Пенс размаха пръст на КНДР, ерата на търпението приключила

САЩ и Китай работят по варианти за отговор след изстреляната ракета
17 апр 2017 08:44,
79
Пенс размаха пръст на КНДР, ерата на търпението приключила
Снимка: Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди днес Северна Корея, че "ерата на стратегическо търпение е приключила", предаде Асошиейтед прес.

Пенс заяви пред журналисти близо до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея, че президентът Доналд Тръмп се надява Китай да използва своите "изключителни инструменти" за натиск, за да накара Северна Корея да се откаже от опитите да разработи ядрени оръжия и балистични ракети.

Още по темата

Американският вицепрезидент отбеляза, че е имало "период на търпение" през годините, но "ерата на стратегическото търпение е приключила". Пенс каза, че администрацията на Тръмп се надява това да бъде ясно разбрано от Пхенян и допълни, че САЩ и техните съюзници ще постигнат своите цели с "мирни средства или най-накрая с каквото е нужно", за да защитят Южна Корея и да стабилизират региона.

"Всички опции са на масата за постигането на целите и обезпечаването на стабилността на хората в тази страна", заяви Пенс, чийто баща е ветеран от Корейската война, припомня БТА.

Вицепрезидентът на САЩ посети днес американската база Бонифас близо до демилитаризираната зона, един ден след като Пхенян извърши неуспешен опит да изстреля ракета.

САЩ, техните съюзници и Китай работят заедно по различни варианти на реакция след последното ракетно изпитание на Северна Корея, заяви вчера съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Колкото и да са приятни тия мечтания в будно състояние, просто няма такъв вариант Ким да може да спечели. Може да ужили американците - да приемем дори че е в състояние да ги удари на тяхна територия с атомно оръжие. Обаче лос американос имат към 6 хиляди бойни глави и могат да превърнат ЦЯЛАТА земя 3-4 пъти на паркинг със стъклена глазура. Колко от тия бомби ще им стигнат да направат Северна Корея на паркинг? Колко ще им останат след това? А ще иска ли Ким да цар на паркинга?
37
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кимчо ако вземе да им жулне някой самолетоносач много ще се смея...Много се забавлявах и в Сърбия, като им жулнаха "невидимката"...Едно е да си снимаме филми в Холивуд за непобедимата армия, друго е в реални условия. И това 99% от хамериканците го забравят...
36
3
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Цитирам -"заяви Пенс,чийто баща е ветеран от Корейската война" Много дълго време му "държи влага"тази война на бащата,че чак и на синът си му я е предал,като завещание.САЩ никога не са печелели война в Азия,освен срещу Япония и то след ядреният апокалипсис през Втората Световна война.Затова имат огромното желание да вкларат колкото се може повече държави във войуната в Азия.Че ще има война е ясно като бял ден.Но какъв ще е краят и след колко време ще завърши никой не може да каже,защото не знае
35
13
 
4
 
! Отговори
опетков преди 7 години
Взе да става скучно в Сирия и е време да се вдигне малко пушилка малко по-далече от Европа. Пък и не останаха много диктатори за изтребление. Сещам се за двама. Първо ще бъде тренировката с по-дебеличкия, после истинската битка с дребния наглец.
34
0
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Мънго Джери Когато републиканците са в Белия дом много много не се замислят когато натискат бутона. Справка: Труман, Буш старши и Буш младши. А Тръмп е луд за трима републиканци.
33
20
 
3
 
! Отговори
трол на ПатреоТете преди 7 години
До АнонименЩе видиш края на САЩ през крив макарон ***
32
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споразумеят ли се с Китай по въпроса, край със Ким Чен Ун.
31
4
 
7
 
! Отговори
Зъл преди 7 години
До КРАЛИ МАРКО... КРАЛИ МАРКО, ТИ ДО КОЙ КЛАС СИ ХОДИЛ НА УЧИЛИЩЕ ??? ОТВОРИ ГРАМАТИКАТА И ВИЖ КАК СЕ ПИШЕ З БОГОМ....ДОСВИДАНИЯ , ТОВАРИЩ ...
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препечено свинско или опушено свинско. Какво ли ще се получи.
29
2
 
18
 
! Отговори
ПЕНТАГОНА преди 7 години
Купуваме памперси.
28
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искам и да виждам война пенди ,искам да видя.само края на сащ.
27
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куче което лае не хаое. А Пенс и бандата подобни нему койоти се скъсаха да кляфкат, съдраха си гласните струни от безсилен вой.
26
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе ти знаеш за смущенията на ПВО , а горките САЩ, НЕ. Със сигурност, генералите на САЩ знаят много по-добре от тебе военните такти. Ти в живота си не си провел една война. Освен да сееш чесън на нивите на бай ти Тошо.
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пво има радио смущения (черно море ,краварите се налага ,всички уреди извън строя ,за ракетите има заблуждаващи ,фалшиви заряди) Корея не е Ирак.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18,който пише на анонимен 20, ама него го нямаСССР ОТДААААВНА УМРЯ! ХАХАХАХАХХАХАЧовече, *** се прегледай, този хистеричен смях "вещай злочестина", както е писал поетът. Все едно не знаеш кой е поетът, как е свършил земния си път, но ти може да виеш, опакован в бяла риза с връвки. СССР умря, Горби се пресели в Америка, честваха го в "Алберт Хол", Пол Анка му пя на ушенце и Мила Йовович се изложи.Обаче се роди Русия, която плаши янките повече от СССР.Какво дири Пенс на 38-ипарале
23
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да така цъкахте минуси и за Германия всв, за Ирак 1 и 2, Либия . Ама като почнаха атаките и всичко свърши за 24 часа :) тук няма да е различно. Най-голямото предимство в момента при война е ВВС + Дронове. Дроновете на а САЩ вече държат на прицел всеки полигон , площадка и място където има оръжие. Няма да успеят даже да го извадят и ще бъде унищожено.
22
8
 
24
 
! Отговори
Илия - Варна преди 7 години
Ким не е глупоав.Учил е в Швейцария, познава отлично западния начин на живот, традиции, страхове, какво могат да загубят при евентуална вийна. Той е доста силен в региона, каквото и да говорят западните медии. Но какво би станало ако отговори с подводни лодки по Американски крайбрежни градове, нещо което Япония не успява през 2 световна война. Американците ще се посерат, ще разберат че не са недостижими и тогава може би ще озъптят *** си военни и военнопромишления комплекс.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На топа на устата не са сама амерканските кораби, но и Япония и Ю. Корея.Но--- както се знае, покрай сухото гори и суровото.
20
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да изпитваш ракети съвсем друго да си ги изпитал преди 70 години :) И да си ги сложил на самолетоносача ! Айде стига се превземате с тоя шишко. Щал това щял онова, какво ще направи?САЩ могат да докарат 10 самолетоносачи и да разположат десетки ПВО ... Птичка няма да прехвърлите от острова на вън. Това да не ви е измислен комикс , как шишко побеждава САЩ и НАТО и всички русофили умират щастливи.
19
7
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Марк *** да не се надува толкова ,а да си припомни катастрофата в Корея през 1954г....