Анкара: Да се преразгледа споразумението за мигрантите с ЕС

Нямало риск за холандските инвестиции в Турция
Обновена: 15 мар 2017 11:36 | 15 мар 2017 11:30, Елка Василева
47
Анкара: Да се преразгледа споразумението за мигрантите с ЕС
Йомер Челик. Снимка: Reuters

Турският министър за ЕС Йомер Челик заяви, че е време Турция да преразгледа споразумението за мигрантите с Европейския съюз, тъй като е станало ясно, че блокът няма да заеме честна позиция във връзка с обещанията за предоставяне на възможност за безвизово пътуване на турците.

Холандските инвестиции в Турция не са изложени на риск заради дипломатическия скандал между двете страни, заяви още Йомер Челик, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Гневът на Анкара е насочен към холандското правителство, а не към холандския народ или към бизнеса, уточни министърът.

Турция замрази дипломатическите отношения на високо равнище с Холандия в понеделник, като обяви, че не иска холандският посланик да се връща в страната "за известно време" и не разрешава на самолети, превозващи холандски дипломати или пратеници, да кацат в Турция.

Стъпките бяха предприети, след като холандските власти забраниха турски министри да участват в прояви пред турци в Холандия преди предстоящия на 16 април референдум в Турция.

Турски вицепремиер заяви, че може да бъдат наложени икономически санкции срещу Холандия, но Челик посочи, че Анкара отправя призив към представителите на бизнес средите по света, че Турция е сигурна страна за инвестиции.

Холандските бизнесмени, които инвестират, имат свой бизнес и създават работни места в Турция, са включени в този призив. Те определено не са част от тази криза, посочи Челик, цитиран от БТА.

На въпрос дали холандските компании, които работят в Турция, ще бъдат засегнати от скандала, Челик отговори: "Частният сектор, бизнесът, туристите и хората от Холандия не са част от тази криза."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си изцедих три портокала. А вие?
14
4
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Команди от *** не приемаме! Факт е че сме ви били в две войни, изселили сме милиони от вас и сме дали принос в намаляване на територията ви.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези *** им се смее целия свят. Следва официално извинение на Ердоган, като холандските инвеститори им покажат конфигурация от три пръста с един преобладаващ.
12
7
 
17
 
! Отговори
До Турчин преди 7 години
Щели сме да изпълняваме разпореденото от питекантропите турци - муахахахаха. Бялата раса ще влства вовеки. Съжалявам, но турците са приличащи на неандерталци азиатци и никой не ги обича. Единствените, които изглеждат добре са "турците" с български корени.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е ЕС да наложи санкции на Турция и конкретно на това политическо управление, което става все по-опасно за народа си и за околните народи. Безумието трябва да спре! Султани и тем подобни мераци нямат място в 21век!
10
4
 
25
 
! Отговори
1 преди 7 години
"Нямало риск за холандските инвестиции в Турция" T.e. колкото и да са лоши холандците, парите им винаги са хубави.
9
3
 
13
 
! Отговори
Гешо преди 7 години
Искаме парите ви , а пък вас не ви щем .
8
13
 
13
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
До анонимен 2 и всички анти турски настроени гладни българи робувахте и ще изпълнявате разпореденото от турците
7
6
 
25
 
! Отговори
горо преди 7 години
Турция: *гадни европейци, ще ви съдим, но инвестициите ви може да останат без проблем*. Ето това е да си лицемер.
6
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам и Европа да им върне 15 милиона гастербайтери и така ще са квит :)
5
6
 
25
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Аз не мога да разбера хората които го подкрепят. Турция до преди няколко години дърпаше яко напред икономически. Сега има спад на инвестициите, спад в туризма (говори се за над 35 %), спад на курса на турската лира, изтегляне на капитали, ръст на безработицата и тн. Обаче явно има много хора които подкрепят Ердоган. Тези хора или са необразовани и ги влече към средните векове или пропагандата на Ердоган е уникална. Да не говорим че кюрдите бяха се кротнали имаха си депутати и го караха мирно
4
5
 
25
 
! Отговори
Аман от тия преди 7 години
Имало 2 милиона бежанци в Турция, които щели да тръгнат!!??!! Какъв е проблема-трябват 2 милиона патрона! Това проблем ли ще е за ЕС?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стягайте оградата.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се гласува общоевропейски закон, който види някъде турчин да го трепе!
1
6
 
27
 
! Отговори
Георги преди 7 години
"....Анкара отправя призив към представителите на бизнес средите по света, че Турция е сигурна страна за инвестиции."Мдааа.. ще почакат фесовете за инвестиции и туристи .....