Меркел и Оланд: Асад е отговорен за американските удари!

Двамата са били информирани предварително от Вашингтон
7 апр 2017 12:37, Елка Василева
127
Меркел и Оланд: Асад е отговорен за американските удари!
Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад носи цялата отговорност за американските ракетни удари срещу базата на сирийските ВВС след вероятното нападение с химическо оръжие, заявиха президентът на Франция Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел.

Още по темата

"Военен обект на сирийския режим, използван за бомбардировки с химическо оръжие, бе разрушен тази нощ от американските удари. Асад носи цялата отговорност за този развой", гласи обща декларация на Меркел и Оланд, цитирана от Франс прес и ДПА.

"Той трябваше да бъде санкциониран за нееднократната употреба на химически оръжия от неговия режим и престъпленията срещу собственото му население", се посочва в декларацията им.

Президентът и канцлерът изразяват подкрепа за ракетните удари на САЩ и посочват, че са били информирани предварително от Вашингтон за плана за нанасянето им, добавя АФП. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел бабичке збъркана защо вярваш на американци !Те та подслушват от 10 години *** бабичке проста.Европа днес направи поредната глешка след приемането на бежанците от Африка .Нека си ги вземат в Америка тея бежанци защото всичко започна от там .
64
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има призиви от Франция, Германия, САЩ -всички дружно да приемем враговете на лошия Асад които са умерените главорези и ислямска държава , иначе там са в опасност от Асад .Ще ги приберем , че как и ще свалим лошия Асад и ще забучим черното знаме в Сирия и ще започне такъв живот , че само си викам даноооо
63
0
 
5
 
! Отговори
бай Куне преди 7 години
Станой що ми краднеш профило бе у Ахелой всички ли сте такива мошеници.
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росен Плевнелиев вечи изпрати поздравителна телеграма на Тръмп с пожелание да продължи все така. В момента Бойко Борисов се ослушва и ориентира дали и той да не посети САЩ и лично да прегърне Тръмп, а неговата ПР Севда да го снима.
61
0
 
7
 
! Отговори
познавам тееее преди 7 години
Станое, много си умен и начетен даже повече и от СТРАНДЖАТА, ама май си самия СТРАНДЖАТА. Това на снимката е бай Куне от с. Горно Опикалово. Откраднал си му профила хитрецо.
60
0
 
4
 
! Отговори
h преди 7 години
tiq dwamata ne sa dobre,ako i naistina mislqt taka!
59
0
 
9
 
! Отговори
Heil преди 7 години
Gorkata Siria, gorkite siriici.Na 17.04.1946 Siria se osvobodila ot France.A sled 10 dena predstoi da se osvobodi i ot usa.
58
1
 
1
 
! Отговори
баба Петруна преди 7 години
Ич не се шегувам бе вагабонтино казвам я целата истина та да я знаят и тия русофилилите и русофибите ли беха
57
0
 
36
 
! Отговори
ЧАР преди 7 години
ВСИЧКИ НОРМАЛНИ И ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ ХОРА ЗНАЯТ ЧЕ АМЕРИКА ИСКА ЕДНОПОЛЮСНО ДА ВЛАСТВА В СВЕТА И ДА КОМАНДОРИ ВСИ НАРОДИ И ТО ПО НАЙ-ГРУБИЯ И АРОГАНТЕН НАЧИН....НО ИМ ВЪРВЯТ ПО ГАЙДАТА , ЕЛЕ НИЕ - ДО УШИТЕ СМЕ ЗАТЪНАЛИ В ГНИЛОЧ НО НАДУПЕНИ КЪМ САЩ.
56
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопе, стига си употребявал руски думи. Издаваш се като провокатор и агент на Путин.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Петруна - ха-ха как ме разсмя . Благодаря ти . Сложих ти плюс за хумора
54
0
 
15
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
АМИ ТЕ НЕКА ПОКРИВАТ ЛАЙ..НОТО НА АМЕРИКА А ПОСЛЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ СПРАВЯТ С ПОСЛЕДСТВИЯТА. АМАН ОТ ГЛУПАВИ ПОЛИТИЦИ.НЕНАПРАЗНО ГЬОРИНГ Е СЪНУВАЛ СЪН ЧЕ СЛЕД 70 ГОДИНИ ГЕРМАНИЯ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ИЗКУКАЛА БАБКА , ЩЕ ИЗДЪРЖАТ МИЛИОНИ АФРО-АЗИАТЦИ А ПО ГЛАВНИЯ ПЛОЩАД НА БЕРЛИН ЩЕ МАРШИРУВА ГЕРМАНСКА АРМИЯ ОТ ГЕЙОВЕ.
53
0
 
6
 
! Отговори
дедо Меркел преди 7 години
Права е баба Петруна и у наше село сите граждани знаят че химическото оръжие е на Башар Рахал и подозират даже че той има и ядрено оръжие от видо на неутронна бомба и затова сиите ние подкрепяме онова момче хълк хоган и му праиме евала
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ЕС и НАТО обявят, че Путинистите требе да ядат лйна, ще им купя по един черпак. За тебе - позлатен, да си доволен.
51
0
 
21
 
! Отговори
UeE преди 7 години
Разбира се че този който е бомбардиран е виновен. Също и онази която е изнасилена трябва да бъде съдена и съответно осъдена . Такова е съдебното право в Саудитска Арабия. Обединени Европейски Емирства
50
4
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Точно Сирия им е трън в очите заради руската база и Иран.-------Ми че ного ясно.Айде да опаковат чемоданите, че ако изпуснат влака не моем да ги мислим.
49
2
 
20
 
! Отговори
До Г-н станой преди 7 години
Станчо само един въпрос:Ако утре от Европа или Нато обявят че трябва да се храним с лай на, понеже са полезни, ти ще започнеш ли да акаш в чинията за основно ястие? Щото на мен ми се струва че ще го направиш, понеже сме едно семейство с Европа и Нато!?
48
8
 
1
 
! Отговори
хълк преди 7 години
Трябва да се върне смъртното наказание за всички които не подкрепят ЕС и САЩ
47
1
 
5
 
! Отговори
баба Петруна преди 7 години
И аз съм убедена че химическото оръжие е на Асад оти он мрази американците и е решил даги тепа ама американците му разбраа плановете и Асад не може да ги утепа ама химическото оръжие е на Асад
46
17
 
1
 
! Отговори
хълк преди 7 години
България е член на ЕС и НАТО,всички които подкрепят враговете на съюза са врагове на държавата и народа и трябва да бъдат преследвани от закона.