Защо Путин няма да се оттегли от Сирия

Западни издания за ситуацията около близкоизточната страна
Обновена: 11 апр 2017 09:20 | 11 апр 2017 09:15, Елка Василева
139
Защо Путин няма да се оттегли от Сирия
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Лидерите от Г-7 не биха могли да накарат Путин да размисли за Асад - дори и да искат, пише "Индипендънт".

Изданието отбелязва, че Русия в момента разчита на Сирия за своя нов статут на велика световна сила, а същевременно Западът е наясно какви са рисковете от възникване на властови вакуум в Близкия изток.

Поради тази причина според вестника е много малко вероятно Русия да оттегли подкрепата си за Башар Асад въпреки призивите за това от срещата на външните министри от Г-7 в Италия.

Още по темата

В друга статия по темата изданието посочва, че вчера британският министър на външните работи Борис Джонсън е поставил ултиматум на Москва да промени позицията си към Асад или ще й бъдат наложени санкции.

В статия, озаглавена "Защо Владимир Путин няма да се оттегли от Сирия", "Гардиън" коментира, че това няма да стане, защото Русия не е възприела умерена позиция към Сирия и вместо това се е окопала там, както и че в Москва никой не иска да отстъпва територия на САЩ.

Според "Дейли телеграф" британският премиер Тереза Мей и американският президент Доналд Тръмп в телефонен разговор са стигнали до извода, че съществува "времеви прозорец", в който е възможно да убедят Русия да скъса отношенията с Асад.

Тръмп се е консултирал с Мей и с германския канцлер Ангела Меркел в телефонни разговори за конфликта в Сирия, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Според вестника и Мей, и Меркел очевидно са подкрепили действията на Тръмп в Сирия. Събеседниците изглежда са единодушни и по отношение на по-нататъшния курс към Русия, отбелязва вестникът.

"Вашингтон пост" коментира, че военните удари на Тръмп в Сирия се натъкват на сложност поради ролята на Иран. Според изданието това е така, защото с всяко задълбочаване на американската намеса се повишава рискът от пряка конфронтация между тях.

Много гласове се чуха за политиката към Сирия, но Тръмп мълчи, пише "Ню Йорк таймс".

Вестникът посочва, че представители на американското правителство са представили силно различаващи се виждания за външната политика след ударите с крилати ракети миналата седмица, както и че Тръмп не е говорил публично за Сирия след тях. Това според изданието оставя световните лидери и американските конгресмени в неведение какво възнамеряват да правят САЩ по-нататък.

"Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че САЩ са загатнали за втвърдяване на позицията им към Сирия на фона на днешната визита на държавния секретар Рекс Тилърсън в Москва.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В старата политика - нищо ново.
30
2
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
на изток си има диктатори за да може да слушат тия кучета които живеят там! сега батко полицай иска демокрация навсякъде и по-малко от природните им впоследствие избавлението от тези диктатори - сега тези кучета плъзнаха към нас с цел миграци я и по-добър живот! да ама с тяхния манталитет и начин на мислене се различаваме с десетилетия! лошо много е лошо да се опитваш да се налагаш и да взимаш участие на места далеч от родината ти с цел разграбване и собствено могъщество - ето я ХАМЕРИКА!
29
1
 
25
 
! Отговори
квер преди 7 години
Всички посочени източници обсъждат само временни съображения. Сирия обаче е стратегическа цел за Русия и никога няма да бъде напусната, независимо от това кой ще управлява!
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително просто е защо защото Америка вече прекали с предизвикването на конфликти по цял свят и вече се навира там където няма място за нея и трябва да бъде изгонена Путин иска да спре войната защото той има полза от зони без конфликти икономиката на Русия печели от това а Америка печели от войните прекратяване на война е равносилно на загубена война и Русия и Америка го знаят за Русия е достатъчно да замрази конфликта и е победител
27
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин да се отегли ? А защо вие не отидете някъде в гората и да си теглите по един куршум. ?
26
28
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Само не си мислете, че САЩ ще хаби бомби или куршуми срещу Русия... - от края на Студената война те са наясно по тоя въпрос... - вкарваш ги в някой локален конфликт, от който поради егото на вожда им не може да се откажат, сваляш им цените на суровините, затягаш санкциите, срива им се валутата и банките... - докарваш ги до просешка тояга и те капитулират... - това още чичко Рейгън го е измислил...
25
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Защо Путин няма да се оттегли от Сирия"_______________________ЗАЩОТО Е ГОСПОДАРЯТ НА ПЛАНЕТАТА И ВЛАСТЕЛИНЪТ НА СВЕТА, ЗАТОВА. МОЖЕ СА СИ ПРАВИ КАКВОТО ПОИСКА. ВСЕМОГЪЩ Е.
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския кораб тръгна към Средиземно море и Тилърсън хукна с ултиматум към Москва.ХА-ха-ха!Американските кораби всяли страх в КНДР.КНДР казаха мнооого уплашени,че са готови за война и ще отговорят на всяка агресия.Пак ха-ха-ха.
23
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 21 Русея е страх да се бие. Ако е смела да влезе в България с армия , ама несмее. Щото от България ще ги почнат.
22
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дааа, Русия изпадна от Г7 и станаха пудели. Скоро ще изпадне и от Г20.
21
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 19 Руснаците си избиваха комплекса ,че са велика сила и с помоща на САЩ се набатаха сами в капана Сирия.Сега вътре в Русея ги гони инфлация, народа незнае накъде да хване. Тия от Сирия им е все едно да ли са там или дали да се прибират
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са удобните зони от които могат да бъдат пуснати стратегически томахавки с ядрени заряди срещу цели в Русия. ...Бубек, нали обясняваше, че томахавките не били проблем за безаналоговите в целом мире це300-400-500? Кви са сега тия противоречия?
19
6
 
21
 
! Отговори
Бау преди 7 години
G7,клуб на пуделите на САЩ,я кажете какви ползи има от тях?
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха! Борис дал ултиматум, ще падна.... Двамата с перчемите са големи смешници - Борис и Доналд! Като в небрано лозе и двамата... Единият външен министър на Британия, другият президент на Америка с външен министър някакъв дементирал Ти-Рекс.... Направо са смешници! Е, хайде, бийте се с Русия, искаме да гледаме сеир!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай мобилизира 150 000 военни и разполага техника за война със Северна Корея.Задава се буря,запасете се с консерви
16
4
 
25
 
! Отговори
Да преди 7 години
Кой бе кой ще накара Русия да направи нещо което не иска кой?погледнете ги как изглеждат на фона на Путин,страхливи мижитурки.
15
27
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Дали жужето съзнава, че в тоя капан Сирия го натика Западът... - и от там измъкване няма...
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко че тия Г срещи не ги излъчват директно, да се посмее човек на бисерите на тия слабoумници и липсата им на каквато и да е връзка с реалността.
13
21
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Защото е yшанка...
12
0
 
31
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Нефтът, в резултат на американските удари се вдига всеки ден. Което е отлично за руснаците, но ще ревем ние, кто ни вдигнат пак газта.