Популярен, по-малко популярен, Тръмп

Подкрепата му е най-ниската в историята на САЩ, според проучвания
126
Популярен, по-малко популярен, Тръмп
Снимка: архив, Ройтерс

Популярността на президента на САЩ Доналд Тръмп е по-ниска от тази на всички предишни президенти в този период от управлението им, показват публикувани вчера проучвания, цитирани от ДПА.

Американското обществено мнение изглежда наказва президента за серията спорни укази, издадени през първите 15 дни след встъпването му в длъжност. Проучване на телевизия Си Би Ес му дава подкрепя от само 40 на сто.

Анкетите на Си Ен Ен и института Галъп са съвсем малко по-добри, като му дават подкрепа от 44 на сто и 43 на сто.
Тръмп е първият президент с негативно равнище на одобрение в този период от президентския си мандат, съобщиха медии в САЩ.

Той получава позитивен рейтинг в проучване на консервативния институт Расмусен, според който 54 на сто от американците подкрепят президента си. Дори това обаче е по-ниско от проучванията на същия институт за популярността на предишни президенти. Барак Обама имаше подкрепа от 61 на сто на 3 февруари 2009 година.

Според Си Ен Ен над 50 на сто от американците се противопоставят на политиката на Тръмп в ключови области като тероризма, имиграцията и външната политика. Шест от всеки 10 са против плана му за изграждане на стена по границата с Мексико, за да спре миграцията, а 53 на сто не одобряват указа му, забраняващ в САЩ да се допускат граждани на седем предимно мюсюлмански страни.

Проучванията показват и разделението в страната, отбелязва ДПА. 88 на сто от поддръжниците на Демократическата партия са против забраната. Същият процент от поддръжниците на Републиканската партия я подкрепят.

Американците са единни само за едно. 78 на сто от тях смятат, че през първите си две седмици на поста новият президент действат точно както се очаква от него, отбелязва агенцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Хахаха е ти ги уби направомедиите са ШИТ и нищо повече.Не им вярвайте, не ги четете, не им се вързвайте.Мислете здраво това което някой ви казва или пише.
17
9
 
9
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Тръмп е велик.Медиите са лъжливо нищо.Тръмп казва и прави.Медиите лъжат и мажат, като *** се продават и дават на мръсни хора.Тръмп е велик !!!днес бг дпа сnn bbc и тем подобни са нищо.Хората за безплатно обичат ТръмпЛъжливите медии ги обичат само тези които ядат отровения им хляб и наркоманите които четейки помията им получават дневната си доза душевна помия.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проучвания на същите медии,които даваха прогнози,че Клинтън ще я изберат с над 90% мнозинство.Някаква причина да им вярвам 3 месеца по-късно?Не.
15
4
 
9
 
! Отговори
Станой от Насраной преди 7 години
Искам да си призная, че съм гей наркоман и живея от грантове на Содомския Атлантически Комитет. За пари продавам родината и рода си, но нямам сили да се боря понеже съм затънал до всяка клетка на мутиралата си от пороци същност на рода си.Like that uhh ?
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите остават. Въпросът е затворен.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грантове, грантове.... ФЕД да не са почнали нова печатница?
12
5
 
7
 
! Отговори
:))) преди 7 години
Дали в Америка няма да се намерят пари да смажат едно платено лъже сайтче, който тайничко дебилизира и промива мозъка на и без това нездравия българин. Мирише ми на печено. Печено от днес бг
11
1
 
9
 
! Отговори
Емиииии преди 7 години
Лъжлив, по-лъжлив, най-лъжлив, днес бг
10
3
 
13
 
! Отговори
Амии преди 7 години
Може би трябва да пишем на Доналд, че тука в България има една платена медийка, която така тънко и тайничко го плюе по платени статии и промива мозъка на редовия българин.Какво ще кажете ?
9
4
 
10
 
! Отговори
Тръмп е велик преди 7 години
Лъжлив, по-лъжлив, най-лъжлив, днес бгЦитат от Гласът на свободните хора. Организация на неплатени протестъри срещу лъжливи соросидопитеци и гадни лицемерни медийки.Това го пише сайт който пропагандира секса наркотиците пороците самоубийството сексуалните извращения и все други такива "хубави неща"
8
0
 
8
 
! Отговори
Само Тръмп преди 7 години
Лъжлив, по-лъжлив, най-лъжлив, днес бгЦитат от МНА на БСА./ТПМ/
7
1
 
9
 
! Отговори
Само Тръмп преди 7 години
Лъжлив, по-лъжлив, най-лъжлив, ДПА.
6
2
 
15
 
! Отговори
Само Тръмп преди 7 години
Популярен, по-популярен, най-популярен - Тръмп. Да не се окаже на следващите избори 90% за Тръмп - 10% против като социологическото проучване покаже, че 10% са хомосексуалисти, наркомани, деградирали хора, платени протестъри, пияници, хора от неблагополучни семейства.
5
3
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Ти коя статия коментираш бе? Тук няма нищо за Крим. Даже и за Путин, който пък има рейтинг 85%, ако не знаеш.
4
0
 
17
 
! Отговори
Циник преди 7 години
78% поне си признават, че човека прави - това заради което си го избраха!
3
0
 
13
 
! Отговори
Уффф! преди 7 години
Стига пропаганда бе хора! "Новият световен ред" си отива - иска ли му се или не! Ако не е Тръмп, друг ще се появи! В епохата на интернет никоя тирания не може да се наложи, дори лихварско еврейската. Три века усилия на вятъра. Това е живота! Свкивайте, няма нищо вечно!
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мао дзе Дун казваше, че не е важно дали котката е черна или бяла, важно било да лови сороски мишки. А щом те цвърчат, значи върши работа американския котак.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината американци са такива ***, че не знаят кой им е президента. Така че рейтингът му е нормален.