Руска държавна банка водела преговори със зетя на Тръмп

Банковата институция излезе с изявление по казуса
28 мар 2017 08:02,
5
Руска държавна банка водела преговори със зетя на Тръмп
Снимка: архив Reuters

Руска държавна банка, която е подложена на санкции от САЩ заради нахлуването на Русия в Украйна, разкри в понеделник, че нейни изпълнителни директори са имали разговори със зетя на президента на САЩ Доналд Тръмп - Джаред Къшнър. Това се е случило по време на предизборната кампания през 2016 г.

Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на изявление на банката "Внешекономбанк", съобщи БТА.

36-годишният Къшнър, който е женен за дъщерята на Тръмп - Иванка, прие доброволно да отговори на въпроси пред Комисията по разузнаването към Сената, разследваща предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

"Като част от подготовката на нова стратегия, изпълнителни директори на "Внешекономбанк" са се срещали многократно през 2016 г. с представители на водещи финансови институции в Европа, Азия и Америка", се посочва в изявление на банката, изпратено по електронна поща.

В него се допълва, че са осъществени срещи с редица представители на най-големите банки и бизнес представителства в САЩ, включително с Джаред Къшнър, ръководител на компаниите Къшнър.

Ройтерс посочва, че Джаред Къшнър не е коментирал още това изявление.

Руската държавна банка "Внешекономбанк" отказа да посочи къде и кога са се състояли срещите.

Официални американски представители потвърдиха, че Къшнър е участвал в среща с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк през декември, на която е присъствал и бившият съветник по националната сигурност на Тръмп - Майкъл Флин.

По-късно през декември Къшнър се е срещнал с изпълнителния директор на "Внешекономбанк" Сергей Горков. Говорител на Белия дом потвърди тези срещи, посочва Ройтерс.

Белият дом пък коментира, че през цялата президентска кампания и през преходния период Джаред Къшнър е служил като основно лице за контактите с чужди правителства и техни представители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Русия пуска вредни слухове. После опровергава. И така стои по новините.А всъщност новина няма . . .
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези преговори са си говорели за времето и как са със здравето. И дума не е ставало за президентски избори. Трябва да им вярвате, защото Русия никога не лъже.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зетя на Тръмп е американски евреин с руски корени. Има си акъл момчето. И на Иванка не и липсва акъл.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спите ли? Хайде напишете 300 коментари. Русофили, русофори - станете.