Мераците на Ердоган – лидер на Турция, и на османския свят?

Дестабилизацията на страната ще се отрази на България
18 апр 2017 10:37,
121

Политическият анализатор Осман Октай заяви, че от години президентът Реджеп Ердоган се опитва да бъде лидер не само на Турция, но и на целия османски свят. В студиото на "България сутрин" той каза, че турският президент е обзет от фанатизма на исляма.

"Едроган оспорва защо няма представителство на мюсюлманския свят в Съвета за сигурност, защо християните управляват света", допълни Октай.

Той отбеляза, че в речта си в нощта, когато стана ясно, че Ердоган печели подкрепата на народа, той си е позволил да "насъска" привържениците си срещу опозиционната Републиканска народна партия.

"Още при споменаването на името на Кемал Калъчдаролу целият площад освиркваше. Същата вечер имаше много нападения по офисите на Републиканската партия", посочи Октай в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него има две направления, по които промените в Турция ще се отразят и на България.

"Дестабилизацията вътре в страната ще се отрази на Балканите чрез България, особено като граничеща с Турция", посочи той.

Вторият проблем, който Октай посочи е фактът, че загубата на референдума на Ердоган в 18 големи града в северозападната част на страната - като Истанбул, Анкара, Измир ще превърне президента в агресор в тези региони.

"Понеже загуби северозападната част, това ще породи агресия и ще даде отражение на границата с България", смята политическият анализатор и допълни, че страната ни трябва да се прикрепи към съюза с с НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
5
 
! Отговори
ЦвИК преди 7 години
До АнонименВъпреки всичкия зор заман явно Доги е загубил. Иначе анадолския ЦИК нямаше да се крие в миша дупка - очевадно въпреки терора и фалшификациите не успяват да докарат черното бяло... Но в интерес на истината заслугата не е толкова на турците, колкото на кюрдите...
53
1
 
7
 
! Отговори
УБО преди 7 години
До Къде ни е армията?За една мaфия армията е излишен разход. Виж, да хвърчат по 5-6 милиона годишно за охрана на агент Сава и Прасчо е "национален" приоритет. УБО и жандармерия - да, армия... за чий Х им е? Не говоря конкретно за текущите спечелили изборите, а за всички от края на червените кхмери насам.
52
2
 
11
 
! Отговори
Къде ни е армията? преди 7 години
Къде ни е армията? Защо нямаме армия? За два мандата Борисов кабинетите можеха да стегнат армия за чудо и приказ. Но те не направиха това, а крадоха и с газовете си. Оставиха България на разтерзание. Подариха ни на османските орди на Ердоган.
51
0
 
4
 
! Отговори
To6 преди 7 години
А бе, мюсюлманете само турци ли са ??? Знам, че има и в Африка и къде ли не, и те ли са такива или македонци ?
50
1
 
5
 
! Отговори
Язък преди 7 години
1939-а година Хитлер и Джугашвили си деляха Европа. 1941-а година бяха разграбили де що има да се разграбва и се хванаха за гушите. Не без решаващата помощ на хитрите англичани, между другото.Султанът на Туркия и императорът на Рассия ще тръгнат по същия път... и ще стигнат до същия резултат. Е, по трасето ще останат 50-100 милиона трупа, ама на КОЙ ли му пука... Хем ще е по-лесно на китайците да усвоят дивите западни земи после.
49
2
 
4
 
! Отговори
ДО 67 преди 7 години
Не си прав, как да не го подкрепя като е спечелил с 51,4%, това е повече, а тези които не са го подкрепили доказва, че в Турция има демокрация, могат свободно да гласуват хората, да 48% не са го подкрепили, но виж Англия, с колко процента бяха ЗА Брекзит???Страната какво прави... излиза от Европа и им показа среден пръст на меркел и компания.... да си чувал в Англия да има гражданска война или пък във Франция защото е президенстка държава???
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ким другаря,ще му види на Ердо.сметкята
47
1
 
2
 
! Отговори
Коджа язък преди 7 години
Между Украйна и Япония май не остана ни една нормална държава... интересни времена се задават... в лошия смисъл на думата...
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като уж САЩ били на страната на Ердоган, защо същия ще купува пуски ракети? Този Василев здраво го хапе коня. Много е смотан!
45
0
 
4
 
! Отговори
до Василев преди 7 години
Човече, пий си леккарствата, че се излагаш. Виждаш на къде върви света и започваш да твърдиш точно обратното. Къде ги видя тези съюзи? Които Ердоган нарече фашистки останки и се закани, че няма спят спокойино. Ти *** ли си, честно?
44
3
 
3
 
! Отговори
! преди 7 години
Загубата на Ердоган с 1-2% в Истанбул, ИЗмир, Анкара и т.н. се приема са загуба, а победата му с 2,8% в Турция като цяло не е победа!!!....хахахаха, какви *** същества има и как промиват мозиците на хората и ги плашат....Кажете нещо за Марешки.... за Бг парламента, кредите на Бг, минимални заплати, пенсии, тръгнали сте Ердоган да ми обсъждате, стига сте му правили реклама, фанатици такива.....
43
0
 
5
 
! Отговори
Бухаха преди 7 години
"страната ни трябва да се прикрепи към съюза с с НАТО" - политическия анализач та дрънка! Алоу, ние сме у НАТОто от 2004-а година, ве! Експерт до експерта, мила моя мaйнo льо, а в резултат - рeзил след рeзил.
42
0
 
11
 
! Отговори
Eva преди 7 години
Има и свестни турци жалко за тях.
41
3
 
4
 
! Отговори
do 52 преди 7 години
Само тези войници да не се окажат Троянски Кон!?
40
1
 
3
 
! Отговори
Чок хорошо преди 7 години
Путин - велик Вожд на Руския Свят, Доги - велик Вожд на тюркския Свят, с благословията на аятоласите ще станат повелители на Галактиката. Сефте.
39
1
 
8
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Не мога да разбера защо хората се вързват на тоя цирк, който ни го разиграват ционистите с техните марионетки!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевТия съюзи ти не ги гледай - сто пъти ще се менят, късат подновяват и т.н. през идните години. Не забравяй, че на хартия и ние сме съюзници на турците. Ти би ли разчитал на това?
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението в Турция отива на гражданска война. Честито на кюрдите! Скоро ще имат държава, с части основно от Турция, плюс Ирак и Сирия. Население около 32 млн. Дано греша, но Ердоган го виждам на военен съд и обесен.
36
0
 
11
 
! Отговори
до Василев преди 7 години
Ти си проспал последните месеци,а? Ердоган се постара да си развали отношенията със САЩ. Размахваше им пръст за Гюлен и разчатеш, че ги дърши вс Инджерлик. Но Американците се изтеглиха от Инджерлик. За това Ердоган се втурна през глава при Путин, защото видя, че кюрдите вече имат американски автомати. Малко късно обаче. Вчера и германские външен министър каза, че Германия изтегля оръжията си от Турция. Голяма подкрепа от Запада, няма що!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не случайно се казва: човек предполага, Господ разполага...А, и никога не е късно някой да стане за резил, независимо от годините, произхода, амбициите и мераците.