Едно си иска Кремъл: Нормални отношения със САЩ, рано или късно

Ще има ли обаче съвместна операция в Сирия? Не се знае
16 фев 2017 20:00,
122
Едно си иска Кремъл: Нормални отношения със САЩ, рано или късно
Снимка: Reuters, архив

Поради липсата на нормални отношения между Русия и САЩ не получават решение редица проблеми, изискващи общо внимание. Това заяви днес пред журналисти Дмитрий Песков, говорител на руския президент, предаде ТАСС.

"Проблемите са твърде много и губим време, без да решим тези проблеми", отбеляза представителят на Кремъл.

По думите му много от тези проблеми са такива, че нито САЩ, нито Русия "могат ефективно да ги решават" самостоятелно.

"Надяваме се рано или късно да започне изграждане на нормални, делови отношения с Вашингтон и в момента се ориентираме към това", каза Песков.

Президентският прессекретар не коментира публикациите, че демократи от Сената на САЩ смятат да формират комисия за разследване на евентуални контакти между хора от обкръжението на президента Доналд Тръмп и руското разузнаване. "Не съм чул такива изявления. Това е абсолютно вътрешна работа, за нас тук не е необходимо да даваме някакви оценки за това", каза говорителят на Владимир Путин.

Кремъл отказа да коментира медийни съобщения, че Пентагонът и администрацията на САЩ проучват възможностите за наземна операция в Сирия, посочва агенцията.

"Ако не греша, това е съвсем обезличена информация, затова не бих коментирал нищо. В информационното пространство гъмжи от такива пуснати данни, би било абсурдно сега да даваме някакви коментари на такива сериозни теми въз основа на вестникарски съобщения", каза Песков.

Като цяло според него отношението на Русия към евентуално изпращане на американски контингент в Сирия би зависело от много фактори - "въз основа на какво от правна гледна точка, в рамките на каква операция и с какви цели". "Въпросите тук са много и е невъзможно да говорим нещо, без да знаем", обобщи той.

По-рано телевизия CNN съобщи, като се позова на неназовани източници, че министерството на отбраната на САЩ проучва дали е целесъобразно да прехвърли американски бойни части в Северна Сирия. Според журналистите окончателно решение ще вземе президентът Доналд Тръмп.

Военният контингент на САЩ в Сирия по различни данни включва близо 300 бойци от специалните сили, които действат като съветници - обучават сирийски опозиционери.

В неделя Пентагонът отказа да предостави на ТАСС каквато и да било информация за военното присъствие на САЩ в Сирия.

През януари зам.-командващият корпуса морски пехотинци на САЩ генерал-лейтенант Джон Дейвис, потърсен от ТАСС, заяви, че за да бъде активизирана американската кампания срещу терористичната групировка "Ислямска държава", ще е потребно не само да се увеличи броят на въздушните удари срещу нейната жива сила и техника. Така военачалникът коментира перспективите за развитие на американската операция срещу ИД във връзка с подписания от Тръмп на 28 януари меморандум, според който Вашингтон трябва до 30 дни да подготви преразгледан план за разгрома на джихадистката групировка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
До спейса,Единствената роля на "зелените човечета" в Крим беше да не допуснат ескалация на напрежението и жертви и явно успяха да се справят със задачата! Досега, обаче никой не ми е отговорил на въпроса защо им е на руснаците да заплашват руснаците в Крим с оръжие, че и да им казват как да гласуват на референдума! Повече от ясно беше, че болшинството от жителите на Крим, включително и повечето кримски украинци не искаха да са подвластни на бандеровците!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** пропада.Това лято украинците ще им дерат ремици от гърба.
61
0
 
0
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 69,Айде първо си уточни времето, за което ставаше дума(преди 3-4години), хронологията на събитията и тогава пак пиши глупости!
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В никакъв случай не трябва да се сътрудничи с рузките ***.Даже напротив - ако може да им се подложи динена ***, редно и богоугодно е.
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкции до дупка, тотална блокада и ще се научат. Има рецепта за лечение.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68 А Воложка България дали иска да е с нас.За първи път чувам че преди 1878г. ,сме разполагали със злато ,само не разбрах към коя българска институция се е водело.
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е световен лидер! ....Я пак! Какъв лидер е човек който напоследък се е срещал само с Ердоган? Всеки уважаващ себе си лидер отклонява срещи с него. Дори се стигна дотам посол Макаров да моли българия за покана. Смях.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка Мордор ще бъде сразен.
55
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не е нормална държава и не може да иска нормални отношения.
54
7
 
7
 
! Отговори
НАТО гарант на мира преди 7 години
не може всеки с правото на по силния да завзема и анексира територии на съседни държави така че най добре е да върнат Крим и да си платят обезщетенията на Украйна
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нямаше, ама тогава и бандеровците ги нямаше! Бяха се скатали някъде или пък се подготвяха за преврата в прибалтийските държави!....Ами като е нямало бандеровци(каквото и да значи това) какво търсеха там руските спецчасти(познати и като зелени човечета). Та същите тези спецчасти от Русия са и в Домбас.Какво търсят чужди войски там? Бандеровци ли търсят?
52
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Да ни върнат Волжка България и златото откраднато от 1878г до днес
51
1
 
2
 
! Отговори
руски лайнояд преди 7 години
Сорос е велик човек. Даже Путин се страхува от него и може да се справи с цялата руска армия.Сорос цар е на земятанай-велик, над всички пръв,*** са наши братя,наша плът и наша кръв. Кат Сорос няма вторитъй могъщо на света;то е нашата подпора,то е нашта висота!
50
3
 
6
 
! Отговори
11 преди 7 години
До SpaceXА НАТО съобрази ли се с неразширението на изток? В момента си просто една мишена точно заради НАТО и международното право.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 58 Абхазците за нищо нямат грузинците,не искат и да чуят за тяхната държава.Конфликта им с грузинците започна преди разпада на СССР,вследствие на перестройката и гласноста на Горбачов.По същото време взеха да се хапят Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах.
48
0
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 39,Е нямаше, ама тогава и бандеровците ги нямаше! Бяха се скатали някъде или пък се подготвяха за преврата в прибалтийските държави!То преди 3-4 години и в Донбас нямаше жертви и беше мирно и тихо, ама виж сега как е! Ей, сега се сещам- той Путин вкара войска в Донбас и принуди местните да протестират и в последствие да воюват срещу бандеровците в Киев! Явно много трябва да е бил убедителен Путин, щом принуди толкова много украинци от Донбас да воюват срещу новата власт!
47
1
 
0
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
Мне, не позна. Сега си падам по снежанки. Великанските шпеци целите са твои.
46
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 7 години
До Крим не е руски 57Народът определя конституцията и народът е законът. Ако конституцията не отговаря на интересите на народа - просто се превръща в една ненужна тоалетна хартия.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре ще бъде и е крайно време Нато и Русия да загърбят различията и да се обединят против наплива на най-мирната религия....Мирната религия през последните години е убила в пъти по-малко християни от братята руснаци.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми те не са ли нормални?-Обтегнати!Ако са добри ,значи са не нормални.