Прогноза: Гърция пред прага на 4-и спасителен пакет

Такъв развои предвижда анализаторът на Ройтерс Хюго Диксън
4 апр 2017 10:37,
24
Прогноза: Гърция пред прага на 4-и спасителен пакет
Снимка: Reuters, архив

Гърция е пред прага на четвърти спасителен пакет - прогнозата прави известният анализатор на Ройтерс Хюго Диксън в статия, цитирана от гръцкото издание "Имерисия".

В публикацията се твърди, че гръцкият премиер Алексис Ципрас има наложителна нужда от следващ транш, за да може да изплати акциите, чийто падеж изтича през юли тази година и че за да се случи това, на всяка цена трябва да бъде постигнато споразумение по втория преглед на гръцката помощна програма.

Хюго Диксън смята, че въпреки различията, кредиторите ще одобрят превеждането на следващия транш от заемите на Гърция. Това ще осигури време на Атина до средата на 2018 г. След него обаче вероятно ще бъде необходима нова четвърта програма, предава БТА.

Навикът на левия гръцки премиер да протака преговорите с кредиторите, вместо да приеме техните искания, вече нанесе вреди на икономиката, която за последните три месеца на миналата година регистрира спад и най-вероятно се е свила отново през първите три месеца на тази година, посочва Диксън.

Според него политиката на Ципрас е довела до икономически хаос и до налагането на капиталовите ограничения в Гърция през 2015 г.

"Би било безумно той да повтори това. Въреки всичко Ципрас ще изпълни исканията на кредиторите за съкращения на пенсии и повишения на данъци върху доходите през 2019 г. и 2020 г.", прогнозира още анализаторът от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На есен очаквайте гражданска война в Гърция ,ако решат да орежат още пенсии и заплати,то бива ,бива ,ама това е геноцид ,да ги карат да живеят ,като българите.
15
4
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
от Гърция може да се учим. Теглиха заеми, теглиха заеми, ама поне вдигаха стандарта на живот, а тук ?
14
3
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Абе в тая Гърция някой от прокуратурата търси ли кой окраде парите? Или и там е като в България?
13
8
 
13
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Гърция се спуска лека полека надолу, България едва забележимо пъпли нагоре. Всички сметки показват, че след около 10-15 години разликата между двете държави в икономическо отношение ще е почти никаква (съвсем леко по-добре за Гърция най-вероятно).
12
3
 
4
 
! Отговори
не искамфъс бук преди 7 години
да се публикуват лъжи епропаганда
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грък да си на този свят е прекрасен занаят.Аман от тия тутманици.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО МЕРКЕЛ ДА СЕ МАХНЕ И ТУКУ ХРАНТУТЕНЕТО НА ГЪРЦИТЕ СЕКНЕ!!!!!!ЦЕЛИЯ СТАНДАРТ НА ГРЪКОИНДИЯ Е НА БАЗАТА НА ВЗЕТИ ЗАЕМИ КОИТО ОТКАЗАХА ДА ВЪРЩАТ И БЯХА РЕДУЦИРАНИ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ И ПАК ОТКАЗВАТ!
9
5
 
11
 
! Отговори
Охи! преди 7 години
Ципракис връщакай паракис отис немас самос сиртакис!
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10Типично *** чака някой да му подхвърли нещо. ЕС не са длъжни да ви дундуркат другари. Това не вие партията мяйката от едно време. ЕС ви е дала възможност да се развивате и живеете където искате в нейните рамки, това, че вие за нищо не ставате не е виновен ЕС. Стойте си и чакайте от някъде да ви дойде нещо.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Malakite 380 miliardi nikoga nama da givsrnst i oschte miliardi brd schte im dade nai niskata pensia e 500 eur a v bg miseriata 123 lv pensia saschto gerb na kasa predi isborite sa oveli4eniena parno voda tok hrani ????saschto mal4ahte naroda pak schtesche da vi isbere gerberi nama problem masohiski bg taoanari sme
6
5
 
18
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Нека гърците да вземат пример от нас,както казва Бойко, нека да видят нашия стабилитет. Те трябва да се научат да са стабилни, нека да увеличат данъците си като при нас и да премахнат преференциото ниско ДДС за храни и лекарства. Отделно, нека да вкарат плосък данък, че богатите да плащат по-малко. Абе нека да гледат от нас и стабилитета ни и да се учат.
5
2
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Гърция не може да бъде спасена и трилиони да им дават.Само с 4 месеца туризъм не става.Гърция е икономически зависима и с тези заеми ,потъват все повече.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия им даде пари да спаси банки, които бяха в голямата си част немска собственост, германците си продадоха после дяловете и за гърците остана да плащат лихвите. Икономическа война и буферна зона за мигранти, за да може смао образованите да идат в Германия.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A BYLGARINYT CHAKA TRETI UNISCHTOJITELEN PAKET OT TIKVONIII 3
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаххахах Ципрас направо разказва играта на ЕС. Бойко и той се включва много добре с "усвояването на евросредства". Само Юнкер и тем подобни се правят на свети води ненапити.
1
3
 
28
 
! Отговори
византиец преди 7 години
Хич не им дреме на ромеите, ядът, пият и 13-заплата си раздават въпреки, че са подписали ангажименти за икономии срещу заемите. Всеки добре знае, че тези пари от над 360 млр., които взеха нямат връщане обратно, уж в сериозна криза от 2008г. , а живеят 3 пъти по добре от българина. Да са живи и здрави немците!