Европейският съюз – все по-харесван въпреки кризата

42% от младежите в Европа го възприемат положително
2 мар 2017 19:25,
80
Европейският съюз – все по-харесван въпреки кризата
Снимка: Архив, Reuters

Одобрението за Европейския съюз сред гражданите му се е увеличило леко през последната година въпреки кризисната атмосфера. Това сочи проучване на общественото мнение, публикувано днес от представителството на ЕС в Берлин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според допитването 35 на сто от гражданите на Европейския съюз оценяват положително 28-членния блок, което е с един процент повече от май миналата година. ЕС е особено популярен сред младежите - 42 на сто от хората под 25 години го възприемат положително.

Хората с негативно мнение за Европейския съюз, чиито страни членки скоро ще намалеят на 27, след като Великобритания го напусне, е 25 на сто - спад от 2 процента.

38 на сто от анкетираните не са изразили мнение.

В Германия се забелязва значително увеличаване на подкрепата за Европейския съюз. 37 процента от германците, или с 8 процентни пункта повече от миналата година, са изразили положително мнение. Около 21 на сто, с 8 процентни пункта по-малко, имат отрицателно отношение.

Проучването показва силна подкрепа за общата политика на Европейския съюз в областта на отбраната и сигурността. Тя има поддръжка от 75 процента в целия ЕС и 85 на сто в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Негативни коментари може да има само от селяни без образование и мозък. Всеки нормален гражданин с добро образование и мозък вижда предимствата на ЕС. Освен това, още чакаме предложения, какво ще правим като излезем? В момента туризма е в най високите си нива, ИТ сектора работи като луд на външния пазар, производството намира все повече пазар в ЕС, строи се инфраструктура...Какво предлагате вие неспособните??? Давайте слушам предложени, не алабаници
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, бе, колЪеги коментиращи! Оти се 'абите да пишете, бе!Они, от днесбегето си ви трият, трият ...
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да експедираме дъртофелите към Тексас.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тони 27Абе я се разкарай.....то вашите глупости вече не се траят! "В момента се разграбва...."дрън-дрън....Че то има ли още нещо останало за разграбване?????? еуропката ВСИЧКО НИ РАЗГРАБИ, ЗАТРИ НИ ПРОИЗВОДСТВАТА, СЪСИПА НИ КОНКУРИРАЩИТЕ Я ПРЕДПРИЯТИЯ И НИ НАТРЕСЕ *** СИ!!! Които и те не са еуропейски, а китайски!!!! Позор!!! НАЙ-ГОЛЯМАТА КАТАСТРОФА!!! А колкото до статистиките...да, видяхме ги тези СТЪКМИСТИКИ!!!! Никой, горе-долу умен човек вече не харесва това недоразумение ес-чето
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да експедираме дъртофелите към Сибир.
17
5
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Крим е Руски, а Русия на кого е ?Загиват, западат, изяждат се, продават се - същите са като нас.Олигарсите живеят на запад, женят се и купуват апартаменти в Лондон, народа изпростява и пие лосион, самолетите им падат, населението застарява ....Ха, ***, нищо не е дадено, а след силни императори следва разруха.Китай чака, Турция чака
16
11
 
2
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Гледам харесвате си служебното правителство и Радев, които всеки ден се отчитат в Руското посолство. В момента държавата се разграбва на едро, но на вас ЕС ви е крив в държава, в която всичко е подарено на Русия и тяхната *** Пеевски.
15
6
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
ЕТО ТОВА Е РОДОЛЮБЕЦ - ДА СПРАТ ПОДПОМАГАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ, ДА СЕ ВЪРНЕ 20 ГОДИНИ НАЗАД, КОГАТО НЯМАШЕ И АРЕНДИ.ЗАЩО ДА НЕ СПРАТ ДАЛАВЕРИТЕ НА ЛУКОЙЛ, ГАЗПРОМ ? НАЙ-СКЪПАТ ГАЗ В ЕВРОПА, ЛУКОЙЛ ИМА 50 МИЛИАРДА ОБОРОТ ЗА 8 ГОДИНИ И 0 ЛЕВА ПЕЧАЛБА = 0 ЛЕВА ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ ?ПРОДАЖНИЦИ ....
14
6
 
4
 
! Отговори
Черпя преди 7 години
Станой от Ахелойс литър лосион - отлежал 1 час, сингъл малц, невероятния Бояришник.И имам допълнителна награда за неговото семейство - полет с ТУ 154 до невероятния античен град Палмира, където ще слуша изпълнение на ангелогласния Александровски хор.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като дойде края на ЕС, ще започне началото на новия, защото изведнъж всички ще се окажат заклещени от визи, ограничения, налози, данъци и ще започне ерата на нов ЕС, но за съжаление ние няма да сме там.България изнася повече, за Македония, отколкото за Русия.Българските земеделци намя да получаван над 2 милиарда евро на година, като подпомагане, от Русия.Българите няма да превеждат над 2.5 милиарда лева на година от ЕС.За Роуминг, метро, чистота на въздуха, пречистване на води и т.н.
12
3
 
4
 
! Отговори
Кат Русия преди 7 години
няма втора , тъй могъща на света , тя е нашата опора ,тя е нашата ме4та . Какви балъци сме били , засипваха ни с глупости денонощно и си знаехме ,4е фашистите са на запад , а ние и руснаците сме най -добрите хора на света .Отглеждаха ни много осторожно , но дойде времето и вси4ко излезе като на длан .
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А руските *** изпадат в ярост, правят мpъсотии и чакат ЕС да се разпадне.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя Николова"Всеки с малко акъл в главата ще иска силен и единен ЕС!"---Такае, Наде! Всеки с МАЛКО акъл. Но има и хора с ПОВЕЧЕ акъл, на които неяата са им ПО-ЯСНИ отколкото на твоите с МАЛКО акъл. (А можеше да напишеш "ум" вместо "акъл", ама на!)
9
4
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Това някаква шега ли е интересно Брезита за какво го броят за харесване ли???
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Европейският съюз все по-харесван въпреки кризата."---ДА, БЕ ! ВЕРВАМЕ ВИ. :)
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено,че единен и силен ЕС е в полза на всички нас.Но за да остане това доверие,трябва и някои от политиките да се променят.Възхода на популистки партии е следствие от крайния либерализъм.Червените *** разбира се искат България в евразийския съюз.За да бъдем и ние по-добре,трябва да премахмем патериците на Русия в българската политика- ДПС,БСП,ГЕРБ.
6
7
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 7 години
До ОпаааРусия ке подава молба и ке чака ред за да влезев ЕС!
5
7
 
13
 
! Отговори
опаааа преди 7 години
Дрън,дрън та пляс Еврогейския Титаник потъва със всеки и изминал ден въпреки платената соросоидната мъгла с която ни заливат мейнстриим слугинажните медиики,разпада е абсолютно неизбежен :)
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя НиколоваАбсолютно! Има толкова много привилегии, особено за младите. Лично аз бях на програма за обучение в Германия, след която се върнах в България. Скоро мисля да поуча и нещо друго, където се предлага от ЕС. ;)
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам една позната, която го възприема положително, да - защото се уреди на стаж в европейската комисия. Топли кафенца, уютни столчета, европропаганда от сутрин до вечер, мулти култи, любов към нашествениците и тлъста стипендийка.Ей такива кокони възхваляват ЕС.