Меркел и Оланд: Асад е отговорен за американските удари!

Двамата са били информирани предварително от Вашингтон
7 апр 2017 12:37, Елка Василева
127
Меркел и Оланд: Асад е отговорен за американските удари!
Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад носи цялата отговорност за американските ракетни удари срещу базата на сирийските ВВС след вероятното нападение с химическо оръжие, заявиха президентът на Франция Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел.

Още по темата

"Военен обект на сирийския режим, използван за бомбардировки с химическо оръжие, бе разрушен тази нощ от американските удари. Асад носи цялата отговорност за този развой", гласи обща декларация на Меркел и Оланд, цитирана от Франс прес и ДПА.

"Той трябваше да бъде санкциониран за нееднократната употреба на химически оръжия от неговия режим и престъпленията срещу собственото му население", се посочва в декларацията им.

Президентът и канцлерът изразяват подкрепа за ракетните удари на САЩ и посочват, че са били информирани предварително от Вашингтон за плана за нанасянето им, добавя АФП. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
13
 
! Отговори
тя преди 7 години
Тия двама не стават за нищо- бити карти! За тях -каквото каже Америка!
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бития е виновен ,че са го били ,да ви так...о..вам логиката ....И как разбрахте ,че химията е на Асад ,а не на другите ?!?!?!
43
4
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Руснаците са били предупредени, ако са искали, да са попречили.
42
2
 
7
 
! Отговори
камен преди 7 години
Тръмп се о.ра , химическото оръжие е на опозицията , но защо не пита кой ги е снабдил , ами бърза да убива !!!!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, кой е виновен за терористичните актове в Европа господа еврогейци ?Асад нали ? Или вашите партньори от ИД . Долни изчадия
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък аз все си мисля, че Тръмп е виновен. Сигурно нещо ми бяга причинно-сорош0идната връзка.
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** долни, марионетки на щатите! За линч сте! Дано надделее здравият разум и нещата не ескалират, защото България си е буквално близо до зоната на конфликт...
38
1
 
33
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Германия и Франция правят голяма грешка, че се оплитат в лъжите на САЩ. Асад няма полза да ползва химическо оръжие в сегашната ситуация. И то да избие 10-на човека. Това няма как да му донесе каквито и да е ползи.
37
1
 
23
 
! Отговори
До 44 преди 7 години
Когато кажеш нещо лошо, било то и вярно с/у САЩ и ЕС да те оприличат с комунизъм или фен на Русия или обратното говори за ограничени мислене.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"след ВЕРОЯТНОТО нападение" .. е това се казва евро*ейска олиг*френия.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел и Оланд отново са били дезинформирани от ***. Още при излитането на ракетите ИДИЛ и Израел започват атаки срещу Сирия. ИДИЛ и Израел се оказват съюзници.
34
0
 
0
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
Има, има
33
2
 
23
 
! Отговори
unA преди 7 години
Тва ЦРУ толко ли ги вербуваха лидерите в Западна Европа бе...Цялото тва нещо зарпиличва на един цирк на ужасите...
32
1
 
26
 
! Отговори
ПЕШЕХОДЕЦЪТ преди 7 години
минал на зелено на зебра е виновен, че е ударен от колата. Следва да заплати щетите по колата. Нещо в тоя дух измътиха МЕРКЕЛИЦА и ОЛАНД
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел и Оланд си имоха ръцете с Тръмп.Защо ще си запат ръчичките с кръв,като това може да свърши по-големия брат.Те и без това си имат достатъчно грижи с "бежанците".
30
20
 
3
 
! Отговори
бомнго преди 7 години
Кво стана с големия мъжкар от Кремъл,дето щеше да унищожава ЕС и НАТО.Днеска му набиха 58 чоканчета,до като китайския президент си пийва кафенци с Тръпито у Флорида.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кой да издири това ислямистко *** - 35. Само религиозна омраза сее. Нашите трудолюбиви мюсулмани с които се разбираме прекрасно нямат нищо общо с мързеливите навлеци, дето Америка ги спонсорира и праща в Европа, за да ни тормозят и да ги отглеждаме.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За франсето ясно защо - САЩ удариха Либия по поръчка на франсетата, за да не си платят милиардите доето им дадоха за спасението на банките им. И за Германия ясно - всъщност от 70 год държавата на Меркел е под пълна американска окупация, така че някой очаквал ли е друго поведение?! Аз лично - НЕ!
27
1
 
4
 
! Отговори
До ... преди 7 години
каквото посеете това ще пожънете, за сега жънете само омраза от ромите и мигранатите а като изгрее слънцето ще има количество бъдете сигурни, АЛЛАХ не забравя.---Е, бъди сигурен, че и теб няма да пропусне. Особено ако спадаш към родените с пъп. А какво ще включва специалното му и лично отношение към всекиго от нас, предстои да видим.Подсурдинка: И връзките не помагат, както между другото и няма еди-колко си чакащи девици...
26
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКомунистите винаги са били на страната на терористите. Няма особена разлика. И едните и другите не зачитат религията. Или не искаш да си спомниш кой е извършил атентатът в църквата Св. Неделя в София и избива собственият си народ.