САЩ може да изгубят глобалната си лидерска позиция

Политиката на Тръмп може да предизвика икономическа криза
7 фев 2017 10:45, Екип на Bloomberg
12
САЩ може да изгубят глобалната си лидерска позиция
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-притеснителното от политиката на Тръмп е, че ще доведе до много сериозно засилване на долара, което пък от своя страна до икономическа криза. Това обяви финансистът Юлиан Войнов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, обяснявайки, че Фед ще бъде принуден да вдигне лихвите, а това ще доведе до проблеми на голяма част от страните, ориентирани към износ.

Според Войнов политическите ходове на Тръмп могат да доведат до някакъв икономически просперитет в краткосрочен план, но в дългосрочен това е губеща позиция.

"Глобализацията и автоматизацията няма как да бъдат спрени. Ако политиката продължи, САЩ ще изгубят глобалната си лидерска позиция и ще дадат възможност на страни като Китай и други, които не се славят с чак такива демократични либерални режими, да заемат това освободено място", подчерта финансистът.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още през 60-те години ми обясняваха същото в у-ще, явно някои хора си повтарят едно и също като латерна, та дори им плащат за това
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарят Войнов нещо не е много в ред. Хем долара щял много да се вдигне хем САЩ щели да загубят лидерската си позиция от Китай. Ами няма как да стане това. Рейгън също вдигна много цената на долара, но от това пострадаха всички които разчитаха на финансиране от САЩ, особено много страни които се считаха като самодостатъчни и независещи много-много от долара, имам предвид СССР. Що се отнася до Китай, дълговете на китайската икономика вече надхвърлят 10 трилиона долара и балона е към спукване.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само че може, но и трябва и е абсолютно задължително.
4
1
 
6
 
! Отговори
мунчо преди 7 години
тия,Хамериканците,НИКОГА не са били лидери,само в БОЛНИТЕ мозъци на българските пишман"***" и пишман "демократи" са такива!виж, НАЙ-ДОБРИ са в износ на престъпления срещучовешкия род,разрушаване на цели държави и избиване на хиляди невинни старци,жени и деца-Хирошима,Нагазаки,Виетнам,Ирак, и т.н. и т.н.!
3
3
 
3
 
! Отговори
Г-Н ВОЙНОВ, преди 7 години
НЕ ТИЯ НАМ! Българският читател, "обичан" от хора от вашия бранш, е свикнал да се доверявана на инстинктите си.Та мислим, че дори крачка да направи в разрез с интересите на БОГОИЗБРАНИТЕ ФИНАНСОВИ ГОСПОДАРИ г-н ТРЪМП, ще просъществува като президент не повече от 1 седмица. Все някоя "девица" ще се появи с пола накапана от неговите семена, все ще се намери някоя гнусна работа, която той е извършел преди или след Новата Ера. Ще го инпичнат финансовите богове на секундата!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
елементарно уотсън;чакаме разпада на фащ
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сащ никога не са имали лидерска позиция в каквото и да е освен във подпалването на войни и конфликти.а сега са изпаднали в ужас че светът вече не ги понася и отговаря на всичките им глупости с тояга