След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!

Посланичката на САЩ в ООН: Те се опитват да разпънат чадър над Асад
6 апр 2017 11:00, Елка Василева
199
След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп гледа на Русия като на проблем. Това става ясно от изявления на посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, предаде Франс прес.

"Критикувала съм Русия повече пъти, отколкото мога да преброя, защото ако те правят нещо, което не ни харесва, ще им го казваме", каза четирийсетгодишната консерваторка на международен женски форум в Ню Йорк.

Още по темата

"Те направиха разни неща с Крим и Украйна... а сега се опитват да разпънат чадър над Башар Асад. Това са неща, които няма как да подминем", заяви тя.

"Имах разговори с президента, по време на които той каза, че смята, че Русия е проблем", добави Хейли.

При все че президентът на САЩ неведнъж е изразявал възхищение и "уважение" към своя руски колега Владимир Путин, Ники Хейли е критикувала Москва и преди. През последния уикенд например тя увери, че действията на Москва срещу Киев и евентуалната руска намеса в американската изборна кампания може при нужда да бъдат наказани, посочва АФП.

"Смятаме, че е време руснаците да помислят наистина добре дали да продължат подкрепата си за режима на (сирийския президент Башар) Асад", каза държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън след предполагаемата химическа атака в Сирия във вторник. Според него "няма никакво съмнение", че "сирийският режим под ръководството на Башар Асад е отговорен за тази жестока атака".

На 11 и 12 април Тилърсън ще разговаря в Москва с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Доналд Тръмп нарече нападението, приписвано на режима в Дамаск, публично оскърбление към човечеството и заплаши да премине към действия в Сирия, добавя АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, независима и силна Русия е известна като "бензиностанцията на света".И изнася газ за ЕС, въпреки санкциите, щото иначе няма да има кинти за нищо.
35
0
 
7
 
! Отговори
антисоросоид преди 7 години
До 30 АнонименРадвай се всеки път когато се събудиш сутрин. Радвай се , че не те познавам....
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Критикува Русия, за да прикрие собствените си престъпления. Само преди няколко дни пиндостанската коалиция хвърли авиационни боеприпаси с бял фосфор в района на Ракка. Публикувани са кадри в социалните мрежи.
33
1
 
19
 
! Отговори
бум преди 7 години
Да Русия е проблем, изби сума ти терористи в Сирия в който САЩ вложиха милиарди и не предава своите съюзници и Тръмп още нищо не е видял.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната е близо...
31
12
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До АТАКИСТИ на Руснаците, и на арабите и на южно американските държави като Венецуела. На Русия 54% от износа е само петрол и газ, още 18% са руди и въглища. Ако паднат цените за 5 години направо заминават по допирателната. А за нас като потребители (не в България разбира се) ще бъде чудесно заради евтини горива и от там евтини стоки и производства. Само дето това никога няма да стане. Енергийния картел е международен и всеобхватен.
30
1
 
27
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Да независима и силна Русия е проблем,за фейк страната САЩ.....
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бррзапад и християнство не са синоними. Дори почвам да си мисля, че мюсюлманите са по-малко зло от сатанистите на запад.
28
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам да паднат цените, ако може и на газта, пък да видим дали жизненият стандарт няма да мръдне.Арабите не ги мисли, те имат инвестирани само в САЩ към 700 млрд. долара, даже Обамата си го призна ;) В ОАЕ чистачките на ресторанти карат мерцедеси, това да не ти е Русия.
27
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" руснака още не иснася в такива киоличества, че да зависи от това жизненият му стандарт ""...............добре че нищо не зависи от вас атакистите, че сте хем неграмотни, хем неинформирани.Но подкрепата за Путин е пряко свързана с неграмотност и неинформираност, така че не е за чудене
26
26
 
5
 
! Отговори
брр преди 7 години
И кво излезе,единствените международни съюзници на Русия са ислямски Иран и мюсулманския диктатор Асад.Факт.Путин предаде християнството и западната цивилизация.Напълни Русия с мюсулмани от Киргистан,Таджикистан и разни други станове.Руското общество е подложено на атентати и бедност.
25
1
 
20
 
! Отговори
ОТРОВНИТЕ ГАЗОВЕ преди 7 години
на брадатите ТЕРОРИСТИ поразиха техните хора и сега се опитват да извлекат политически дивиденти. Само такива като нашите папагали в медиите може да повтарят американските лъжи. Колкото и да крият истината пак ще излезе. Ако имаха и най-малки данни щяха да публикуват, че руснаците са свалили холадския боинг. Ама САЩ не публикуват данните от спътниците.... Защото е ясно, че лъжат най-безсрамно
24
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин подкрепя Асад, които ползва химическо оръжие срещу народа сиПутин би използвал химическо оръжие срещу руския народ, ако въпросния изтрезнее някога от Бояршник ... и реши да се събуди.Само българския червен селянин, неграмотен продължава да боготвори диктаторите по света
23
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Русия какво иска в Близкия изток?
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във САЩ командва ЦРУ . Имат си вечни интереси и за тях враг номер едно е Русия .Тези кравари и с дявола ортак ще станат , ще покрепят терористи, ще избият милиони но целта им е единствено Русия да не е в Близкия Изток и да завладяват територии с петрол . Няма нищо по мерзко от сащ .
21
1
 
27
 
! Отговори
НАШИТЕ МЕДИИ преди 7 години
побързаха да пишат за АТАКА с химически оръжи, повтаряйки американските лъжи. Така наречените "бели каски" на джихадистите не един път са ги хващали в постановъчни клипчета, където уж "умрелите" мърдат и се оглеждат. За съжаление на тролските фейкове от ЗАПАДА едно момиченце, което интервюират каза ясно- огромният жълт облак от газ се е появил СЛЕД ВЗРИВА на бомбата в сградата. А който и екперт да питат ще им каже, че химическите бомби се взривяват ВЪВ ВЪЗДУХА
20
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо трябва да се воюва с Русия?Достатъчно е цените на петрола да паднат за 5-6 години до едно "неочаквано ниско ниво" и готово.Е, в България това няма да намали бензина, но ние сме капка в морето :D
19
1
 
7
 
! Отговори
Путин преди 7 години
Сбърках с тоя, не трябваше да му помагам да стане президент. Дори едно "тенкю" не каза!
18
2
 
20
 
! Отговори
... преди 7 години
Бре тоя лялю Тръм днеска казва едно след 2 часа си изменя мнението и на другия ден и той не знае какво е мислил и говорил, та сега се чудя кога другаря Путин ще му натегне бурмите на тоя президент!?
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно дълбоката държава победи Тръмп. Хора като Маккейн искат война с Русия на всяка цена. Готови са да изфабрикуват хим. атаки и оръжия, както направиха с Ирак. Колин Пауъл тогава излъга ООН, че са намерили химически оръжия. Сега правят нов опит за световна война. Жалко, че Тръмп се хвана на въдицата.