я разкъсат.
13
3
 
44
 
! Отговори
Ли Шимин преди 7 години
До АнонименВъпросът не е колко на хартия има НАТО, а колко реално готови войски може да вдигне на крак. Колко самолета, колко танка са наистина готови. И тук става ясно, че разминаването на ревалността с хартия е драстично. И наистина няма да се учудя, ако войската в реална бойна готовност в Русия са повече отколкото при Алианса. И тук става дума за конвенционални армии, дори да не се брои ядрен потенциал. С него ситуация съвсем става тъжна за НАТО
12
2
 
46
 
! Отговори
криминална структора преди 7 години
НАТО съществува в нарушение на ДОВСЕ,подписан между Русия и САЩ през 1990г.
11
5
 
58
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат:Лидерката на френските националисти смята, че алиансът е нужен единствено на САЩ, за да лобират за своите интереси в Европа,Край на цитата.Където е права - е права!
10
4
 
58
 
! Отговори
Смях преди 7 години
А защо НАТО трябва да се справя с Русия?война ли искат какво?тази организация е готова на всичко само и само да оцелее.
9
34
 
25
 
! Отговори
Гоце преди 7 години
НАТО ще изтрие Русия от картата на света за няколко дни. Стига с тия русофилски глупости. Русия има военен бюджет от 57 милиарда долара, а само САЩ имат военен бюджет от 600 милиарда долара. Казано другояче само САЩ имат ДЕСЕТОКРАТНО превъзходство над Русия.
8
2
 
23
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Нека плюенето и от двете страни да почне СЕГА!!!
7
6
 
56
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Бомбардировките над Сърбия и особенно Белград, не бяха ли терористична операция на нато? Ами Либия, ами сега и в Ирак? Що мълчиш като пукал?
6
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости са това, вероятно генералът реве за пари. Дори да се приеме условно, че армията на Русия е равностойна на тази на САЩ (а това не е така), остава обединения ресурс на държави като Канада, Австралия, Франция, Англия, Германия и куп други. НАТО е най-силната военна формация в историята на човечеството, всичко друго са дрънканици и евтина пропаганда. Който не вярва да вземе лист и химикал и да сравнява. Естествено, изключваме ядрените оръжия, те обесмислят всякакви сравнени.