Говорителят на външно на Русия: Благодаря, България – за носията!

Мария Захарова се снима с подарената премяна
11 мар 2017 10:16, Елка Василева
485
Говорителят на външно на Русия: Благодаря, България – за носията!
Снимка: Facebook

Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова получи като подарък българска народна носия, предаде Лента.ру.

Захарова се снима, облечена в нашата носия и качи снимката във Facebook.

"Днес на брифинг българският журналист Борис Анзов ми предаде подарък от България – национална носия, шита специално за мен. На престилката е извезано "Мария Захарова", а на ръкавите "М.З". Мерки не са ми били взети, всичко е било направено на око. Идеята е дошла, след като съм изпълнила песента "Калинка". По размер е идеална. Скъпа България, благодаря много", написа Захарова в профила си във Facebook.

На редовния брифинг на руското външно министерство Захарова е получила кошница с цветя с цветовете на българското знаме и народни носии – една за нея, а втората за дъщеря ѝ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
14
 
11
 
! Отговори
ей стар комунист преди 7 години
за какво селко стопанство ми говориш бе жалка ф_шкио, вие разкатахте м_мата на българското село , а ти за постижения ми говориш. Що не обясниш на младите как 60те години поради цялостната разруха в съветски стилна стопанството, България внася всичко отвън за да не измрем от глад...Мама в....
297
5
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 375 АнонименМилост за какво марково качество пишеш?! Меркел е с потресаващо отвратителен вкус! Тя е отблъскваща като визия /повлекана/ и поведение за нормални хора!
296
12
 
10
 
! Отговори
сложи и цървули ма.. преди 7 години
Подарък за цялостно плюене по България...И такъв български ЖУРНАЛИСТ Борис Анзов няма. Първо, че не е журналист и второ, че не е български.
295
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ли ще изглежда тетка Меркел в народна носия
294
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До шефчерусия братя няма, никой не обича руснаци. И съюзниците им (Турция, Китай, С.Кореа) биха им забили ножа ако можеха.
293
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 374Забрави да споменеш, че милицията не закачаше наркоманите и пияниците, които бяха деца на една голяма част богоизбрани. За сметка на това освен въпросните пияници и наркомани, арестуваше и всеки с по-дълга коса, дънки или "неприлично" облекло. По онова време прилично беше да носиш ватенка или анцуг, от там любовта на българина към анцузите. Да не говорим за системния тормоз над голяма част българи, неуспели да си изфабрикуват "пролетарско" минало!
292
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еййй, ако я беше облякла тая носия Меркел, всички щяхте да се насе..те от кеф. Амй найсе. Тя кака Меркел носийте на второ качество хора не облича, носи само първо марково качество. Не е като да се навлече с дреха на ***. Нали?
291
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля младите дето са до към 30, да уважават мнението на ония дето са живели и преди и след Костов. Аз съм на 42. Израстнах в комунизма. Играех до тъмно на вън и по улиците имаше милиционери, които арестуваха веднага пияните и наркоманите. Днес наркоманите стоят пред блоковете и училищата и полицията ги подминава. Имах учители и лекари, за които не се плащаше. И бедняка ходеше на море. И да, имаше информационно затъмнение, но и днес също го има. Не можехме да пътуваме, днес също защото нямаме пар
290
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 371Аз съм виждал, във Мюнхен има български фолклорен ансамбъл създаден и състоящ се само от немци! По разните събори в Родопите, също се срещат доста цивилизовано европейци в български носии. Разликата е, че те си ги купуват сами а на руснаците им ги подаряваме!
289
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам какво плюете, ама американка или германка облечена с българска носия още не сме видели. Така че ... изводите са ясни!
288
0
 
10
 
! Отговори
Цонко преди 7 години
До SpaceXВърти ми се в главата, че в един от романите на Аркадий и Борис Стругацки се споменаваше за подобна държава. Мисля, че беше някаква марсианска колония. За реална такава незнам.
287
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая майка и просто е такована от българин. Затова си прилича на българче, а не на някоя угорска тетка.
286
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 364Ако по онова време не стреляха с Калашници по всеки българин, който искаше да избяга от окопираната от руснаци България, да бяхме останали под милион! Освен това тогавашния прираст е основаната причина днес България да е населена с толкова ***!
285
10
 
22
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 261 АнонименМария Захарова е много умна жена, не е само красива! ... ако сме обективни и безпристрастни в преценката си, /това би трябвало да го признаят и -фобити/!
284
6
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Браво!
283
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава носия,пък и и отива.Защо не си я вземем девочката да ни краси външно министерство?
282
6
 
3
 
! Отговори
Брат Вурст преди 7 години
Дреме ми на "болгарский перец"-а ми.А всички коментиращи фили и фоби могат да се гръмнат "немедленно".
281
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 358Мизерията последните десет години с русия е многократно по-голяма от мизерията през първите години в ЕС. Защо лъжеш?!! Ядяме камъни 90-та година, а преди това нагъвахме основно боб и кебапчета. По магазините с месеци липсваха продукти от първа необходимост. Сега има всичко, само дето няма банда охранени "социалисти" да го разпределят "по-равно" между тези, които могат и нефелниците, които само паразитират! Днес всеки културен, образован българин, може да подържа висок стандарт!
280
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Добър избор за подарък! Браво, но ... смущаващи са ресните на престилката!?
279
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 352Да пази Бог,от руска тирания и мизерия,напатихме се от 1944 ди 1989!В любимата ти Русия,в провинцията,хората гладуват в безправие и невъзможност да се лекуват,подготвят ги от малки за война,*** си там и ще ти набият железни коронки,ще ти дадат един Калашников и ще те пратят да се биеш за машушка Русия в Донбас,или Сирия...За частен бизнес,не си и помисляй,ако не си приближен на Путин.