Кървавият камион в Стокхолм – атентат, има задържан

Потвърдена е информацията за двама загинали и много ранени
Обновена: 7 апр 2017 18:45 | 7 апр 2017 17:31,
133

Снимка: БТА

Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен нарече инцидента с врязалия се в пешеходци камион в Стокхолм терористичен акт, предава Интерфакс, позовавайки се на местни медии.

"Швеция беше подложена на нападение. Всички обстоятелства сочат, че това е терористична атака", заяви премиерът по време на пресконференция.

Още по темата

Льовен съобщи още, че заподозреният по случая е задържан. По негови думи на този етап се потвърждава информацията за двама загинали след инцидента, пише "Фокус".

Шведските служби за сигурност също потвърдиха, че инцидентът е умишлена атака.

"Има загинали и много ранени", заяви говорителят на службите за сигурност Нина Одермалм.

Припомняме, че камион се вряза с голяма скорост в пешеходци в центъра на шведската столица. Камионът спрял, след като се блъснал във витрина на магазин.

По информация на радио Швеция са загинали трима души.

След инцидента е спряно движението на метрото. Издадено е предупреждение да се избягва центърът на Стокхолм.

Шведската полиция извърши евакуация на хората от централната гара, предаде ТАСС. Тя се намира в района, където по-рано днес бе извършено нападение с камион, допълва БТА.

Пътниците, които трябваше да потеглят с влак за Гьотеборг, бяха принудени да останат във вагоните.

Депутатите, намиращи се в сградата на парламента, която също е в района, нямат право да я напускат.

Ученици, които са били в киносалон на пешеходната улица "Дротнинггатан", не могат да го напускат до второ нареждане. Тези дни в Стокхолм се провежда детски кинофестивал.

Полицаите в големите норвежки градове и на летището на столицата Осло ще носят оръжия до следващо нареждане, предаде Ройтерс. Досега полицаите в Норвегия не носеха оръжие.

След нападението в Стокхолм полицията в друга съседна на Швеция страна, Финландия, пък реши да увеличи патрулите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
14
 
! Отговори
тръмп преди 7 години
Чакаме следващото "предсказание" на Тръмп...
48
2
 
13
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 7 години
До Анонимен 55А бе ей льольо и ти ли сега ще отричаш, че е имало турско робство бе? Сигурно и Баташко клане не е имало, а ? Копривщица кой я запали? А Левски кой го обеси ? Сигурно не сте вие турчеляците? По добре се скрий и не говори глупости, че да не запалиш искрата.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се организира събитие по горене на корана и да се излъчва на живо.Тези терористи трябва да разберат, че не са желани.
46
0
 
6
 
! Отговори
@realDonaldTrump преди 7 години
аз казах ли ви!
45
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мноого омраза се лее от хората с които съжителстваме в една държава,това е мноого жалко.Няма нужда да ме гоните,аз съм роден тук,плащам си всиички видове данъци и подпомагам тази държава със каквото мога.Относно"робството"с което са ви промили мозъцитемоля ви прочетете Йорданка Бобина или и тя е муслиманката?
44
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При бай Тошо бяхме 100 пъти по-добре! Нямаше ЕС, нямаше "бежанци", нямаше "демокрация", нямаше бездомни и гладни хора! Благодарете на "демокрацията", на фрау Меркел и на ЕС. Нали скачахте по площадите и искахте "демокрация" ? На ви сега "демокрация"! Яжте му главата!
43
8
 
11
 
! Отговори
файв преди 7 години
А пък тука всеки ден коли се врязват в пешеходци или в други коли, ама не се брои за атентат, нищо че загиват хора... На нас други атентати не ни трябват!596
42
12
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
Експерт по атентатите за Ройтерс,Отново нескопосан атентат! По-скоро бих казал жалко подобие на атентат! Така не се прави бе, аланколу атентатор! Като ще правиш атентат, вземи напълни го този камион с прилично количество есплозиви, па сложи и 20-30 кила пирони и разни други дренби метални предмети и тогава ходи да се врязваш в тълпата! Ей, тези пишман атентатори- не се научиха как се прави същински, добър атентат!
41
6
 
27
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 7 години
ЕТО, КАКВО СТАВА КАТО СЕ ПУСНАТ МИГРАНТИ В УРЕДЕНИТЕ СИ ДЪРЖАВИ. ДА СА ИМ ЧЕСТИТИ И МИГРАНТИТЕ И ТЯХНАТА "МИРНА" РЕЛИГИЯ. АЗ ТУК В БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАМ ТАКИВА МИГРАНТИ И ТЯХНАТА РЕЛИГИЯ.
40
3
 
24
 
! Отговори
До 46 преди 7 години
До Анонимен 46. Ако си от мюсулманите, които са си израсли в БГ никой няма нищо против теб. Българските мюсулмани са трудолюбиви и много добри хора. Ние си живеем с тях много добре и взаимно се уважаваме. Но тия които нахлуват от Африка нямат нищо общо с традиционното мюсулманство. Те са предимно бойци от ИДИЛ, които бягат от поражение и искат да съсипят и унищожат ЕС. Те ще убиват наред и мюсулмани и християни. Само колко джамии взривиха в Ирак и Сирия.
39
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Пак ще се учи биография на някой много тих, добър, възпитан, работлив..... напълно интигриран мюсул!
38
7
 
2
 
! Отговори
225 преди 7 години
Тази новина не ме интересува. Нека всеки се справя с проблемите в собствената си страна.
37
2
 
32
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Както би казала за Пореден път Баба Меркел - "Интеграцията на "бежанците" в западното общество иска жертви, усилия и толерантност"!Да не забравяме и призива на вече бившия бг преЦедент мистър Бийн - "Да победим тероризма с.... Толерантност"!За френското недоразумение Оланд да не говорим, че ще е подигравка с паметта на жертвите на терористичните актове във Франция!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За химическата атака в Сирия според шведската лекарска организация видето е фейк - белите каски, наети от ЦРУ фактически убиват дрогирани деца, уж ги спасяват с инжекции адреналин. Честита демокрация и евро- атлатно- турски ценности, братя българи...търсете видеото- swedish medical assosciation says white helmets murdered kids for fake gas attack videosНие сме следващите...
35
1
 
30
 
! Отговори
Do 46 преди 7 години
Изчезвай резньо, на аллахакбаровци никой не вярва. Притчите за мирен и толерантен ислям ги разказвай на някой който не страдал 500 години от турски башибозук. Ще настане време да ви изселват на квартали, никой не иска да ви види, нито да чуе! С камъни ще ви бият за гадостите които вършите по цял свят!
34
0
 
17
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 7 години
До Анонимен 41О да разбира се "исляма наистина е религия на мира". Тъкмо това гледаме по новините за Стокхолм и "мирната религия". А относно промиването на мозъци това го правите вие с вашата "мирна религия". Не мисли хората за толкова прости. Всеки един християнин е като Айнщайн пред един мюсюлманин.
33
0
 
0
 
! Отговори
кака преди 7 години
до анонимен 41 Нека да е така както казваш но фактите говорят
32
4
 
14
 
! Отговори
ЧНН преди 7 години
Честито ново нападение. др. Тръмп си мисли, че може да удря с Томахоук, ИДИЛ удря с атентати. Политиката на Тръмп ще възроди ИДИЛ по всички параграфи.
31
2
 
19
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Друго незнам, но едно е сигурно - в момента цялата шведска толеристките полиция се опитва да покрие доколкото е възможно случилото се и полага всички усилия да не се идентифицира с Ислямски Джихад! Ако помните, Мюнхенската полиция в първите часове след джихадисткия акт там на 22 юли миналото лято обяви, че джихадиста се казва Дейвид, а в по-късните дни се оказа, че се казва Али Сомболи и е ирански мюсюлманин!
30
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм Муслиманин,гражданин на тази страна и като такъв съм убеден ,че Исляма няма нищо общо с такива зверства.Тези неща се преписват на Исляма,а защо е така,аз за себе си имам отговор,а Вие?