Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!

Той призова Путин и Тръмп да заклеймят ядрената война
28 яну 2017 15:28,
231
Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!
Снимка: архив Reuters

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отправи злокобно предупреждение: "Светът се готви за война", съобщава АBС News . С оглед предстоящия телефонен разговор между Тръмп и Путин, Горбачов призовава лидерите да сложат край на това, като инициират резолюция на ООН, която по същество да забрани ядрените войни.

"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН – органът, носещ главната отговорност за международния мир и сигурност – да направи първата крачка", пише нобеловият лауреат за мир в статия за списание Time, предаде "Фокус".

"Конкретно предлагам на среща на Съвета за сигурност на ниво държавни глави да се приеме резолюция, в която да се заявява, че ядрената война е нещо недопустимо и никога не трябва да се случи".

"Смятам, че инициативата за приемането на подобна резолюция трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин – президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност", посочва той.

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес  вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като те гледам какъв Авио експерт си сигурно те е страх да отидеш на лекар. За да не се окаже че и той е компетентен като теб.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Нищо, ние ти наслагахме минусите. Макар че наистина няма да ти помогнат да се осъзнаеш.
26
4
 
33
 
! Отговори
Владивосток преди 7 години
Товарищ, ти предаде 300 милионен СССР на рептилните западни кучета!Ти продаде за жълти стотинки народа си!Теб Тачърката и Рейгъна те мамиха с нобилови награди за мир!Пържи се в ада, белег мръсен!
25
10
 
5
 
! Отговори
Авио Експерт преди 7 години
Миг 35, Су 36, това са само цифри и прах в очите на руския народ и филите по света. Послдения руски самолет който е имал реално превъзходство над западните и американски конкуренти беше МиГ21.
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато прави глупости тоя малооумник и обърка света не предупреждаваше злокобно, сега се сетил. Тогава се насссра от кеф че Рони артиста му обърна внимание и продаде нещо което струваше трилиони за 3-4 млн. Путин трябваше отдавна да му прати СМЕРШ да му излекуват плешивата тиквва
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Балтона 12Е добре де, той ги е изпуснал! Ами я ми кажи, по вашата "логика", той като ги е изпуснал, ами нали вие бе, шорошоидалници, нали ВИЕ ГИ ВЗЕХТЕ!!!! ПРЕДИ 28 години!!И КВО НАПРАИХТЕ? ЗАЩО СЕ ДОКАРАХМЕ ДОТУКА? До нова Октомврийска революция! След 100г...Ами защото, глупачета, икономическия ви модел се изчерпа, има свръхпроизводство, а няма кой да купува! 8 човека държат парите на 3,5 милиарда!!! А колко коли, апартаменти и ядене ще изядат 8 човека! А 3,5милрд. нямат пари! Революция иде
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Странджата...Те братушките си обявяват че до 3 години ще си имат су 35 до 3 години навсякъде в армията им, нищо че ти не знаеш че в действителност сега в Сибир се произвежда масово су-47 Беркут. А за интерконтиненталните ракети на братушките няма смисъл да говорим. Ракета Топол М От Сибир до Вашингтон с ядрена глава стига за 17 минути...8 км в секунда скорост. Илиза извън орбита за да няма съпротивлерние с въздуха и се връща в орбита. Ядрената глава поразява град като Вашингтон.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ротшилда изпечен развратник, цинично отвъща: война
20
1
 
15
 
! Отговори
Мефистофел преди 7 години
Горби,кaзaнa ври,тристa дяволa рaнцувaт около него и те чaкaт...скоро...мaлко ти остaвa и си мой..
19
2
 
23
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ТОЗИ ОТ КОЙ БУНКЕР СЕ ОБАЖДА,ПРЕДАТЕЛ ,ДА КАЖЕ КАКВИ ПАРИ Е ВЗЕЛ ЗА ДА НИ ПРОДАДЕ,НЕ МУ ЖЕЛАЯ НИЩО ХУБАВО.КАТО МУ ЧУЯ ИМЕТО И СЕ СЕЩАМ КАКВА БЕШЕ БЪЛГАРИЯ,ГРАДИНА,А ТОЯ НИ ПРОДАДЕ ЗА ПЕТ СРЕБЪРНИКА.ВЪРНА НИ С 100 ГОДИНИ НАЗАД.ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ НА СЕБЕ СИ,А НЕ ГОЛЕМИТЕ БАТКОВЦИ,БРАТЯ,БРАТОВЧЕДИ Т.Н.КОИТО СИ ГЛЕДАТ ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ,ДО ТАЗИ БЕДНОТИЯ,НЯМАМЕ ЕДНО ПРОИЗВОДСТВО,САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ОТ ВСЯКАКЪВ ЦВЯТ.
18
21
 
3
 
! Отговори
2+2 преди 7 години
Щом Горбачов казва "светът се готви за война" значи иска да каже "Путин се готви за война" ,понеже няма информация за Тръмп.
17
11
 
6
 
! Отговори
Кочанов преди 7 години
Последния ръководител на Великия Съветски Съюз. Целия свят трепереше от него. Сега Путин се опитва да възвърне едновремешното величие, но Русия си остава бледа сянка на СССР.
16
0
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Пу пу, пепел ти на езика....
15
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съветските комунисти предадоха властта (разбирай ядрения потенциал) ... в ръцете на един член на петербургската престъпна групировка и сега се чудят - защо този откровен престъпник е готов да започне ядрена война за да запази властта си.Типичното комунистическо късогледство и глупост като започнеш от Горбачов та до Елцин.Това е грозната истина, другари ... и никакви минуси няма да помогнат.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Леле, леле.....и кой ще го унищожи? Ти ли? Или краварчетата с чоропогащниците? Аре бегай се скрий бе! Или по-скоро си търси убежище....
13
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази мумия ОТДАВНА трябваше ДА Е БЕЗМЪЛВНА! Обърка света преди повече от четвърт век, сега тругнал да го оправя!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се получава когато съберем масони, илюминати и зионисти - масилюзионисти.
11
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този от къде се обажда от бункера ли? Унищожи соц.лагера унищожи държавите и икономиките а сега го е страх да не умре в бункера си от атомна бомба! За кого си се загрижил бе предател за себе си ли? Още колко мислиш да живееш 100 години ли? Или те е страх за внуците и децата ти че няма да може да похарчат предателските милиони които си им оставил? Твойта предателска мама дева!
10
4
 
29
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Другаре, ето това е човека който развали работата. Като видя че соца в СССР отива в глуха и кална улица вместо към светлия комунизъм, вместо да измъкне само съюза от СИВ, той отпусна юздите на всичко.
9
16
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Руско военно министерство обяви че до 2020 година всички леки изтребители ще бъдат заменени с МИГ 35 с увеличена два пъти далечина на полета защото .... бъдещите конфликти в света ще са от типа на сирийския, а не глобални и такива самолети ще са по-подходящи за военни действия. На кого да вярваме? Дали на специалистите или на пенсионерите като наш Румен?