Хитрости от НАТО: Батальони в Прибалтика, оправдават се с Русия

Пакта има предимство с оръжейните системи, отсече Александър Грушко
Обновена: 1 апр 2017 08:06 | 1 апр 2017 08:03,
88
Хитрости от НАТО: Батальони в Прибалтика, оправдават се с Русия
Снимка: Reuters

Северноатлантическия пакт хитрува, представяйки плановете си за засилване на военното си присъствие в Източна Европа като реакция на действията на Русия. Това заяви вчера пред руски журналисти постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко, предаде ТАСС. Грушко коментира резултатите от заседанието на Съвета НАТО-Русия на равнище външни министри.

"Натовците се опитват да сведат това, което правят на източния фланг, само до четирите прословути батальона (с численост до 5 хиляди души в балтийските страни и Полша - бел. ТАСС). При това посочват, че това уж било в отговор на продължаващата реформа на нашите въоръжени сили, включително на създаването на три дивизии (в западната част на страната). Разбира се, това е лукава логика, тя не отразява реалното състояние на нещата, целта й е да заблуди общественото мнение и да докаже пропорционалността и адекватността на засилването на НАТО", каза Грушко.

Той посочи, че всъщност НАТО има предимство пред Русия по всички основни оръжейни системи, както и военен бюджет, който възлиза на половината от световния. Сумата от бюджетите на европейските страни от НАТО и Канада е 250 милиарда долара, а ако военните разходите на страните членки бъдат увеличени до 2% от брутния им вътрешен продукт, както го изисква НАТО, само увеличението за сметка на европейските страни ще е от порядъка на 100 милиарда долара, което де факто са два военни бюджета на Русия и от тези средства не по-малко от 20 на сто трябва да отидат за купуване на оръжие, каза руският представител в пакта.

Грушко каза, че когато Москва оценява ситуацията на западния си фланг, тя взема предвид всички мероприятия на НАТО, не само четирите батальона, но и разполагането в Полша на допълнителна танкова бригада на САЩ, разполагането на бригада на ВВС и др.

Грушко отбеляза, че продължава и процесът на формиране на многонационалната бригада в Румъния, засилването на военноморското присъствие в Балтийско и Черно море, засилването на режима на въздушно патрулиране и провеждането на комплекс от мероприятия за усъвършенстване на военната инфраструктура.

"Тоест става дума за масирано усвояване на театър на военни действия", каза Грушко. Той добави, че освен това членките на НАТО имат и свой собствен потенциал, който трябва да се има предвид, като открои Полша, която разполага в арсенала си с до хиляда танка. Част от уравнението са и обектите на противоракетната отбрана, каза руският представител.

Той заяви, че Русия взима всичко това предвид и предприетите от нея ответни мерки абсолютно гарантират нейната отбрана и сигурност.

/БТА/ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натовския бюджет е по-голям в абсолютна стойност, но в релативна към бвп руския е за световна война. Заплатите на войниците на запад са много по-високи от руските.
26
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия е aгресивнa, дори тукaшните руски aгентурчици зaплaшвaт с рускa окупaция и репресии. НAТО е гaрaнт нa мирa, сaмо се зaщитaвaт от кремълския Мордор. Кaквa зaплaхa зa Рф сa тези 4 бaтaльонa в Прибaлтикa?
25
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО - Кошмарът на Кремълската КГБ Клика !
24
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремълска пропаганда: Батальони в Прибалтика, оправдават се с Русия
23
14
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Измислените русофобски балтийски държави и трите ще са руски за 24 часа ,ако Путин реши така.Смешните краварски тактики със наслагване на бази и бойни отряди по границите на Русия са само въздух под налягане.Видяхме ги и в Виетнам и в Ирак и Афганистан ,гледаме ги и в Сирия колко са неспособни и умеят да избиват само цивилни.То с нощтни бомбардировки по въздух не става.Русия е силна ,независима и единна.САЩ само печатат долари и жадуват евтин нефт, извратеняците са в адска криза са от 2008 насам
22
24
 
11
 
! Отговори
борис преди 7 години
Балтийските държави се нуждаят от сигурност, след като путин изби стотици хиляди в Чечения, окупира половин Грузия, нападна и окупира първо Крим, а после и донбаската област на Украйна.И тази сигурност им я дава НАТО. Точно НАТО е организацията създадена да възпира руската агресия по света, да не би сега някой да каже че балтийците са насила в НАТО?
21
16
 
7
 
! Отговори
чиба преди 7 години
не Германия а Масквата щешИ да е германска, ако "лошия" Рузвелт не беше помагал на "добрия" чичко Сталин (който освен германци убиваше много повече руснаци и българи и дори Вожда георги димиров уби!!!) със всякакви средства но рашките и тролите имат голяма амнезия и затова ще си останат мизeрни кучeта джaвкащи в мизeрните си концлaгери, които сами си построиха за сънародниците си!!!
20
7
 
22
 
! Отговори
училища и болници преди 7 години
В Мосул са избити над 300 мирни жители, след бомбардировка на славните военно-въздушни сили на САЩ! Целта, иракско училище, е определена от славните летци на германския вермахт. Оказва се, че това е най-голямото военно престъпление след Виетнам! Кога демократите от ЕС ще протестират против САЩ?
19
7
 
14
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименТака им показа Хитлер, че после половин Германия беше 50 години руска, гледай и сега така да не им покажат, че ще тряя да сменяш работодателя и да бачкаш за копейки и одеколон.
18
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте бе иванушки чак сега ли загряхте,колко сте бедни и изостанали :)Той Хитлер ви показа още ВСС .
17
20
 
3
 
! Отговори
по-големи преди 7 години
ХИТРУВАНИЯ и явни ЛЪЖИ няма от онези на Русия, Путин и говорителите на правителството му; в СИРИЯ какво правят? НЕ да избиват ИД, а да поддържат АСАД.Разрушиха Сирия, а сега ще бъдат първите й 'помощници"- важното е да има "война" и те да се "притичат на помощ'...Като се знае, че има около 2000 и повече бойци от ИД- руснаци-чеченци и др. мюсюлмани, а има и чеченски отряд, който поддържа Асад: това е ИГРА на война и заблуда за руснаците, че са силна страна.
16
0
 
30
 
! Отговори
манго преди 7 години
Природните богатства и икономически интереси са винаги действащата сила в главите на малка но ненаситна група ,,хора" . ,, Разделяй и владей " в името на ,,демокрацията ,правата ,свободата........" на хората.Алчността ще погуби земята, в стремежа да догоним желаното щастие да имаме ,, пари и контрол "над себеподобните ни вкарва в себеунищожение!!!!
15
9
 
35
 
! Отговори
Искаме мир! преди 7 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама Тръмп даде сметката на Меркел за охраната от Нато. 370 милиарда долара, само за Германия. А от другите 27 гольовци, колко ще поиска? Така че нато го виждам при Варшавския договор. Студен и с много свещи.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, и в БТА вече се навъдиха неграмотници, жалко.
12
7
 
13
 
! Отговори
Циник до 9 преди 7 години
То хубаво че си "СЛАВЯНИН" *** ние сме българи - явно тази малка разлика - ти убягва!Така е - като не си учил история навремето!
11
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснака пак лъже за да оправдае парите които отиват за оръжия вместо за бедните руснаци!Кой и как заплашва Русия?5000 човека от НАТО я уплашиха ли?!Или ПРК - те са защитни оръжия.
10
8
 
9
 
! Отговори
Да се знае,че преди 7 години
Който пише против Путин ще бъде екстрадиран от Бойко в Русия,съден и изпратен в Сибир, където комарите ще му изпият кръвта до последната капка!
9
31
 
16
 
! Отговори
USA преди 7 години
Защо тогава тази бедна държава се напъва да издържа 1 900 000 армия, срещу 5 000 натовци и все се оплаква като вдовица за ... какво беше там.
8
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
славянин съм но вече сме малцинство като гледам по улиците и пишещите