Тръмп иска зони за сигурност в Сирия: Европа сгреши с бежанците!

Ситуацията в Сирия е катастрофа, смята президентът на САЩ
26 яну 2017 09:53,
64
Тръмп иска зони за сигурност в Сирия: Европа сгреши с бежанците!
Снимка: архив

Новият американски президент Доналд Тръмп заяви, че има намерение да се създадат зони за сигурност в Сирия в първото си телевизионно интервю като президент пред телевизия ABC. 

"Непременно ще създам зони за сигурност в Сирия", заяви Тръмп.

Той каза, че Европа е допуснала огромна грешка, като е позволила на милиони бежанци да се озоват в Германия и в друи европейски страни.

"Това е катастрофа. Не искам подобно нещо да се случи и в САЩ", каза Тръмп.

По-рано днес световните агенции съобщиха, че Тръмп ще подпише указ, с който ще натовари Държавния департамент и Пентагона със задачата да разработят план за обособяването на безопасни зони за цивилни бежанци в Сирия и други съседни на Сирия страни, предадоха световните агенции.

Планът трябва да бъде подготвен в срок от 90 дни от датата на указа. В обособените безопасни зони в самата Сирия и в съседни страни сирийските граждани, напуснали домовете си заради войната, ще изчакат окончателното уреждане на техния въпрос. То може да се изразява в разселване в трета страна или в репатриране.

В интервюто за Ей Би Си Тръмп заяви, че нелегалните имигранти, дошли в САЩ като деца, не трябва да се притесняват, че ще бъдат депортирани, посочва БТА.

"Ние имаме големи сърца. Ние ще се погрижим за всички", каза Тръмп и допълни, че в следващите четири седмици администрацията ще представи политика в тази насока.

В същото интервю Тръмп каза, че САЩ няма повече да информират предварително за плановете на Пентагона.

"Когато става дума за въоръжените сили, не искам нищо да се обсъжда. Искам делата да предшестват думите", каза Тръмп. Така той отправи негласна критика към администрацията на Барак Обама, обявила предварително плановете си за освобождаването на Мосул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам зона за сигурност на луната. Със спа и други забавления. Изберете ме за президент и ще подпиша указ да я построите.
28
1
 
26
 
! Отговори
Браво на Тръмп преди 7 години
Европа е допуснала огромна грешка, като е позволила на милиони бежанци да се озоват в Германия и в други европейски страни.Това е катастрофа. Най-после един политик и президент при това да каже истината! Най-много е виновна бабето Меркел! Заслужава публично ***.илване на Бранденбургската врата! А не обикновените хора да страдат заради нейната глупост и сега да изхранват милиони друговерци, които никога няма да станат европейци и са огромна заплаха заради тяхната агресивна религия!
27
0
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Представяте ли си България да кара бежанците да плащат за оградата по границата...
26
2
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Има нещо в тоя Тръмп, явно ще направи нещо революционно и ще остане в историята... - единствената му тъпня до тук е, че кара Мексико да субсидира оградата... - нали е наясно, че това няма да мине...
25
1
 
33
 
! Отговори
. преди 7 години
Проява на здрав разум в Белия дом? Вече не помня, кога беше последния такъв случай.Тръмп започна да изпълнява предизборните си намерения от първия ден- вчера подписа указ за изграждане на ограда на границата с Мексико, днес заявява намерение за създаване на зони за сигурност в Сирия и овладяване на бежанския поток. Дано това да постави началото на края на фалшивата политкоректност и да повлияе положително на ЕС, както и за подобряването на отношенията с Русия.
24
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
"Зони на сигурност в Сирия"... - идеята и предложението на Бойко Борисов... - и Тръмп чете Борисов...
23
7
 
11
 
! Отговори
321 преди 7 години
До ТурчинаЗоните за сигурност са нож с две остриета,не може в суверенна държава да влизаш и всеки да си прави зони за сигурност,първо трябва да се унищожат терористите и техните спонсори на настъпи мир и всичко ще се оправи.
22
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борсите на Уолстрийт днес подскочиха с 20 000 пункта. Осъзнават се, че Тръмп ще е един добър президент.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!
19
0
 
20
 
! Отговори
да горят в ада преди 7 години
Обама и Х.Клинтън са за затвора те създадоха тази касапница в арабския свят с разни революции и преврати всичко тръгна от там.
18
3
 
17
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Добро утро!Ердоган от няколко години ви говори за създаване на зона за сигурност в Сирия, а европейците си клатиха ушите. Браво на Тръмп!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хилари и Обама трябва да се осъдят.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойхте на Ердоганя човека се скъса да ви обяснява кое е разумното.
15
0
 
21
 
! Отговори
те са преди 7 години
Преди месец Тръмп на пресконференция заяви че администрацията на Обама стой зад ИД.
14
0
 
22
 
! Отговори
кой преди 7 години
А кой докара Сирия до катастрофа а?кой искаше да свали законната власт и предизвика гражданска война,кой?първо Тръмп да си разчисти *** около себе си.
13
0
 
33
 
! Отговори
do 8 преди 7 години
кой е Хитлер - този който разпалва войните или този който ги погасява?Хилари ме ужасяваше.Войните и следователно бежанците са резултат от политиката на тези, които стоят зад Обама и Клинтън.
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме като Тръмп в ЕС?Иначе с ЕС е свършено.
11
0
 
22
 
! Отговори
м..да преди 7 години
,,Така той отправи негласна критика към администрацията на Барак Обама, обявила предварително плановете си за освобождаването на Мосул.''- Ами Хюсеин си предупреждава хората.То без това по едно време се бяха порасърдили,че им спрели оръжейните доставки и критикуваха ,че САЩ ги изоставил ,но после нещата се оправиха ..
10
2
 
21
 
! Отговори
Тръмп е човекът ! преди 7 години
А, Америка е страната, от която ще започнат промените и ако някой е очаквал това да е Германия, Франция или Русия , дълбоко греши !!!! Затова и врявата е голяма - то не са акриси с 3 Оскара , то не е държавен секретар , то не са музиканти и т.н. Край с неолиберализма !!! Край с глобализма !!! Американските бели якички са двигателят на света и казаха СТИГА !!! Не може Китай и Германия да произвеждат, а останала част от света да живее на кредит !! И да развива икономика основана на услугите .