Заради Тръмп: Учител мюсюлманин не влезе в САЩ

Джухел Миа бил свален от самолета на летището в Рейкявик
Обновена: 21 фев 2017 16:20 | 21 фев 2017 16:15, Анисия Иванова
64
Заради Тръмп: Учител мюсюлманин не влезе в САЩ
Снимка: Bulgaria On Air

Британски учител мюсюлманин, пътуващ с група ученици на екскурзия в Ню Йорк, не получил разрешение да се качи в самолета за САЩ.

Случката, разиграла се на летището в Рейкявик, станала миналата седмица, след като федералният съд официално блокира спорния антиимигрантки указ на Доналд Тръмп.

Джухел Миа, който е преподавател в прогимназия в Уелс, пристигнал в Исландия на екскурзия с учениците си. От Рейкявик децата трябвало да отпътуват за Ню Йорк.

Още по темата

Въпреки валидната си американска виза обаче, 25-годишният учител, който е с британско гражданство, не бил допуснат да се качи на излитащия самолет.

Миа заяви, че се е почувствал като престъпник, когато му казали, че не може да се качи. Той бил свален от машината от охраната на летището под ужасените погледи на учениците си и на придружаващите го негови колеги.

Проблемите на британските граждани, които са родени в една от седемте близкоизточни държави от черния американски списък, продължават, коментират британски медии.

Те припомниха изказване на външния министър Борис Джонсън пред камарата на общините в британския парламент в края на миналия месец. Джонсън заяви, че Лондон е получил уверения от посолството на САЩ, че британски граждани с валидни паспорти няма да бъдат ограничавани в пътуванията, независимо къде са родени и дали имат втори паспорт.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
23
 
! Отговори
Men преди 7 години
Голяма работа аз колкото не-мюсулмани познавам на които им е отказана виза. Не са го пуснали, да си ходи у тях.
18
7
 
29
 
! Отговори
Халю Балю преди 7 години
Браво на Тръмп. Това е истински президент и патриот. Не се подава на на никакъв натиск за да защити интересите на родината си.
17
3
 
28
 
! Отговори
Хюго Бос преди 7 години
Крайно време беше цялото башибозук да понесе последствията на тероризма, който ислямските джихадисти сеят. Не може да си седиш спокойно, да ползваш благата на запада и християните, да се радваш когато избухва бомба и да ти се разминава, само защото има една група толерасти да те оправдават " ама не всичко ислямисти са такива"...
16
0
 
23
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Типична пропаганда-избира се едно изключение и около него се гради теза!Суверенно право на всяка страна е да решава кой може и кой не може да влиза!С договори се урежда режима за цели държави,но по целесъобразност се правят изключения.Това,че ние не можем да се наложим не значи че и с другите е така!
15
2
 
27
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ЧУДНО ИМА,ТРЪМП СИ ПОДРЕЖДА ДЪРЖАВАТАЗА КРАТКО ВРЕМЕ КОЛКО РАБОТА СВЪРШИ КОЛКОТО НАШИТЕ ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ.ИМАМЕ ДА ДАВАМЕ ВЕЧЕ 27 МЛД,НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ,САМО СИ ИГРАЕ ТУКА ИМА ,ТУКА НЕМА.
14
1
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
За да има кой да те храни
13
2
 
30
 
! Отговори
ДС преди 7 години
САЩ е суверенна държава. Ще пускат който си поискат. Нас също не ни искат и това е тяхно право. Мюслитата да ходят в Дубай, Турция, Катар, Кувей, Египет, Сирия, Ирак....
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече се убедих, че и още 200 г. да минат, няма да се оправим. Благодаря поне, че ме вразумихте, след като таях някаква напразна надежда.
11
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли аджеба и вас не ви искат, след като сте (пишман) "християни"
10
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нивото на повечето коментиращи е под това на ислямските терористи. После се чудят що не ги искат, макар че са християни. Ще ви отговоря - на горния етаж, като нямате никой и будисти да сте, си оставате същите скотове.Ако някой вярва, че този човек ще отиде с ученици и ще се взриви, е по-зле и от терорист.
9
2
 
34
 
! Отговори
Питаща преди 7 години
И какво сега очакваш от нас Аниcия Ивановa? Да ревеме, че някой си е свършил работата, или, че терористичната заплаха от мюсюлмански атентат в САЩ е намаляла с отказа да бъде допуснат един от демоните, последователи на касапина, шизофреник и педофил Мохамед?
8
18
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Доста си ограничен. Принципно той може и да не е мюсюлманин. Това, че е роден в мюсюлманска страна, не го прави мюсюлманин. Ако става въпрос, дори има араби християни.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми значи няма да ходи в САЩ и така.В Дубай визата е 10 юро.
6
4
 
18
 
! Отговори
До 123 преди 7 години
И на мен ми е много интересно на българите защо не дават визи!? Нали са християни?
5
4
 
48
 
! Отговори
123 преди 7 години
Абе знаете ли колко български студенти въобще не могат да се качат на самолета за САЩ, защото са им отказани визи ей така, без никаква причина!! За това защо никой не се възмущава! Ей сиктир!
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай чичко Доналд, измети муслиманската зараза!!! Ела и у нас да нариташ страхливите ни псевдополитици за да разкарат муслитата от земята ни. Да се приеме закон, повече муслита да не влизат за да си запазим държавата.
3
1
 
30
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Покрай сухото гори и мокрото. Ни меда ни жилото. Тръмп не е ***
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Миа заяви, че се е почувствал като престъпник, когато му казали, че не може да се качи."Да спре да е мюсла и няма да се чувства вече като престъпник, терорист или изверг...
1
7
 
35
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Браво! Повече такива новини да чуваме!