Дания вика турския посланик - заплашвали турци, критични към Ердоган

Щели да бъдат съдени за измяна или техни роднини в Турция да имат проблеми
Обновена: 19 мар 2017 16:26 | 19 мар 2017 16:26, Веселина Йорданова
105
Дания вика турския посланик - заплашвали турци, критични към Ердоган
Снимка: архив, Ройтерс
Турският посланик в Дания бе извикан в министерството на външните работи заради заплахи по адрес на местни турци, настроени критично към президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде Франс прес.
 
Датският външен министър Андерс Самуелсен съобщи това днес след публикация във вестник "Берлингске", която цитира датчани от турски произход, че са били заплашени, че ще бъдат съдени за държавна измяна или че техни роднини в Турция ще си имат проблеми.
 
"Това е напълно неприемливо", каза Самуелсен пред датската обществена телевизия. Той обясни, че турският посланик е бил извикан да се яви утре в датското външно министерство, за да "можем да изясним какво те знаят и евентуално не знаят".
 
Цитираните в "Берлингске" датски турци казват, че са получили заплашителни послания във Фейсбук, по имейла или в телефонни обаждания, след като са разкритикували, според тях, злоупотребите с власт от страна на Ердоган.
 
"Взимам (заплахите) много насериозно", заявява датският депутат социалдемократ от турски произход Ларс Аслан Расмусен. Той е получил няколко съобщения, според които е било докладвано за него пред турските власти.
 
Представител на турското посолство в Дания не бе открит за коментар. Дипломатическото представителство не е отговорило на въпросите на "Берлингске". (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: ДанияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
8
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ ,ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ СИ СТОЯТ В ДЕЛИОРМАНА И КЪРДЖАЛИ СА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ЕРДОГАН ! ПРИЧИНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНИ ,ЕРДОГАН ФИНАНСИРА ТЕЗИ ОБЛАСТИ МОЖЕ И ВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ , НО ПРИ ЯСНИ УСЛОВИЯ ДА СЕ ИЗУЧАВА ИСЛЯМСКАТА РЕЛИГИЯ ! ТУК В ЗАПАДНА ЕВРОПА НАШИТЕ ТУРЦИ СА ПО-СВОБОДНИ И НЕ СА ЗАВИСИМИ ОТ ЕРДОГАНОВИТЕ ПОМОЩИ ,ЗАТОВА ВСЕКИ МИСЛИ СВОБОДНО И ОБЕКТИВНО И ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ЕРДОГАН ,ПОНЕ ТАКА СЪМ КОНСТАТИРАЛ КОГАТО СЕ СЪБЕРЕМ НА МАСА !
24
4
 
7
 
! Отговори
До Ердоган преди 7 години
Може да купува патенти наред, проблема на Турция обаче е че когато хората видя на стоката made in Turkey асоциират ниско качество, точно като видят надпис Made in Chine или indonesia ;)
23
7
 
7
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ТАЗИ ТУРКИНЯТА ОТ "ДАНИЯ" ВСЪЩНОСТ Е ОТ ДЕЛИОРМАНА ,НО СИ ВЪОБРАЗЯВА ,ЧЕ ЖИВЕЕ В ДАНИЯ ! НИКОЙ В ЗАПАДНА ЕВРОПА НЕ СПОДЕЛЯ С НИКОГО ,ЧЕ Е ПРОТИВ ЕРДОГАН ,НО ТАЗИ НАША " ТУРЧАНАКА " ЯВНО Е РАЗБРАЛА ,ЧЕ ТУРЦИТЕ В ДАНИЯ ПОДКРЕПЯТ ЕРДОГАН ! МОЖЕ БИ ИМА НЯКАКВО СЕДМО ЧУВСТВО НАШАТА ТУРЧАНАК ,КОЙ ЗНАЕ ?! ДОРИ НАШИТЕ ТУРЦИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА СА ПРОТИВ ЕРДОГАН ,ПОНЕ НА МАСА НЕ СЕ СТРАХУВАМЕ ДА ГО СПОДЕЛИМ ЕДИН С ДРУГ ! САМО ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ДЕЛИОРМАНА СА НА ДРУГО МНЕНИЕ ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ !
22
1
 
20
 
! Отговори
ермъдан преди 7 години
като подкрепят Ердоганя що не си седят при него а са наводнили западноевропейските държави , щото като са при него жените ще ходят забулени като пингвини и ще раждат само деца като разплодни крави а мъжете ще бачкат като волеве и всичко трябва да мълчи
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...Ами лирата се обезцени спрямо долара горе долу колкото се обезцени и еврото спрямо долара, колкото и паунда също.Спадът на туризма в Турция е около 30% при 25% световен спад.В инвестициите спад няма. Инфлацията не надхвърля 7% Отчита се ръст на икономиката с близо 4% за последното тримесечие на 2016.
20
5
 
14
 
! Отговори
До глупости преди 7 години
Туркиня съм? Живея в Дания, и говоря български??? Друго да ни поизлъжеш?
19
3
 
20
 
! Отговори
До.... преди 7 години
"Живея в Дания и всички турци, които съм срещала подкрепят Ердоган, другото е пропаганда "..,АЛО живеещата в Дания, хората казват точно това че турците ги е страх да изразят свободно мнение срещу диктатора. От къде да знаят хората в Дания с които си разговарял че не си доносник на Ердоган, че да ти споделят критика срещу него????И като толкова го любиш, какво правиш в Дания?
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова писмо получих и аз във фейсбука. Заплашват и мен и роднините ми в Турция.Интересното е, че нито съм турчин, нито ми е известно да имам роднини в Турция.
17
3
 
17
 
! Отговори
До Ердоган преди 7 години
Хайде, посмали ***//нго! Това беше преди за което пишеш. Днес колко е инфлацията в Турция, колко се обезцени и ще се обезценява лирата, туризма колко се срина, колко атентата имаше и още колко ще има, колко струват войните на изперкалия Ердоган, армията трябва да се храни и въоръжава. Инвестициите рязко са намалени, никой не иска да рискува в такава несигурна държава, износа с колко спадна, както и вноса? Турция се тресе и още колко ще издържи? Зъби се на САЩ и Германия а от там са парите.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ларс Аслан Расмусен. Евала!!!Кога и ние ще доживеем да имаме европейски политици от български произход?
15
4
 
14
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До ЕРДОГАНТИ СИ ГОЛЯМ ЛЬОХМАН БЕ ! АРАБИТЕ ВЕЧЕ КУПУВАЛИ ТУРСКИ АВТОБУСИ ! А ТУРЦИТЕ НАЛИ ОТ ТЕЗИ ПРОДАЖБИ ПЛАЩАТ НА ГЕРМАНИЯ ЗА ПАТЕНТА ,КОЙТО ГЕРМАНИЯ ИМ Е ДАЛ ! ОТ ВСЯКА ПРОДАЖБА ОПРЕДЕЛЕН ПРОЦЕНТ ИДВА В ГЕРМАНИЯ И ЗА ТОВА НЕЩО НЯМА ДАВНОСТ ,ТО Е ВЕЧНО !
14
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 7 години
И с това оръжие кой ще посмеят да нападнат ?
13
16
 
9
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Ердоган е Т.Живков с фес!
12
2
 
19
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
Щели да бъдат съдени за измяна или техни роднини в Турция да имат проблемиЕРДОГАН ИЗЛЕЗЕ ПО-ГОЛЯМ КОМУНИСТ ОТ НАШИТЕ КОМУНИСТИ ,КОИТО ЧРЕЗ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ НАРОДЕН СЪД ЗАПОЧНАХА НА ИЗПЪЛНЯВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ПЪРВО ДА БИВШИТЕ ФАШИСТИ ,А ПОСЛЕ И НА ОБИКНОВЕНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ИМОТИ НА ЛЕКАРИ ,ЖУРНАЛИСТИ И НА ВСИЧКО КОЕТО СЕ ЧИСЛЕШЕ КЪМ ГРУПАТА - АНТИСЪВЕТЧИК
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕРДОГАНсамо бавнозагряващите зомбита подкрепят махдито
10
32
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Поредната европейска пропаганда срещу Турция. Вчера кюрди в Германия на мирен протест срещу Ердоган, днес в Дания били се страхували. Глупости! Живея в Дания и всеки турчин или кюрд, който съм срещнала и питала е подкрепил Ердоган. Това, което ви представят тук е само за пред телевизора. Безпомощна Европа
9
5
 
19
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
Датският външен министър Андерс Самуелсен съобщи това днес след публикация във вестник "Берлингске", която цитира датчани от турски произход, че са били заплашени, че ще бъдат съдени за държавна измяна или че техни роднини в Турция ще си имат проблеми. КОЛКО СА ДОЛНИ ЕРДОГАН ,ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ И ШПИОНИТЕ МУ КОИТО ЗА 20 000 ЛИРИ ЩЕ ПРЕДАДАТ И БАЩА СИ !ЧАК РОДНИНИТЕ ИМ В ТУРЦИЯ ЗАПЛАШВАТ ! ТОЕСТ ЦЯЛАТА МУ ФАЛИМИЯ Е ДАМГОСАНА ДО 9-то КОЛЯНО САМО ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ Е КРИТИК НА ЕРДОГАН
8
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е турската демокрация. Ду...е да ви е яко, турци!
7
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем нормално е да има и разумни турци които да разбират, че болника Ердоган ще разруши и това което са постигнали в Скандинавието. Там живота е спокоен, с висок стандарт, никой не ги притеснява. След тези простотии които посланиците вършат, и тези които имат неутрално отношение ще намразят турците. Цяла Турция ще се изолира от света, ще се срине икономически. След като рухнат ще се сбият вътре и съвсем ще се разкапят. Не ликвидират ли Ердоган да си се сърдят на себе си.
6
6
 
17
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Тези ги чака 09.09.1944г.