Лавров: Ударът на САЩ е агресия с измислен претекст!

Това напомня на ситуацията в Ирак през 2003 г., заяви той
7 апр 2017 13:00, Елка Василева
182
Лавров: Ударът на САЩ е агресия с измислен претекст!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Ракетният удар на САЩ по сирийската авиобаза е агресия с измислен претекст и напомня за ситуацията в Ирак през 2003 година, каза руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Още по темата

"Това е акт на агресия, абсолютно под измислен претекст", каза Лавров. "Напомня на ситуацията от 2003 г., когато САЩ и Великобритания с някои свои съюзници нахлуха в Ирак", заяви той.

Лавров каза, че няма информация за жертви сред руските военни в резултат на американския удар по базата в Хомс и добави, че "най-вероятно" не е имало.

Руският външен министър заяви, че Москва ще настоява за истината за събитията в Идлиб, където тази седмица бе извършено нападение с химическо оръжие.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 87То утре според рашковските медии няма да има и ракетна атака на САЩ срещу Сирия. Всичко е било на майтап. Кой смее да се подиграва с велика Русия.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано по бързо се разберат и спрат скапаната война ,щот има опасност да пострадаме всички,май на там отиват нещата,много сме на таз планета,виждате ,че и химтрейлите не доставят нужната вода,планетата е затоплена *** предела е на унищожение на цивилизацията, и ако не се съкрати числеността ще стане неспасяемо.Спасението е във глобална война и се работи по въпроса
79
9
 
6
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Дааа в руското военно ведомство трябва сериозно да се замислят какво трябва да се прави в бъдеще...братушките станаха за смях, жалко но факт! Какво стана с прехвалените С-400 "Трумф", "Панцир-С1" и т.н. ... те дори не откриха огън по американските Томахавки .. така ли защитават своите приятели в случая Сирия!? Американците пак доказаха, че могат да си правят каквото искат .. да оставим настрана измисления повод за атаката ... хим. оръжие на Сирия бе унищожено по контрола на спецове от ООН-то ...
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 от 59 долетели до целта. Не е лошо. За кво им е на руснаците да се харчат за С-400 като томахавките и сами си падат.Ха-ха.
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен49 "..60 ракети по1500000 долара..."Америка може да си го позволи,бълха я ухапалаЕ как да не може да си го позволи нали има такива като теб дето плащат за тая работа
76
12
 
12
 
! Отговори
СССР И НРБ преди 7 години
Въпрос на време е ЕВРОПА да се събуди !Русия трябава да се обедини с ЕС против АМЕРИКА!Другият по лесен вариянт е Русия да превземе Европа и да се биеме срещу АМЕРИКА .Син съм на земя прекрасна освободена от РУСИЯ !
75
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 77Това ли беше дълго-очаквания отговор на Русия срещу САЩ от русофилството?"достигли только 23 из 59 крылатых ракет, выпущенных с американских эсминцев"Руските смешници започнаха да говорят за ефективност, до вчера ако минеше ден без да бомбандират болница или училище в Сирия беше цяло чудо, а днес тръгнали да броят колко ракети са паднали в Хомс. Че кой ви вярва на вас, та всяка първа ваша дума е лъжа. То и Пейтриът нямаха никаква ефективност но нито една Скъд не падна в Кувей
74
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗ ПЪТ ЕВРЕЙСКАТА МАРИОНЕТКА САЩ МАЙ НАСТЪПИ МОТИКАТА
73
9
 
1
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Анонимен49 "..60 ракети по1500000 долара..." Америка може да си го позволи,бълха я ухапала-това да не ти е пиещата боярсчик рассия???
72
5
 
2
 
! Отговори
Алекс Сергеевич преди 7 години
Та кои, казвате, бяха основателите на Тръмп-обществото в България? Има-няма - два месеца и половина от основаването. А онзи чуден блясък във очите, о, спомняте ли си, госпожо?
71
0
 
15
 
! Отговори
23 от 59 преди 7 години
ракети са долетели. За да утилизират няколко стари МиГ23, дето нашите соросо.*** продадоха по 500 000 почти нови преди 25 години след ПРЕВРАТА. за 3-5 млн щети на СИРИЯ САЩ похрчиха ракети за 90 млн $. Нещо им е крив мерника и не им излиза сметката
70
10
 
2
 
! Отговори
)))) преди 7 години
Агресията на фащ доказа само едно- пълното безсилие и страхливост на еврейския режим в Русия и пълната неефективност на прехваленото им пво с300, с400 и так дале. Пфу!
69
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 77обади ми се когато излети пак самолет от там тогава
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Минобороны России оценили боевую эффективность ракетного удара США по авиабазе в Сирии как крайне низкую. По данным российского ведомства, целей достигли только 23 из 59 крылатых ракет, выпущенных с американских эсминцев
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СССР И НРБИ как ще им ги извади ми е много чудно :) я обясни не ми реди "велики" слова.
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Тръмп изглежда не чете руската преса. Още на 26.10.2016 година Русия тържествено заяви че е закрила небето на Сирия срещу амерекански крилати ракети с без аналоговите С400 и С300. Който се подиграва с без аналоговите руски ПВО комплекси му се пада да му направят тераристичен акт от името на ИД и под менажерството на Лубянка.
65
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще пиша, докато умра - всичко, което се случва в света, а то не се случва , а е управлявано от няколко стотин души, е насочено срещу Русия.Само т.ъ .п б.ала.*** може да вярва в "хуманността " на американските провокации.Ще бъдете свидетели и потърпевши на много лоши неща, платени к.ел.еши.
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60Всъщност 90 милиона и базата и пистата към нея вече ги няма. Не знам от къде черпиш информация но май си я смучиш от пръстите.
63
6
 
11
 
! Отговори
СССР И НРБ преди 7 години
Америка показва че има зъби и нищо повече .Въпрос на време е Русия да им ги извади .Кат Русия няма втора тъй могьща на света тя е нашата опора тя е нашта висота !
62
1
 
12
 
! Отговори
найден преди 7 години
Хората не са *** и точно преценяват какъв геноцид се извършва в Сирия от сащ и Европа , но Видовден накрая идва !