И Турция, и Холандия печелят от скандала! Дали?

Българските мюсюлмани са лоялни, твърди експерт
14 мар 2017 10:00, Мария Захариева
32
И Турция, и Холандия печелят от скандала! Дали?
Снимка: архив, Reuters

Дипломатическият скандал между Холандия и Турция ескалира, но експерти смятат, че и двете страни имат полза от този конфликт. Арабистът Боян Чуков и журналистът Ибрахим Карахасан-Чанар застанаха зад мнението, че холандският премиер Марк Рюте и турският президент Реджеп Ердоган наливат вода в своите мелници чрез конфликта.

"И двете страни имаха сметка от един конфликт. Ердоган трябва да мобилизира максимално електората, който да гласува и да го направи султан. Ако референдумът мине турският президент ще може директно да се бърка в съдебната система. Марк Рюте има много силен противник, който е малко над Рюте преди изборите в Холандия", обясни Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Експертът по сигурност добави, че икономиката ще бъде факторът, който ще омекоти конфликта, тъй като холандските туристи в Турция са значителна част от общия брой туристи в южната ни съседка, а търговията между двете страни е за десетки милиарди евро.

Ибрахим Карахасан-Чанар заяви, че Турция наистина ще загуби от скандала, но се съгласи, че Рюте и Ердоган наливат вода в мелниците си за предстоящите избори.

Двамата коментираха и обвиненията за намеса от страна на Турция в предизборната кампания у нас. Ибрахим Карахасан-Чанар отбеляза, че реакцията на българското правителство да потвърди за такава намеса е била правилна.

"През годините ДПС винаги е имала логистична подкрепа от страна на Турция. На сцената се появи ДОСТ и там ще бъде основно заиграването на картата", посочи журналистът и добави, че отношенията между Турция и България ще останат в нормален тон.

По думите на Боян Чуков с нова партия Турция се опитва да повтори това, което прави в Германия и Холандия и което вече е много опасно за националната ни сигурност.

"Слава Богу, нашите мюсюлмани са лоялни граждани", отбеляза той.


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
8
 
! Отговори
Insta преди 4 години
До салито

Даа, ама особено пък последните. Пратени на ешелони окупанти да подготвят кримски сценарий
19
3
 
13
 
! Отговори
insta преди 4 години
"Българските мюсюлмани са лоялни"

Към кого..
18
5
 
16
 
! Отговори
салито преди 4 години
никак не са лоялни, ама никак, лоялни са българи, арменци, евреи, руснаци към
България.
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция върви по пътя на диктатурата.
Очевидно неграмотните турци определят какво ще се случва в страната а грамотните си седят по къщите
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Българските мюселмани били лялни граждани,, ,забрави към коя държава.
Впрочем,скоро ще проличи,имам чувството,че ДОСТ ще влезе в Парламента за сметка на ДПС.
Поне депесарите ги знаем и са малко по питомни за разлика от ултранационалистите Касим Дал и Местан
15
4
 
19
 
! Отговори
ООН преди 4 години
Дойче,България беше на 27 място в света ,в А група по времето на Живков.Костов и сие я докарахте до 109 по развитие,някъде в регионалните девизии ........
14
5
 
18
 
! Отговори
до дойче преди 4 години
6 икономика сме били ,но на Балканите ...........
13
3
 
13
 
! Отговори
ф 15 преди 4 години
Малко е смешничко ,чак трагически тези дето приемаха исляма в името на мира сега да умират от страх .Ама то като нямаш акъл ,а само лозунги ...Чудете се ,Буш така се чуди и и вместо да изгони исляма от Америка реши да го гони по планините на Афганистан и пустините около Багдад ......Не беше але,но епически просто .Проблема се разрасна заради евро зелките ,които просто не искат да помнят историята,даже искат да я забравят.
12
2
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
до №6 Факт

Така е въпроса е защо се правят на разсеяни и споменават само догонващия Рюте ,а забравят водещия в проучванията Вилдерс.
11
3
 
19
 
! Отговори
да знаете преди 4 години
Затъна в ислям Европа ,това е ..... Да искаш лоялност от хора,които се моля ЕС да е ислямски не върви.......Страхливците сигурно мислят,че с някакви медии ще подтиснат нещата.Уви ........
10
8
 
25
 
! Отговори
др.Сталин преди 4 години
В Европа лека полека ще стигнат до Бай Живков ,но по трудния начин .Ще трябва да се гонят милиони ,ако може и всичките .Да си ги приема Ердоганя ......
9
7
 
21
 
! Отговори
голяма демокрация преди 4 години
Чуков,те българите не са лоялни към държавата си ти за турците.......
8
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До лояност,като чета, името ти още е лоялност,не си станал лятиф,за да пишеш,такива лъжи,за ислямизирането,на половин България.
7
5
 
19
 
! Отговори
лояност преди 4 години
ДПС са страшно лоялни ,ислямизираха половин България
6
3
 
19
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До смЕх
Има логика в това че Рюте печели от конфликта с Турция!Така показва твърдост спрямо исляма,нещо което досега беше монопол на Вилдерс.Един вид послание към по-умерените холандски националисти-"Ето,аз мога да се справя с исляма,но без крайности!".
5
3
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
Ха-ха наведения сайт лекичко ни пуска по пързалката ,че Рюте е единия печеливш и разсеяно забравят да споменат Герт Вилдерс който според проучванията води как ли се наричат такива новини хибридни ли ,неверни ли или що !?!?!?
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то е толкова прозрачно ясно,че целият този цирк ни го разиграват,съвсем координирано,ЗАЩОТО ВСЯКА СТРАНА ТЪРСИ СВОЯ ПЕЧЕЛИВШ ХОД -Ердоган,да консолидира турците и в страната си и извън нея,за да спечели на референдума,а "Брюксел",зад гърба на Холандия,да консолидира евроовцете пред турската заплаха(включваюа и милионите "бежанци"),за да се скрият "на сигурно",в една европейска федерална държава,жертвайки "несигурните и разединени",национални държави!

Изобщо,съвпадащи интереси на господарите
3
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мюсулманите винаги са лоялни на исляма. Ако произволен мюсулманин го питаш кого поддържа - ИД или Европа, някой има ли съмнение какъв ще бъде отговора. Просто им е изгодно да седят тука.
Обаче са толкова загубени, че ако има начин, ще направят набързо от Европа близкия изток и после пак ще търсят да бягат където е лесно - САЩ, Австралия и там, където е останало нещо за влачене.
2
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За щастие нашите турци наистина нямат много общо с тези озверели, диви лица на снимката. Преселниците ни - също, но те са подложени на финансов, образователен и физически натиск от Ердоган и ще гласуват за когото им се нареди. Цялата работа с Турция и Холандия са прости предизборни игрички и на двете държави, но избори идват и у нас.
1
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоялни мюсюлмани ХАХАХАААААААА