Русия предупреди САЩ: На една крачка от войната сме!

Руска въоръжена фрегата се отправи към Средиземно море
Обновена: 9 апр 2017 09:36 | 9 апр 2017 07:44,
839
Русия предупреди САЩ: На една крачка от войната сме!
Снимка: архив Reuters

Русия е отправила сериозно предупреждение към Съединените щати. Кремъл обявил, че със САЩ са на една крачка от война заради Сирия, пише вестник "Дейли мейл".

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.
В петък Тръмп упълномощи изстрелването на 59 крилати ракети срещу военно летище в Хомс и срещу режима на сирийския президент Башар Асад.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ,  че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН, пише "24 часа".

Според него администрацията на САЩ е демонстрирала намерение да се бори безкомпромисно срещу законната власт в Сирия вместо срещу главния враг - "Ислямска държава".

Руската фрегата "Адмирал Григорович", въоръжена с най-модерни балистични ракети, отплава към Средиземно море, съобщи РИА Новости. Там се намират американските военни кораби, от които бяха изстреляни ракетите "Томахоук"4 срещу Сирия.

Според източници, близки до руските военни, корабът е заредил с припаси на пристанище Новоросийск в Черно море.

Всички 59 американски крилати ракети "Томахоук", изстреляни по военното летище в провинция Хомс, са поразили целите си, заяви на брифинг говорител на Белия дом. Според руски експерти само 23 ракети са ударили мишените.

Сирийски военни самолети са излетели от ударената от САЩ база в събота, съобщи в. "Дейли телеграф".

Изтребителите нанесли нов удар по град Хан Шейхун, в който преди дни бе извършена предполагаема химическа атака, отнела живота на 87 души и ранила стотици.

Според групата Местни координационни комитети обаче ударът е бил нанесен от руски самолет.

САЩ проучват  дали Русия е участвала в химическата атака, заявиха висши американски военни, цитирани от Ройтерс. Те твърдят, че дрон, принадлежал или на Русия, или на Сирия, е бил забелязан да кръжи над мястото на нападението с химическо оръжие във вторник.

Дронът се оттеглил по-късно през деня, след като местни жители отишли в близката болница за лечение. По-късно болницата бе бомбардирана.

Посолството на САЩ в Москва призова американските граждани в Русия да проявяват особена бдителност след ударите в Сирия, предаде ТАСС. Американците трябва да бъдат предпазливи особено на многолюдни места и в обществения транспорт, постоянно да носят документи за самоличност и средства за комуникация, да не привличат излишно внимание.

Същевремнно британският външен министър Борис Джонсън отмени планираното си посещение в Москва на 10 април заради събитията в Сирия, съобщи Би Би Си. Джонсън осъди Москва заради подкрепата ѝ за режима на Башар Асад. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още по темата: войнаСАЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да започне световна война и Западна Европа да потъне в кръв от колониалните единици, които са си довлекли. Всичко трябва да се плаща. Алчен гз сейе кръв.
613
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук свободни русофилски съчинения. Американците показаха сателитна карта с полетите от атакуваната база на Асад. И с руския дрон над болницата. Въпросът е дали руснаците са знаели.
612
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дейли мейл е един типичен представител на жълтата преса, който КГБ купи, за да го направи рупор на путинската пропаганда.
611
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НесторРУССКИЕ ВПЕРЕД, РУССКИЕ ВПЕРЕД, РУССКИЕ ВПЕРЕД.....................Голой жопой вперед. С гол гъзз напред.
610
10
 
38
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Не мога да разбера защо световната общност мълчи. Няма ли кой да излезе и каже, нещо известно на всички. САЩ СА СВЕТОВЕН ТЕРОРИСТ НОМЕР 1. Избили са десетки милиони невинни хора в техните държави. Почти всяка война я започват те.
609
15
 
8
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Припомням: преди време,година или две,когато избухна проблемът с хим.оръжие в Сирия р у с к и експерт се изпусна - ' съветско, производство 1967!'
608
4
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Не разбрах, химическото оръжие използеано с/у мирни граждани ЧИЕ производство е ?
607
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЯНКИТЕ ИДВAТ, НЕКA БОГ ДA ИМ ПОМAГA, БОРБAТA СЪС СAТAНAТA- русия ЩЕ БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНA!
606
15
 
12
 
! Отговори
Нестор преди 7 години
РУССКИЕ ВПЕРЕД, РУССКИЕ ВПЕРЕД, РУССКИЕ ВПЕРЕД...
605
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ахаможе ли Лaйнотo което е с 673 да смени изказа, защото за такива думи от размазани уста се плюят зъби! Ако си влезнал тук да покажеш колко си *** и как това минава, бъркаш!
604
8
 
26
 
! Отговори
Сащ -агресор номер 1 преди 7 години
фащ за пореден път създават напрежение, те създадоха нестабилността в арабския свят с техните войни, и това доведе и до всички беди за Европа! На краварите им е лесно, че са далече и са спокойни.
603
2
 
19
 
! Отговори
До 626 преди 7 години
До Истината !Огромен автопарк от разни ръждясали бракми с хлопащи по паветата ауспуси, пушещи, с ниво на вредни емисии, за които милите ни дружки от Брюксел ще ни налагат зверски глоби! Аз нямам, не съм имал и никога няма да имам кола и това нещо е на много задно място в ценностната ми стълбица. В примитивните общества колата се превръща във висш критерий за добруване. С хубавите и скъпи коли примитивите се самоизтъкват, гордеят. За мен колата е само средство до стигнеш от точка А до точка Б.
602
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ нападнаха Ирак, търсейки химически оръжия. Не намериха отпушиха духа от бутилрката и се появи Ислямска Държава. Вчера нападнаха Сирия търсейки отново химически оръжияСтранно, но защо, след атаката, твърдейки, че от това летище точно Сирийската армия е атакувала с химическо оръжие, няма сведение за активиране на такова. Логиката показва, че след попаденията на ракетите би трябвало да експлоадират и контейнерите с химическо оръжие Логика. Защо не стана. Ами, защото не е имало такова Какво ли ще отпушат още.
601
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евроатлантически ид-и-оти ! А, за цивилните жертви в Мосул пак ли руснаците са виновни ?
600
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната англосаксонска лъжа.''Воината,която не виждаме''-вижте филма със БГ превод е и е на разследващи американски журналисти за вси4ки лъжи от екрана на политиците,как се изопа4ават фактите с цел да се запо4не една воина и не само това.Филм посветен на американската завоевателна политика,допринесла за гибелта на милиони и за нещастието на милиарди души,ето това е истоинското лице на американската''демокрация''.Хитлер е едно мнооого бледо копие с деиствията си в сравнение със всеки един от американските президенти.
599
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ирак със същият предлог-"предполагаемо оръжие".после последва вълна от арабски пролети в либия, египет, тунис и сирия.и огромни тълпи тарамбуки към европа ...
598
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Сирия от едната страна е правителството на Сирия начело с Асад,от другата страна е ИДИЛ! Който е против Асад е съюзник на ИДИЛ и останалите формирования като Ал Кайда,т.е. терористите.Който подкрепя правителството на Сирия е против терористите.Толкова е простичко! За химическо оръжие.....да го докажат.По-тяхната логика всеки може да каже и ,че във Вашингтон има химическо оръжие и хайде на бомбенето на Вашингтон;)))
597
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много искам да потърсят химическо оръжие в Северна Корея.Тръпна от очакване!Но няма да смеят да правят нищо бо-клуци-те,защото знаят,че там има много по-страшни оръжия и дръпнатите ще ги използват незабавно.Що там не обстрелвате с ракети евро--ФАЩ-исти?Знаете,че ви остава съвсем малко време.Практически сте фалирали и всячески се опитвате да предизвикате световна война.За да рестартирате всичко и да започнете от нулата,нали МЪР-ШИ?
596
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой нападна и унищожи Ирак. Либия. Югославия. Същите тез са нападали и България да не забравяме след втората световна. Кой хвърли бомбите атомни над Япония. Кой изтрепи невините индианци единствените собственици на американския континент. Всички знаем но мълчим.
595
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо да си изтеглят децата от западните столици и след това да плашат с война.