Румънски трус, който няма да спре: Да покажем солидарност!

Готви се и контрапротест срещу президента Клаус Йоханис
6 фев 2017 09:30,
52
Румънски трус, който няма да спре: Да покажем солидарност!
Снимка: БТА

Важно е да покажем солидарност с румънците, защото и ние много добре познаваме чувствата, които те изпитват, защото и с нас по същия начин са се подигравали.

Това каза Иван Радев, организаторът на Солидарност с протестиращите в Румъния - демонстрацията, която се проведе в неделя в София в знак на подкрепа на протестите в северната ни съседка.

Още по темата

В телефонна връзка в предаването "България сутрин", репортерът на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева съобщи, че политическото земетресение в Румъния няма да спре скоро, премиерът няма никакво намерение да подава оставка и напрежението тепърва ще се задълбочава, защото се готвят контрапротести срещу настоящия президент Клаус Йоханис.

Ганчева допълни още, че Социалдемократическата партия е най-голямата в Румъния и даже да има предсрочен вот, най-вероятно тя ще продължи да управлява.

"Президентът Клаус Йоханис е крайно неудобен за социалдемократите и една от причините за това е, че той контролира тайните служби", коментира Мартина Ганчева.

Според Радев през последните години Румъния е добър пример и надежда за България. По думите му, щом там се случи съдебна реформа, която частично декриминализира корупцията, защо да не се случи такава и у нас?

"Точно затова е много важно, че българите излязоха и изразиха солидарността си с румънците", обясни той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Радев посочи, че и за България, и за Румъния не е важно дали ще има протести или не, по-важното е как да тръгнат нещата и да живеем в една по-правова държава.

"Би било добре, ако това, което ще ни обедини за евентуални протести, да бъде наистина желанието за справедливост", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
данъкоплатец преди 7 години
Да покажем солидарност и да се надяваме, че и всички ние ще се надигнем. Стига ни мачка политическия ни ,,елит"
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкайте червените утайкии
13
0
 
3
 
! Отговори
Циник до 20 преди 7 години
И????!!!!!!!
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тази солидарност. Гледайте си собствената *** и мръсниците, които ви крадат живота. Какво ме интересува Румъния, след като тук е едно огромно крадливо блато. Излезте тук един милион, а не да се пените със статийки за подкрепа.
11
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат:"....декриминализира корупцията, защо да не се случи такава и у нас?"Първо - не ДЕкриминализира...а ДА КРИМИНАЛИЗИРА корупцията у нас!И второ - ще трябва да арестуват ВСИЧКИТЕ ни политици, и народни пре-датели от 27год. насам!
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това репетиции на сухо ли са за нашите протестъри? Можеше да протестирате цели две и половина години, но не го направихте. Търпяхте калинки, тикви, рапони, сега Румъния ще оправяте! Смешници! А онзи с кесията гледа и доволно потрива ръце!
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче как са едни и същи ***... Сега ще викнат тамошния Мишо Шамара да пее за Раша, след това ще обявят всички за платени сороси и ще призоват да бъде оставен кабинетът да работи...И накрая, като нищо няма да изкарат мандата. Този законопроект е еквивалентът на Пеевски в ДАНС.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Румъния ще има протести още една година. После ще фалира Корпореску Търговеску Банкеску и правителството ще падне. После ще дойде дясна коалиция на власт, нещата уж ще тръгнат, но със скандали. След още една година десните ще предложат за президент бабеску Цачевеску, ще загубят и отново ще има избори.Де жа ву?
7
3
 
16
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Според мен най добрия сценарий за България е в деня на изборите да се организират огромни мащабни протести тук в България .Да са насочени не към определена партия а към всички политици без принадлежност.Трябва да си платят за всички кражби които направиха за толкова много години.
6
13
 
2
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Това е добре за нас, нека подкрепим бунтовете, колкото по зле там толкова по добре за нас. Нека се избиват да палят и трошат, вече няма да сме последни!
5
3
 
21
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Не ги мислете румънците. Те не чакат някой да им плати, че да излязат на площада.
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румънските социалисти се учат от БСП. Опорни точки, контра протести, държат властта до край, вкарват спорни закони. Никога вече БСП
3
4
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тия "будни" протестърчета защо ревът на чужд гроб къде бяха до сега та не крякаха срещу тиквата тук сигурно сме цъфнали та вързали или такива са им опорните точки !?!?!?
2
12
 
14
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Тройната коалиция не си подаде оставката доброволно, въпреки едногодишните протести! По-гaдно нещо от бсп НЯМА!!!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека адаша му, да вземе от румънския опит във вкарване на политици в затвора. Както обеща! Че десетина увяхнали гербера ще грачат пред Парламента, няма никакво значение.