Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!

Властите анулираха три прояви на турския президент
4 мар 2017 09:02,
117
Ердоган на нож: Германия подслонява терористи!
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес Германия, че "подслонява терористи" и каза, че турско-германският журналист, задържан в Турция е кюрдски сепаратист и германски агент, предаде Франс прес.

Това изявление бе направено, след като германските власти анулираха три прояви, предвидени в Германия в подкрепа на референдума за разширяване на президентските правомощия, който ще се проведе в Турция на 16 април.

Още по темата

"Те пречат на моя министър на правосъдието да говори, на моя министър на икономиката да говори. Трябваше аз също да говоря чрез видеоконферетна връзка", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Той обвини Германия, че толерира събиранията на кюрдски сепаратисти, определени от Анкара като терористи. Ердоган каза, че германските власти трябва да бъдат съдени, "защото подпомагат и подслоняват терористи".

В отговор на изказването на Ердоган германското министерство на външните работи каза, че обвиненията за шпионаж срещу задържания журналист са "анормални", предаде Франс прес.

На 16-и април в Турция ще се състои референдум за конституционните промени, които предвиждат разширяване на правомощията на президента и елиминиране на поста министър-председател.

Президентът и поддръжниците му твърдят, че промените ще донесат стабилност, но критиците смятат, че поправките ще предоставят твърде много власт на президентската институция, посочва ДПА. Ердоган, който управлява Турция от 2003 г., и без друго вече е обвиняван в засилващ се авторитаризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"До кога ли ще го търпят западнаците, този откачен резак? Скоро и алаха няма да го спаси."Ръката, която не си успял да навиеш, се целува!(турска народна поговорка)15 години не са малко...
64
2
 
6
 
! Отговори
E преди 7 години
До 78:Кои държавни интереси защитаваш ти наприер, при това по всяко време ? Нашите или на една друга държава, която често споменаваш? И за какъв национализъм говориш по - точно?
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Я виж ти! Нощната смяна на турските *** пак започна, много сте активни, колко ви плащат? :)"Бай *** не могат да повярват, че има хора националисти, които по всяко време и не зависимо къде защитават държавните интереси... Защото в България уж "патриотите" излизат на митинги и протести само и само, ако има заплащане и това е доказано със скрити камери как някви подбират агитките си:-):-):-):-)
62
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога ли ще го търпят западнаците, този откачен резак? Скоро и алаха няма да го спаси.
61
0
 
4
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 7 години
До Поручика 66,Не е много ясно к'во имат предвид, като казват "анормално". Дали самото обвинение или и тия, които отправят обвинения. Дали го включват дипломатично и тоя на снимката?
60
1
 
6
 
! Отговори
ПРАВ Е ЕРДОГАН! преди 7 години
КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ ------БАВНО,... НО СИГУРНО СЪСИПВАТ ДНЕШНИЯ СВЯТ!!ДОКОГА ...??!!!!ЖИВОТА ИСКА:--законност -ред ...--дисциплина ..--и желязно управление......другото е----- "КОМУНИСТИЧЕСКА ЖЕСТОКОСТ" и "ЛЕВИЧАРСКА ЛИГОЧ"...!
59
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я виж ти! Нощната смяна на турските *** пак започна, много сте активни, колко ви плащат? :)
58
7
 
6
 
! Отговори
До Пепи преди 7 години
ЯСНО ли ти е в кое състояние е "б"ългария...?! Много си малка още да даваш ултилатом на някой, това е български сай и кво...турци нямат право да коментират така ли??? С тези п.ростотии ли защитаваш обстоятелството??? Това знаеш ли кои го правят...ЯСНО ти ли е...Пепи, въри продавай кренвирши...:-)
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мястото на турците е в Анадола и без това се вижда че там много им харесва"Турция и турците това го слушат от вече незнам колко века:-):-):-):-):-):-)
56
5
 
5
 
! Отговори
До Пепи преди 7 години
Пепи, преди да тръгнеж да даваш ултиматоми:-):-):-):-)трябва да гледаш дали първо вие сте в състояние да давате ултиматоми...Ясно! Пък и щом нямаш с две смислени изречения да обсъдиш обстоятелството за, което всъщност става въпрос, а си избрала най-лесния път...показва в кое положение и с какъв манталитет действа "българия"!!!:-):-):-)
55
0
 
4
 
! Отговори
До Поручика преди 7 години
Прав си...Еми това показва, че сами се издават...само като чуха още, че е задържан се разтревожиха...защо ли?:-) не ви цитират всичко между другото:-):-):-)
54
4
 
7
 
! Отговори
До до 56 преди 7 години
"( а не да наричате кюрдите терористи и да ги избивате като кучета),"Времето ще покаже, кой какво ще посещава...Драги виждаш ли въобще ситуацията на "б"ългария, университетите ви са на изпразване, няма хора, вече дърпат минаващ от улицата за да го запиша в училище, си тръгнал да коментираш кои щели вече ще посещават нашите училища!Отделно не всеки "кюрт" е от пкк, това се знае в Турция...на атентатите не малко хора от кюрдски произход умират тук!Скоро почина един полицай от кюрдски произход!
53
0
 
6
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
"В отговор на изказването на Ердоган германското министерство на външните работи каза, че обвиненията за шпионаж срещу задържания журналист са "анормални", предаде Франс прес."-----------------------------------------------------------------Всъщност анормален означава не-нормален. С други думи откачен, улав, занесен, врътоглав, щур, смахнат, мръднала му чивията, клопат му дъските и не му бият чуковете на едно место. Мдаа, става все по весело.
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ти в нас не се оглеждай и не ни хвали твоята турция."Пепи, пепи пепи:-):-):-)а вие кога ще спрете да се оглеждате в другаде колко е било зле, ама там така...кога ще видите "ТАМ" как е...,кога ще погледнете първо себе си...ще коментирам където си искам...кога ще си смените манталитета, който вика въри там, пиши там...вместо да си гледате собствените държавни интереси...кога ще си погледнете вашата българия...Ясно!:-)
51
5
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 7 години
Скоро безплатното ви висше и средно образование ще го посещават само мъже, както е тръгнало, днес забрадки, утре никакво излизане от къщи без разрешение, никакво ходене на работа. Европейското се състои не само в икономиката, задвижвана с американски пари, а в нормални взаимоотношения в обществото, между мъже и жени, също и в забрана за смъртно наказание, липса на робско съзнание спрямо явен диктатор, ненападение на съграждани ( а не да наричате кюрдите терористи и да ги избивате като кучета),
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя бо.к.лук не може да дава наклон на ...../съзнанието/ на цяла Европа. Ако си прибере терористите обратно, няма да има нужда да ходят да им говорят чак в Германия
49
8
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
До 56:Ти в нас не се оглеждай и не ни хвали твоята турция. Обичай си я, твое право е, но не ни натрапвай тези глупости. Тук е България и това е български сайт, ясно?
48
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото на турците е в Анадола и без това се вижда че там много им харесва
47
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 36Турция последните 10 години върви назад и това е видимо и от много турци не живеещи там
46
0
 
2
 
! Отговори
хахахахаахааа..... преди 7 години
До Гepманистaн УбepалecТова са въпроси или отговори???