Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!

Той призова Путин и Тръмп да заклеймят ядрената война
28 яну 2017 15:28,
231
Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!
Снимка: архив Reuters

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отправи злокобно предупреждение: "Светът се готви за война", съобщава АBС News . С оглед предстоящия телефонен разговор между Тръмп и Путин, Горбачов призовава лидерите да сложат край на това, като инициират резолюция на ООН, която по същество да забрани ядрените войни.

"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН – органът, носещ главната отговорност за международния мир и сигурност – да направи първата крачка", пише нобеловият лауреат за мир в статия за списание Time, предаде "Фокус".

"Конкретно предлагам на среща на Съвета за сигурност на ниво държавни глави да се приеме резолюция, в която да се заявява, че ядрената война е нещо недопустимо и никога не трябва да се случи".

"Смятам, че инициативата за приемането на подобна резолюция трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин – президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност", посочва той.

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес  вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съветските комунисти предадоха властта (разбирай ядрения потенциал) ... в ръцете на един член на петербургската престъпна групировка и сега се чудят - защо този откровен престъпник е готов да започне ядрена война за да запази властта си.Типичното комунистическо късогледство и глупост като започнеш от Горбачов та до Елцин.
7
11
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Забравяш и Турция. Те двамката с Ердоган са си лика-прилика. И в болните си амбиции и в начина по който ще ги усмирят.
6
8
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Този пък откъде изпълзя? Развали ни светлото бъдеще, не го е срам да се обажда, сега вече трябваше да сме постигнали комунизма и да живеем по-добре .
5
11
 
48
 
! Отговори
Топло преди 7 години
Господин Горбачов е типичен пример как некадърието на един човек може да доведе до трайни последици за цели народи. Невероятно как се продаде за жълти стотинки на Запада и провали цяла империя. На това му викам Загубеняк.
4
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предателската гнида, която за 100 хил DM навремето продаде душата си на дявола и превърна 500 млн източноевропейци в обслужващ персонал на Запада - при това за жълти стотинки.
3
5
 
34
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Изкуфелец...
2
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За война се готви единствено путин, но това не е голям проблем, защото ще бъде унищожен преди да е разбрал какво става
1
6
 
38
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Ядрените войни са в болния ти мозък, предателски ***!