Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари

Напрежението между Пхенян и Вашингтон се покачва
22 апр 2017 10:18, Александър Попов
221
Северна Корея готова за война, ще отвръща на ядрена – с ядрени удари
Снимка: Reuters

Северна Корея е в готовност за война. Външното министерство на страната съобщи, че страната е миролюбива, но е готова да прибегне до крайни мерки за защита от заплахите от страна на САЩ, пише РИА Новости.

"Непреклонно желание на КНДР е да отиде до края, ако САЩ възнамеряват да продължат своята конфронтационна политика. Армията на КНДР вече ясно посочи, че нейните контрамерки ще включват и внезапни изпреварващи удари и други мерки", пише в заявлението на министерството.

Още по темата

В документа се подчертава, че Пхенян ще отговори "на тотална война с тотална война, на ядрена – с ядрени удари" и  "непобедимата революционна армия на КНДР следи внимателно всяка маневра на САЩ и е готова да реагира незабавно на всяка една провокация".

Представителят на Външното министерство оправи критики и към отказа на Щатите да се откажат от изпращането край Корейския полуостров на авионосеца "Карл Винсън".

Ударната група на американският самолетоносач "Карл Винсън" се очаква до дни ще пристигне в района на Корейския полуостров, заяви в Австралия вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

"Нашето очакване е, че групата плавателни съдове ще бъдат на позиция в Японско море в рамките на дни, преди края на този месец", обясни Пенс.

Междувременно американски изтребител падна в морето при опит за кацане на самолетоносача "Карл Винсън" южно от Филипините, предаде АП, като се позова на Седми американски флот. Пилотът е катапултирал и е бил спасен невредим.

Изтребителят Ф/А-18Е е извършвал рутинен полет при транзитно преминаване на самолетоносача през море Сулавеси. Инцидентът се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
До а4 сложих ти плюс.Прав си след ВСВ без застъпничеството на Сталин България щеше да бъде с една трета по малка.Задължителен е паметник на Сталин в България.
79
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМАМ ЧУВСТВОТО , ЧЕ НАРОЧНО СЕ ПОКАЧВА НАПРЕЖЕНИЕТО И ТО ОТ СТРАНА НА САЩ!!!!!!ОБАЧЕ НЯМАМ НИКОКВО ДОВЕРИЕ НА РЕЖИМА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ТЕ СДА БЕДНИ И НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО ЗА 500 МИЛИОНА ДА ПРОДАДАТ ЯДРЕНА БОЙНА ГЛАВА НА НЯКОЙ КУКУ!ИРАН ИМАТ ЯДРЕНО НО ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ САМО АКО ГИ НАПАДНАТ!!! ДОКАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ ГО ПРОДАДАТ ЗА ПАРИ БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО!!!НТАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА БЪДЕ ОМИРОТВОРЕНА ОТ САЩ!
78
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛОШИ-ХУБАВИ,СЕВЕРНОКОРЕЙЦИТЕ НА НИКОГО НЕ СЕ МЕСЯТ,НА НИКОГО НЕ НАЛАГАТ СЪС СИЛА НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХ ОБАЧЕ ЦИОНИСТКИТЕ КРАВЕШКИ КАШЕРНИ ФАШКИИ НЕ СПРЯХА ДА ПАЛЯТ ВОЙНИ,КОНФЛИКТИ ,ЦВЕТНИ И БЕЗЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ КОИТО ИЗМИРАТ МИЛИОНИ.МЪДРИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ИЗМИСЛИЛ ТЕЗИ ПОСЛОВИЦИ-КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР ,ЖЪНЕ БУРИ И КАКВОТО ПОСЕЕШ,ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ,ТАКА ,ЧЕ САЩ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА В ЛИЦЕТО НА С.КОРЕЯ.
77
13
 
2
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Тука е пълно с платени руски ***, мажещи по коментарите евтина путинова кагебейска пропаганда.
76
5
 
5
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Северна Корея са като нисък слаб мъж в дискотека. Прави всичко възможно да изглежда по-едър и гледа лошо всички.
75
2
 
15
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 7 години
Така е, световният терорист е свикнал пред себе си да има само безгръбначни и ''свободолюбиви'' държави и народи които да му лижат ''свободолюбиво'' *** и подметките, а когато попаднат на някоя държава с гръбнак и топки превъртат от ''демократична'' злоба и истерия! За ''демократа'' свободолюбието се изразява в сляпо и безропотно подчинение на световният чобански терорист! Забележителни критерии за ''свободолюбие'' имат ''демократите''!
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, Китайците ще си изтеглят парите от Американската фондова борса и Америка ще фалира. Няма да има нужда от война :D.
73
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянинЕх тази лоша демокрация беее :) тя е виновна за всичко лошо на този свят :) да живее комунистическия строй и другария Лилипутkин!
72
2
 
13
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Ако шишкото удари Сеул това ще бъде послание към всички ''демокрации'' имали глупостта да приемат на своя територия чобански военни бази! Който е имал глупоста и наивността да покани чобаните у дома си рискува да бъде поздравен от небето със салюти!
71
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера какви хора сте онези, които злорадствате с "изпепеляване на Сеул, Сащ"...Мислите си, че сте недосегаеми, или ще дойде мечтания ви руски и севернокорейски строй?Прочетете още веднъж "Андрешко"( спомняте ли си от кого беше?) Кой и защо се радва на нещастието на нкг.Бъдете Хора, бъдете позитивно настроени, бъдете добронамерени!
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75Ами сега ще си пиеш хапчетата и така... живота продължава.
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната ще избухне, заради желанието на американците да унищожат Самсунг. За да ни пробутат скапаните си айфони.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МиткиМирното население на държава подкрепяща Нацистка Германия ли? Ми нямам проблем с това.
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световният терорист САЩ,изпадат в дивашка ярост,когато се намери някой народ и държава с достойнство и не желаят да им станат роби,такива,каквито вече са повечето държави в Света,такива,каквито сме и ние.А после че чудим,защо изчезваме и като народ и като държава.Само,че със Сирия се запънаха,особено,когато руснаците отидоха,по искане на правителството на Сирия.Тогава - решиха да си го изкарат на КНДР!Само,че и тук се запъват - КНДР не желае да им става робска територия!Ами,сега????!!!
66
1
 
5
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 7 години
Не, това ще бъде гавра с чобаните които сънуват, че могат да командват всеки и че могат да опазят верните си съюзници!
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 66 от славянинИ това е голяма гордост нали :) да живее славния северно корейски народ хаха ама че сте ми смешни
64
0
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 7 години
Южнокорейското разузнаване е броило колко оръдия са насочени към тях. Толкова са видяли, а сигурно още толкова замаскирани в планините.
63
5
 
5
 
! Отговори
до 66 от славянин преди 7 години
Ами провежда си ракетните тестове без да му пука от пенявенето на чобаните! Сега ще проведе и нов ядрен опит пак без да се съобразява с последните! Още нещо неясно!?
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До славянинТи си славянин колкото и пра пра пра пра баба ти клатедна от турците по цели нощи.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 62 от славянинИ това ще е "велик" ден за Северна Корея! Лошата и мизерстрваща Южна Корея най-после ще бъде заедно с проспериращата и свободна Северна Корея! Нали бе шмиргел ***? :)