Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари

Напрежението между Пхенян и Вашингтон се покачва
22 апр 2017 10:18, Александър Попов
221
Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари
Снимка: Reuters

Северна Корея е в готовност за война. Външното министерство на страната съобщи, че страната е миролюбива, но е готова да прибегне до крайни мерки за защита от заплахите от страна на САЩ, пише РИА Новости.

"Непреклонно желание на КНДР е да отиде до края, ако САЩ възнамеряват да продължат своята конфронтационна политика. Армията на КНДР вече ясно посочи, че нейните контрамерки ще включват и внезапни изпреварващи удари и други мерки", пише в заявлението на министерството.

Още по темата

В документа се подчертава, че Пхенян ще отговори "на тотална война с тотална война, на ядрена – с ядрени удари" и  "непобедимата революционна армия на КНДР следи внимателно всяка маневра на САЩ и е готова да реагира незабавно на всяка една провокация".

Представителят на Външното министерство оправи критики и към отказа на Щатите да се откажат от изпращането край Корейския полуостров на авионосеца "Карл Винсън".

Ударната група на американският самолетоносач "Карл Винсън" се очаква до дни ще пристигне в района на Корейския полуостров, заяви в Австралия вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

"Нашето очакване е, че групата плавателни съдове ще бъдат на позиция в Японско море в рамките на дни, преди края на този месец", обясни Пенс.

Междувременно американски изтребител падна в морето при опит за кацане на самолетоносача "Карл Винсън" южно от Филипините, предаде АП, като се позова на Седми американски флот. Пилотът е катапултирал и е бил спасен невредим.

Изтребителят Ф/А-18Е е извършвал рутинен полет при транзитно преминаване на самолетоносача през море Сулавеси. Инцидентът се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
8
 
! Отговори
до 62 от славянин преди 7 години
Има си достъпна статистика за армията на Северна Корея, ''демократче''! 15 -милионен Сеул който е на 40 километра от границата може да бъде изпепелен заради напъните на задокеанските чобани към Северна Корея!
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтини циркове.Едните си показаха ракетите дето са ги краднали от китайците,другите си докараха коритото.Ядрена война? Приказват за тая война от 60 години.И кво?Нищо.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кимчо изръсил поредната "велика" реч и нашите червени шмиргели вече са на ония свят от кеф хаха
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянинКак по точно се гаври? :) Освен да плямпа едни и същи простотии друго не може.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова пънене, а сигурно нямат все още готова бомба!
55
5
 
5
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Кефи ме как дебеланкото се гаври съд задокеанските чобани, тях явно вече никой не ги брои за нищо!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 61Лично ли ги брои колко са оръдията?
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че Северна Корея не може да победи щатите, но е способна да заличи Сеул. Към него има насочени над 10000 далекобойни оръдия! Как щатите ще ги неутрализират?
52
4
 
0
 
! Отговори
ФАРК преди 7 години
Супер охааааааааа браво .....само така....
51
4
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Защо само чукате по клавишите без да мислите!Не ви ли е направило впечатление, че щом се влошат отношенията между Русия и САЩ на преден план излиза ''мюрето'' на руснаците С.Кореа.Това сега е новата мантра-ето вижте лошите(САЩ) искат да нападнат СК.А от това което се пише,разбирам че''лошите''предупреждават''добрите''да внимават какво правят.Да си играеш с ядрено оръжие е опасна игра(още повече когато играещият е зависим от''големия брат'')
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само безмозъчен русофилистичен шмиргел може да вярва че СК има какъвто и да е шанс срещу САЩ и ЮК.
49
1
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Военнопрестъпници! 34 Престани с тази бомбандировка на американците.Ние сме си я испросили.Нали сме тарикати.Съюзници на Германия , ама да слушаме по радиото как върви войната и да коментираме в кръчмите без *** и пушка.Я чакай да ги поразтърсим тия тарикати....
48
1
 
13
 
! Отговори
мдааа... преди 7 години
Оранжевият пуяк съвсем се омаза, дребният грухчо го направи за смях, само подскача истерично, но нищо не смее да направи а грухчо му се смее и му плюе в лицето.
47
0
 
1
 
! Отговори
Отказа да се откажат преди 7 години
Отказвам да се откажа от предишното си отказване от мнението се, че журналята тук да мега зле.
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американски изтребител цопнал от палубата на самолетоносача. Ха, ха! Лоша поличба! Скоро и корабът ще отиде в царството на Нептун. Я от ракета, я от ядрено топрпедо, я от айсберг:))
45
6
 
4
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Ооо, прасето омекна.Вече ще отвръща на ядрен удар с ядрен удар, а не само един снаряд да падне.Сащ нямат никакво немерение да нанасят ядрен удар.Много са малки и жалки корейците и не заслужават такава мощ.
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ не е нужно да ги нападат, просто им обещаят демокрация, на върхушката да ги направят богати капиталисти, а на народа че ще им внасят западни стоки по магазините да купуват, 15 годишни западни коли да пътуват в чужбинаи да правят тапи по границата на празниците и севернокорекците сами ще си смъкнат гащите и ще се наведат на американците и тогава ще ги лашкат колкото си искат. Или Северна Корея не се хваща на такива обещания?
43
5
 
16
 
! Отговори
До Бургаза преди 7 години
Te пък американците много готови да умрат за Америка са сякаш....Страхливи м*ърши, само бургери ядат и т*ъпи ТВ програми гледат.
42
2
 
8
 
! Отговори
граница преди 7 години
За границата ( около 30 км) и аз доста се чудих, и я видях на увеличение м/у Китай, Русия и Сев.Корея.Видеото с комента бе поместено преди 2-3 дни и в бълг. преса от руската с титри на руски.Композиции влакове.Ще видя за линк, както запита колега, но е твърде вероятно и Вие да го намерите.Но ДАНО да няма никакви действия.Безразсъдно е, защото Северна Корея е безумна, както всяка соцдържава. Но да публикуваш как взривяваш дадена държава и да ръкопляскаш....
41
5
 
25
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Коя е единствената страна страна в света използвала ядрено оръжия срещу цивилно население? Мерси.