Едно си иска Кремъл: Нормални отношения със САЩ, рано или късно

Ще има ли обаче съвместна операция в Сирия? Не се знае
16 фев 2017 20:00,
122
Едно си иска Кремъл: Нормални отношения със САЩ, рано или късно
Снимка: Reuters, архив

Поради липсата на нормални отношения между Русия и САЩ не получават решение редица проблеми, изискващи общо внимание. Това заяви днес пред журналисти Дмитрий Песков, говорител на руския президент, предаде ТАСС.

"Проблемите са твърде много и губим време, без да решим тези проблеми", отбеляза представителят на Кремъл.

По думите му много от тези проблеми са такива, че нито САЩ, нито Русия "могат ефективно да ги решават" самостоятелно.

"Надяваме се рано или късно да започне изграждане на нормални, делови отношения с Вашингтон и в момента се ориентираме към това", каза Песков.

Президентският прессекретар не коментира публикациите, че демократи от Сената на САЩ смятат да формират комисия за разследване на евентуални контакти между хора от обкръжението на президента Доналд Тръмп и руското разузнаване. "Не съм чул такива изявления. Това е абсолютно вътрешна работа, за нас тук не е необходимо да даваме някакви оценки за това", каза говорителят на Владимир Путин.

Кремъл отказа да коментира медийни съобщения, че Пентагонът и администрацията на САЩ проучват възможностите за наземна операция в Сирия, посочва агенцията.

"Ако не греша, това е съвсем обезличена информация, затова не бих коментирал нищо. В информационното пространство гъмжи от такива пуснати данни, би било абсурдно сега да даваме някакви коментари на такива сериозни теми въз основа на вестникарски съобщения", каза Песков.

Като цяло според него отношението на Русия към евентуално изпращане на американски контингент в Сирия би зависело от много фактори - "въз основа на какво от правна гледна точка, в рамките на каква операция и с какви цели". "Въпросите тук са много и е невъзможно да говорим нещо, без да знаем", обобщи той.

По-рано телевизия CNN съобщи, като се позова на неназовани източници, че министерството на отбраната на САЩ проучва дали е целесъобразно да прехвърли американски бойни части в Северна Сирия. Според журналистите окончателно решение ще вземе президентът Доналд Тръмп.

Военният контингент на САЩ в Сирия по различни данни включва близо 300 бойци от специалните сили, които действат като съветници - обучават сирийски опозиционери.

В неделя Пентагонът отказа да предостави на ТАСС каквато и да било информация за военното присъствие на САЩ в Сирия.

През януари зам.-командващият корпуса морски пехотинци на САЩ генерал-лейтенант Джон Дейвис, потърсен от ТАСС, заяви, че за да бъде активизирана американската кампания срещу терористичната групировка "Ислямска държава", ще е потребно не само да се увеличи броят на въздушните удари срещу нейната жива сила и техника. Така военачалникът коментира перспективите за развитие на американската операция срещу ИД във връзка с подписания от Тръмп на 28 януари меморандум, според който Вашингтон трябва до 30 дни да подготви преразгледан план за разгрома на джихадистката групировка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
4
 
! Отговори
да върнат Крим преди 7 години
да върнат крим и готово както и абхазия и южна осетия
42
6
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 7 години
Референдумът в Крим е противоконституционен. Според всяка една конституция, не могат да се свикват референдуми, отнасящи се до териториалната цялост на страната. Но прецедентът е факт. Формално, народът се е произнесъл. Фактът, че питането е незаконно, се неглижира. От тук произлизат и страховете и за България. Според нашата конституция, също има забрана за подобно питане на народа!
41
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите ще останат докато Крим е окупиран, а в Източна Украйна има руски войници. Въпросът е приключен!
40
4
 
2
 
! Отговори
това е от днес преди 7 години
Руският министър на отбраната размаха пръст на САЩ: Няма да позволим да преговаряте с нас........ В Кремъл страдат от раздвоение на личноста..ха.ха
39
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 7 години
До Анонимен 44Мдаа, вярно е - вече си пораснал и искаш не на джудже, а на великан шпека.
38
4
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 7 години
Президентът Доналд Тръмп ясно е дал да се разбере, че очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна, заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър. "Президентът Тръмп беше много ясен, че очаква руското правителство да намали насилието в Украйна и да върне Крим. Същевременно той очаква и иска да се разбере с Русия", посочи говорителят
37
6
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 7 години
През 1994та в Будапеща е подписан будапещенският меморандум. Под този меморандум са подписите на Украйна , Русия, САЩ и Великобринтания. За да се договаря каквото и да с руските милиционерчета узурпирали властта в Кремъл, Русия първо трябва спазва това под което се е подписала. Когато не го спазва няма доверие към нея и всички нови договаряния с нея са безсмислени и ненужни. Президентът Доналд Тръмп ясно е дал да се разбере, че очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна, заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър. "Президентът Тръмп беше много ясен, че очаква руското правителство да
36
5
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ше иска, смее ли друго да иска.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре ще бъде и е крайно време Нато и Русия да загърбят различията и да се обединят против наплива на най-мирната религия.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като малък четях приказки за джуджета. На джудже вяра да нямаш.
33
1
 
5
 
! Отговори
бългериа фърст преди 7 години
Крим ще се отнеме от Русия, когато Корсика се отнеме от Франция.
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ама за жителите на крим е за предпочитане да няма диалог и да не вържат полуострова в ръцете на бандеровците, че ще стане голяма патаклама и с много жертви! ....Преди три години докато беше в Украйна много ли жертви имаше?
31
3
 
7
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 7 години
Американският посланик в ЕС Антъни Гарднър е враг на Доналд Тръмп и е приятел на Джон Маккейн. Джон Маккейн, пък, е приятел на шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади и също е враг на Доналд Тръмп. Следователно, Антъни Гарднър и Джон Маккейн са агенти на ИДИЛ и действат против Доналд Тръмп, по поръчка на Абу Бакр Ал-Багдад. Въпроси има ли?
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ъъъъ, първосигнален си. Руската ти колежка е била с елементарно чувство за хумор, което при теб видимо отсъства напълно. В Русия има фолклорна шега, която и русначетата знаят: Древните руски мужики пороли баб по субботам.
29
4
 
7
 
! Отговори
кога? преди 7 години
А кога САЩ ще върнат окупираните Аляска и Хавай на коренните им населения?
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За нормални отношения може да се говори. Като Русия си изтегли военната база в Сирия. И тогава са равни за преговори.
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръбите са убави и големи. В интерес на истината са немски, щото "велика" русия не може да ги произведе. Та Путин да си ги..............отзад! Не му щем тръбите!
26
4
 
8
 
! Отговори
Крим си остава руски преди 7 години
Когато ФРГ върне ГДР-то на гедерейците, тогава Крим ще се присъедини към вече бившата Украйна!
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много им се иска на yшaнките Тръмп да ги включи в решението на сирийския проблем който е подготвил. Лошото е, че те самите са част от проблема
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бългериа фърстНали бай Дончо беше приятел на джуджака? Почнаха ли вече плювните по него?