Москва: Само 23 от 59 ракети "Томахоук" са ударили базата

Като крайно ниска оцени Русия ефективността на американския удар
7 апр 2017 15:15, Елка Василева
448
Москва: Само 23 от 59 ракети "Томахоук" са ударили базата
Снимка: Reuters

Ефективността на масирания ракетен удар, нанесен от САЩ по авиобаза в сирийската провинция Хомс, се оказа крайно ниска, заяви пред журналисти в Москва говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че при удара са били унищожени 6 самолета Миг-23, намирали се в ремонтни хангари, радиолокационна станция, склад с материално-техническо имущество, учебен корпус и столова. Пистите за излитане и рулиране, както и паркираните самолети, не са повредени, добави Конашенков.

Още по темата

По думите на говорителя руските средства за контрол са установили, че само 23 от изстреляните 59 крилати ракети "Томахоук" са ударили базата "Шайрат". Не се знае къде са паднали останалите 36 ракети.

Конашенко заяви също, че американският ракетен удар е бил подготвен предварително, а "инцидентът с химическо оръжие" е бил само предлог.

"За всеки специалист е ясно, че решението за нанасяне на ракетен удар по Сирия е било взето във Вашингтон дълго преди събитията в град Хан Шейхун, послужили само като формален повод, а демонстрацията на военна сила е продиктувана изключително от вътрешнополитически причини", добави руският генерал.

Той отбеляза, че бойци на "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" са започнали мощно настъпление срещу позиции на сирийската армия веднага след американския удар по базата. "Надяваме се, че тези действия не са били съгласувани с американската страна", посочи Конашенков.

Говорителят на руското министерство на отбраната каза също, че системата за противовъздушна отбрана на сирийската армия в най-скоро време ще бъде засилена, за да защити най-важните инфраструктурни обекти.

Русия очаква от САЩ доказателства за използването на химическо оръжие от сирийската армия, заяви Конашенков. "Очакваме от САЩ пояснения за наличието у тях на безспорни, по думите им, доказателства, че химическо оръжие в Хан Шейхун е било използвано от сирийската армия", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
295 Мазепа, и каква е истината за Фюрерът? Че е бол болен мозък. К'во има да се казва повече?Накрая на войната април месец 45-та генералите му казват че войските му са разбити тотално, а той тръгва да крои отбранителен план и отпор с унищожените в действителност войки в болната си глава и генералите около него се споглеждат само.Тогава като не защитаваш Хитлер, Що 2 часа ме занимаваш с него? Коя истина да се каже, недомлъвко? Давай да те видя!
277
0
 
16
 
! Отговори
Тико преди 7 години
Ударили базата като два часа преди това предупредили руснаците да преместят техниката - поразили само 6 стари самолета които били за ремонт - е няма такъв цирк. А глупаците от ИДИЛ контраатакуват.
276
0
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До SpaceXДумата ''склавен'' я има в латинския от римско време, когато още не се говори за славяни.
275
0
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Анонимен 288Аз затова не възхвалявам фюрера. Само казвам истината. Знам че е подсъдно и в това е проблема, когато на едната страна е забранено да говори и да се защити. Но един ден забраната ще падне и истината ще може да се каже.
274
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
292 Мазепа, За корекцията знаем всички- от турско робство сега вече имаме османско присъствие. Знаем ги тия корекции.
273
0
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименОт 2007г. има корекция - 700хил. и мисля че цифрата ще продължава да пада с годините. До 1970 беше 4млн. До 1991 - 1.4млн.
272
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 287 Само в лагера Аушвиц загиват 1,4 милиона души, мазепа!Аре у лево!
271
6
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименВ лагерите са загинали общо 1.1млн души. Колко са поляците е трудно да се каже, но не са повече от 5%. И стига общи приказки.
270
0
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименВсички речи на Хитлер ги има в ютуб с превод на много езици. Кажи коя е, за да я чуя.
269
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитлер явно е бил под силното въздействие на Талмуда.
268
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
281 В Закенхаизен , Аушвиц и още няколко лагера за 4 години.
267
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив. В речите си непрекъснато говори, че немците са висша раса, а славяните по-долна. И че са определени да са роби на немците. Сега ще гледаме сеир как Германия става арабска. Нищо чудно тая дъртачка Меркел затова да се крепи така, за да изпълни възмездието, което трябва да си понесат.
266
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мазепа, не думай, ве! Май щото гърмежите са на 1000 километра от твоя дом!Сития нииикога не вярва на гладния.
265
1
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименТова че чуваш гърмежи не е като да ти сринат къщата.
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 275Мазепа, а 1 милион поляка изгорени в пещите на германските концлагери как да го приемаме спрямо изцепката на Хитлер, че поляците са се били като лъвове?Затова ти казвам, че тоя е бил болен мозък!
263
3
 
7
 
! Отговори
кибик преди 7 години
Така - гръмнаха 59 ракети, убиха 6 човека и тука викат ура за Дончо 6000 във форума. Имате ли какпак акъл да се възхищавате на един водевилен изпълнител, вместо да се прекръстите и да кажете "Пази боже". На тоя му е все едно къде стреля и чии очи на дете гледа.
262
0
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименНякъде да съм казал че се ''възхищавам''? Давам истината, пък всеки решава как да реагира.
261
4
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименНяма нито едно доказателство устно (реч) или писменно (заповед), че Хитлер е имал нещо против славяните. ''Поляците се биха като лъвове'' - А Хитлер - Нюрнберг (реч) 1939г.
260
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 270 Мхм..тази военна баз викаш е на стотици километри от най-близкото населено място в Сирия и те гърмежите не се чуват? Ти в какъв филм живееш бе, хитлериски ***?
259
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова цял свят вярва на военните.И затова преди да действа военен се съгласува с друг шеф.А сега да попитам нещо, щот аз кат неук не схващам - имам спътник, GPSкоординати, следи се предвижването на армиите, има разкодиращи устройства върху кумуникации, имаме ПВО и имаме летище.Сега задачата е следната - пускаме 59 ракети/по 1,5 млн всяка/ на 1000 декара летище/и резултат няма кой знае какви убити,няма и кой знае какви разрушения,а там ври и кипи от хора и муниции. Таз задача няма решение а.