Масови арести на опозицията преди референдума в Турция

По техни данни са задържани 185 души - активисти, журналисти...
14 апр 2017 21:09, Петя Славова
125
Масови арести на опозицията преди референдума в Турция
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Масови арести на представители на опозицията два дни преди референдума в Диарбекир в Турция. Новината обаче не е водеща за големите турски медии, повечето от които са под контрола на правителството.

По данни на опозиционната прокюрдска партия задържаните са 185 души. Сред тях са членове на секционни избирателни комисии, журналисти, адвокати и активисти на партията.

Още по темата

Според другата опозиционна голяма сила, която в момента агитира за "не" на референдума, се налагат практики за контролиране на вота в неделя. Чрез общинските служби се дават инструкции на хората да снимат бюлетините си, след като гласуват, за да могат след това да покажат как точно са гласували.

Друга информация на опозиционните сили гласи, че някои компании, които са свързани с правителството, дори раздават номера, които хората да поставят върху бюлетините и да ги снимат, за да може да докажат, че точно тази снимка е техният вот.

Появи се и информация, че участието на всички министри, депутати и президентски съветници в телевизионни предавания са отменени и до референдума те няма да се появяват никъде, с изключение на президента, съобщава Нова тв.

За първи път Висшият изборен съвет на Турция даде указания за членове на секционни избирателни комисии да бъдат само хора с "добра репутация". Критерий, който се прилага често по отношение на представители на опозицията.

В социалните медии хора разказват за това, че са били задължавани да присъстват на проправителствени митинги, на които са били извозвани с безплатни автобуси.

Междувременно двама военнослужещи загинаха при експлозия във Ван преди няколко часа. Бомбата е избухнала, докато те се придвижвали с камион по пътя. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
6
 
! Отговори
Турк преди 7 години
Журналисти с калашници
15
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция произвежда безпилотни самолети. Те имат нужда от чувствителни камери. От 2014 САЩ и Канада които са единствените производителки на такива камери които "виждат" какво има под земята в пещерите отказват да ги продават на Турция. Вече турците си ги правят сами. След САЩ и Канада, Турция също ги произвежда абсолютно сама. Преди една седмица Канада е обявила, че е съгласна да продаде нужните количества но Турция каза " НЕ, БЛАГОДАРИМ. ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА".
14
9
 
11
 
! Отговори
ПКК--СА ТЕРОРИСТИ! преди 7 години
АЗБУЧНА ИСТИНА!!!!!!!!!!Цяла Германия и Австрия е пълна с тия комунисти и левичари от ПКК!
13
9
 
8
 
! Отговори
да живеее СУЛТАНА преди 7 години
При СУЛТАНА не се толерират националните предатели ,***,убийците на собствения си народ....27 години лъжа,обещания,кражби и корупция,убийства и мачкане на обикновения народ....докато няма осъдени политици национални предатели България нема да се развива и повече отива в дъното на блатото...колко политици,министри,депутати,медиии,журналисти,социолози има които са на тлъсти заплати на *** и отвъд океанските си господари......пълно е с национални предатели и мекерета
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това със снимките на бюлетините е познато. Черпят опит от нас.
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква "опозиция" са терористите от ПКК?
10
19
 
7
 
! Отговори
да живеее СУЛТАНА преди 7 години
Да живеее СУЛТАНА бъдещия спасител на Българския народ от вечното робство...до кога глад,мизерия,мизерни заплати,пенсиии,детски,майчинства....СВОБОДАТА наближава братя и сестри българи,турци,роми,помаци ...националните предатели на бесилото
9
18
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
"ВЪРЖИ КОМУНЯГАТА ---ЗА ДА ТИ Е МИРЕН РЕФЕРЕНДУМА"ЕРДОГАН Е ВЕЛИК!!!!КАК ДА НЕ ГО ОБИЧАШ И ПОДКРЕПЯШ...??!
8
5
 
20
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 7 години
Добре де- толкова ли е трудно да се каже на глас, че: демокрацията е възможна само в християнските страни, принадлежащи към Европейскта цивилизация.Относно ставащото в Турция: изненадата клони към нула. "Демократичен Диарбекир" е рядко *** виц.
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и опозицията да лъже.Няма как да знаем каква точно е истината.
6
2
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
А до оня ден как ПЛАМЕННО защитавахте ердоган.........
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази снимка е на турското посолство в София.
4
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Корея вече е ясно ,къде ще идват самолетоносачите. При новия диктатор:)Турция върви към много опасна пътека. Дано народа им прояви трезво мислене.
3
3
 
21
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Така - така...алаходупците - сами си го начукват!Ерсдухан ще напълни зандани, и кауши с несъгласни със султаната!
2
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като си помисля само че тоя лудия диктатор е кумир за някои наши русофоби, които за да са против Русия са готови да се надупят и на дявола! Кажете бе русофоби, туй дето го върши диктатора много ли е демократично, много ли е европейско, много ли е либерастко???А вие, вие сте ИД*ИОТИ!
1
10
 
32
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Османски фашизъм в действие! И както си му е реда, обвивинява във фашизъм жертвите си! Визирам не само режима на Ердоган, а ислямизаторската им машина Дианет, МИТ, т.нар. изслелнически организации и креатурите им из Европа, в това число действашите в България, най-вече ДОСТ!