Ударите в Сирия – US томахавки по стария световен ред

Руският печат коментира реакцията на Москва след "Томахоук"
10 апр 2017 13:07,
219
Ударите в Сирия –  US томахавки по стария световен ред
Снимка: БТА

Централният руски печат коментира американските удари в Сирия, реакцията на Москва и последиците за руско-американските отношения.

Още по темата

Американски томахавки (ракетите "Томахоук") нанесоха удар по стария световен ред, отбелязва в. "Независимая газета". Според в. "Известия" САЩ са нанесли ракетен удар по борбата с тероризма, а "Российская газета" публикува статия със заглавие "Агресия".

За първи път от началото на руските военновъздушни операции в Сирия САЩ проявяват решимост да отнемат на Москва дипломатическата инициатива в Близкия изток, посочва в. "Комерсант". Всекидневникът пише, че след въздушните удари в Сирия САЩ прехвърлят ударна група на военноморските си сили към бреговете на Корейския полуостров, а увеличаването на военното присъствие в отговор на извършеното от Северна Корея изпитание на балистична ракета е придружено от политически декларации за готовност за решителни действия срещу държави, които подкопават международната сигурност, като Сирия, КНДР и Иран.

"Комерсант" предупреждава, че намесата със сила заплашва да върне света към времето на "оста на злото" на президента Джордж У. Буш, главните събития при чието управление бяха войните в Афганистан и Ирак. Вестникът подчертава, че преди планираното в началото на седмицата посещение на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Русия позициите на двете страни все повече се раздалечават.

Според "Комерсант" натискът върху Москва се засилва и едно от свидетелствата за това е отменянето на насрочената за днес визита в Москва на британския външен министър Борис Джонсън, което от Лондон обясниха с "фундаментална промяна в ситуацията във връзка със събитията в Сирия".

Вестник "Ведомости" се фокусира върху реакцията на Москва на американския удар в Сирия. Според вестника Русия е реагирала на него много по-меко, отколкото би могла. В Москва изглежда още се надяват, че поврат в сирийската политика на Вашингтон няма да има, отбелязва той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
12
 
! Отговори
Министъра преди 7 години
До Мнение вижда се колко ти е глупава главата. Русия има двойно повече сила от САЩ а към бреговетена Сирия плува руски военен кораб с балистични ракети . Явно скоро американските кораби ще бъдат потопени . Скоро и генерал Румен Радев ще изпрати една рота наши паршутисти от 68 *** бригада в помощ на руснаците на пук на американците
10
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се месиш в Близкия изток трябва да имаш огромен икономически и военен ресурс. Такъв ресурс днес има само САЩ, дори и Китай е длъжен да си подвива опашката когато стане напечено. Такъв потенциал преди 30-40 години имаше СССР и поддържаше цели арабски армии, както и мижавите арабски икономики. Днес Путин се зае да изпълнява същата роля като СССР, но СССР имаше 50% от икономиката на САЩ а днешна Русия има 7% от икономиката на САЩ, което обрича по дефиниция Русия на пълен провал в Сирия.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Питание с повишена трудоемкост: А като какви го играят СБ и МВФ?
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече знам, кой ще контролира въздушното пространство над Сирия.
7
1
 
17
 
! Отговори
Нещата преди 7 години
не стоят по добър начин,така че всякаква радост от страна на всички видове фоби и фили не е уместна!
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда американците натрупаха доста оръжия,които се чудят къде да пласират и къде другаде,ако не в Сирия.А тяхната война в Ирак,Либия,Авганистан,а преди години и в бивша Югославия,колко човешки живота отне,в това число и на много деца и колко осакати?Дали някой им знае бройката?Едва ли.
5
26
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Реакцияна на Москва е че Путин получи оглушителен шамар от Тръм и мига на парцали. Още не се родил този, който да се опъне на най могъщата страна на света , САЩ.
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно другари, от Кремъл казват, че само 23 томахавки са им нацепили.
3
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Комерсант" предупреждава, че намесата със сила заплашва да върне света към времето на "оста на злото" на президента Джордж У. Буш, главните събития при чието управление бяха войните в Афганистан и Ирак.....Интересно, а Русия със самарянки ли се намесва в Сирия?
2
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
томахавки по муцуната на путята бяха тия
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има само няколко страни в света с независими от СБ и МВФ национални банки. Следете парите ;)