Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !

Турция призова Русия да подкрепи САЩ срещу режима в Сирия
9 апр 2017 12:30,
308
Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи призив към Русия да подкрепи усилията на САЩ срещу режима на Башар Асад или поне да се откаже от подкрепата за нето.

Ердоган поиска Русия да преразгледа подкрепата си към сирийския режим след предполагаемото химическо нападение в провинцията Идлиб и ответните военни действия на САЩ.

"Надяваме се, че това няма да се ограничи само с действие на САЩ. Надяваме се, че и Русия ще се намеси или поне ще спре да защитава президента на Сирия Башар Асад", заяви Ердоган, цитиран от Anadolu Agency и "Фокус".

Турският президент приветства скорошното изказване на Москва, че "безусловната подкрепа към сирийския режим не е възможна".

Още по темата
"Но нека ускорим нещата и да се отървем от това зло", призова президентът.

Ердоган поиска да се ускори и търсенето на политическо решение за сирийската криза.

Както Dnes.bg писа по-рано според вестник "Дейли мейл" Русия е предупредила САЩ, че са на една крачка от война заради Сирия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ, че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН.

Междувременно Доналд Тръмп изпрати писмо до двете камари на Конгреса, в което обясни мотивите си за удара срещу Сирия.

В него американският президент казва, че е действал в името на жизненоважните интереси на националната сигурност и външната политика на САЩ, в съответствие с конституционните си правомощия да отговаря за външните отношения и като върховен главнокомандващ и глава на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
То ако не са Проливите,никой няма да бръсне Ердоги за слива!Трябва да е вечно признателен на Англия,дето не позволи на Русия да ги върне с Константинопол на законния им собственик-гърците!Макар че самата Англия яде пердах там и накрая ние излязохме криви,та англичаните още ни мразят...Л.у.д свят!
104
2
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Тоя еднокнижник е много злопаметен...
103
4
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
е четем де, както казваш, че Русия подкрепя законното правителство в Сирия. Респективно значи одобрява действията му.(било то с невропаралитичен газ или не).
102
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички "приятели" на плешивия гном го изоставят. Ако съм на негово място ще си сменя пола, може и да му се отвори късмета на късия.
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не предава приятелите си ,мухахахахах ахахахахаха,ахахахахаха,ахахахаха,хахахаха.Русия приятели НЯМА за това не предава,Русия поробва употребява и продава.
100
13
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Русия не предава приятелите си !Башар Асад е приятел на Русия ...Ердоган отново показа, че е двуличен и не може да му се разчита.
99
13
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Ботоксния мишок изглежда нещо посърнал. Многоходовите му комбинации май нещо не се получават.Изглежда ще трябва да отложи плановете за велика Рассия...с някакви 100-200 години...
98
17
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
Ние сме на вашата страна, господин Ердоган. Правим всичко каквото ни заповядате, Ваше величество. На Ваше разположение сме и очакваме с нетърпение да ни наредите какво да правим в България, че не знаме как се управлява държава.
97
3
 
6
 
! Отговори
МРАВКА преди 7 години
Ейййййй,тоз Ердуган е много лош човек.
96
4
 
11
 
! Отговори
Кико преди 7 години
На Ердоган му прилошава само като знае, че е въпрос на седмици преди Иракски Кюрдистан да бъде обявен за независима държава!
95
14
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До ейЯвно някой не са разбрали че Русия не изоставя своите съюзници и битката ще е дълга.--------*** досега е изоставила ВСИЧКИТЕ си съюзници, и това е най-малкото, на което е способна. Когото не изоставят, му забиват нож в гърба.
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
двамата султани от снимката станаха големи дружки нещо ?
93
4
 
13
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
истинския въпрос е защо искат Сирия да заприлича на Афганистан, Ирак и Либия?нима там има мир и демокрация?
92
10
 
9
 
! Отговори
с имунитет преди 7 години
Туй русофилистията е много срамна болест.
91
6
 
4
 
! Отговори
До 90 преди 7 години
Мишо ти който турчееш от едно известно време(откакто твоя идол взе да се мисли за велик)зад клавиатурата можеш да ме наричаш както си искаш, аз имам желание да ми го кажеш в очите за да разбереш силата на българската справедливост.Иначе за твоя въпрос за 150-те години, нападение може да няма и 1000 години, когато управлението е в ръцете на свестни хора, а когато е в ръцете на неосмански мечтател може да стане всеки момент под иницииран от долната му личност повод!
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kogato bulgarskite pishman fashisti napadnaha stari hora na granicata Erdopgan dal polovin chas da se otvori granicata i za po sigurno pratil voyska i jandarmeriya na bg granica,bravo i toy kato Putin zashtitava svoya narod
89
3
 
7
 
! Отговори
аре преди 7 години
стани и ходи, Лазаре! обувам си косовките и отивам на разходка, ше пия некоя и друга бира и ше чакаме да дойде Велидено до неделя! в големи християнски празници сме, по тия земи векове наред празнувани от българе и турци, та даже и от русняци! работите божи има кой да оправя, ние требе да палиме свешчи и да викаме РИСТОС ВОСКРЕСЕ! и да се надаме да не дойде пак савецко време, оти тогава нема Рождество, нема Вели'ден! /да не дава Господ!/
88
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЯ РУСИЯ АКО СЛУШАШЕ РАЗНИ ЕРДОВЦИ МИТОФЦИ НЯМАШЕ ДА Е РУСИЯ
87
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е глуупав :)))Нали точно Асад е човека на Путин, нали заради Асад руснаците заплашват с война света!
86
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ОТ ГАНЬОВСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА СЛУЧАЯ КАКВО СКАЗАНИЕ СЕ НАПРАВИ ОФИЦИЯЛНО...РАДЕВ ПОСМЯ ЛИ ДА КАЖЕ "С РУСИЯ СМЕ"...ИЛИ ГО Е СТРАХ, ЧЕ ОТ БРЮКСЕЛ И САЩ ЩЕ ДЪРПАТ УШИЧКИ:-):-):-):-)ТРЪГНАЛИ ЕРДОГАН ДА УСПОРВАТЕ...ЕРДО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА...И НЕ СЕ КЛАНИ НА НИКОЙ...КАТО СЕ НАЛОЖИ КАЗВА НА САЩ, КАТО СЕ НАЛОЖИ КАЗВА БРЮКСЕЛ, КАТО СЕ НАЛОЖИ КАЗВА НА РУСИЯ...ЕРДО ГЛЕДА ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА...А ВАШИТЕ???:-):-):-)