Германия: Електронни гривни за заподозрените в тероризъм

Промените са приети заради атентата в Берлин на 19 декември
1 фев 2017 22:15, Анисия Иванова
19
Германия: Електронни гривни за заподозрените в тероризъм
Снимка: БТА

Германското правителство реши заподозрените екстремисти, които представляват непосредствена заплаха за сигурността на Германия, да бъдат следени с помощта на електронни гривни на глезените, предадоха ДПА и Франс прес.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер и министърът на правосъдието Хайко Маас са приели предложените законови промени след терористичния атентат в Берлин на 19 декември.

Използването на електронни гривни за глезените на екстремистите, смятани за способни да извършат нападение, е част от пакет със засилени мерки за сигурност след нападението с камион срещу коледен базар в Берлин, при което загинаха 12 души и бяха ранени около 50, припомня ДПА.

"Електронните гривни не са чудотворно решение, но са важен инструмент за улесняване на наблюдението на опасни хора", подчерта пред медиите Де Мезиер, цитиран от АФП. Според негов говорител над 550 души, смятани за опасни от федералната полиция поради връзките си с международния ислямистки тероризъм, може да бъдат подложени на новото електронно наблюдение.

Нападателят Анис Амри, по произход тунизиец, е бил известен на властите като представляващ потенциална опасност и е бил подложен на физическо проследяване. През септември 2016 г. берлинската прокуратура сметнала случая за приключен поради липса на доказателства и скоро след това полицаите загубили следите му.

Германските власти многократно са подчертавали, че не разполагат с хора за постоянно наблюдение на стотиците души, определяни като опасни и подчертават, че е невъзможно те да бъдат задържани, докато не бъде доказана вината им, припомня АФП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама така им нарушавате правата . нямате право да ги следите , сега ще утидат нашите от БХК и ще ги разпирдушинят
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
grivnite da gi slojat na politizite, deto dopusnaha tia HALI v evropa. spasenie ot tiah niama
9
1
 
5
 
! Отговори
Хер Флик преди 7 години
Гривни, подписка и ако трябва екстрадиция обратно в дупката от където е излязъл.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предадe Франс прес ,аммммммммммм като не знаем немски
7
1
 
4
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Тук трябва да се почне с гривните от раждането в столипиново пазарджик сливен.... Само да кривне от пътя и ток на място
6
2
 
7
 
! Отговори
Гривни за всички преди 7 години
пришълци, прииждащи в Европа. И чекинг всяка седмица в местния полицейски участък, иначе няма храна и подскон. А за нечекналите се - GPS проследяване и незабавна екстрадация. За кандидат терористи - обратно в ***, от коят оидват, с цялата си рода. И 50 години без право за вкизане в Европа. За терористичен акт - всички пришълци от района, от който е терориста - обратно в ***. Това е единствения начин. И да има повече свински кожи за "повиване" ...
5
1
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
На свинче звънче! Само (на доста хора тук) не им е ясно - как аджеба гривничката ще попречи на тарамбуките да се вдигнат във въздуха барабар с 20 - 30 неверници...или да покара тир в някоя пешеходна зона!Мурксул-ханъм гледа да замаже очите на избирателите - нали след 8 м. са избори! Иначе скъпите и гости могат да трепят колкото им е кеф!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електронен билет и марш в пустинята откъдето е дошъл, да помпи камили, кози, овце и семейството си както си е свикнал. Знам, че е гадно за животинките, ама вече ми писна в Европа да сме толерантни към хора от вяра, които винаги са искали да я превземат. С тея "белезници" единствено по-лесно ще реконструират поредния атентат в западна Европа.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не си харесва бижуто, обратно в мюсюлманските страни!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетила се Мара да се побара.
1
8
 
14
 
! Отговори
Паша преди 7 години
Интересно "заподозрени" ! в Германия ще бъдат маркирани дъс гривниа заловени в терористична дейност журналисти в Турция биват наградени със нобелова награда хубава работа ама ционистка