В САЩ: Обвиниха руснака Пьотър Левашов за киберпрестъпления

Заподозрян е за хакерски атаки по време на изборите
22 апр 2017 13:34, Александър Попов
57
В САЩ: Обвиниха руснака Пьотър Левашов за киберпрестъпления
Снимка: Reuters

Американските власти повдигнаха обвинения на руснака Пьотър Юриевич Левашов по обвинения в киберпрестъпления, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на правосъдието.

36-годишният Левашов бе задържан по-рано този месец в Испания по искане на Съединените щати. Той е обвинен, че е оперирал ботнет - глобална мрежа от десетки хиляди заразени компютри.

Миналата седмица американското министерство на правосъдието обяви, че е започнало операция по неутрализиране на мрежата Келихос (Kelihos).

Испанските власти са задържали Левашов по международна заповед за арест, докато той е бил на почивка със семейството си в Барселона. Съединените щати искат руснакът да им бъде предаден.

По-рано руската телевизия "Раша тудей" заяви, че Левашов е заподозрян в участие в хакерски атаки, свързани с предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ миналата година.

Друг руснак, Роман Селезньов, бе осъден на 27 години затвор в с Съединените щати за хакерство. Това е най-дългата присъда за киберпрестъпления в историята на Съединените щати, отбелязва Асошиейтед прес.

Осъденият е син на Валерий Селезньов, депутат в долната камара на руския парламент, Държавната дума, от Либерално-демократическа партия на Русия.

Присъдата бе издадена от федерален съдия в Сиатъл по обвинения в хакерски атаки срещу американски компании с цел кражба на данни за кредитни карти.

Роман Селезньов определи присъдата като политически мотивирана.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължаваме с престъпните отвличания. Другари кварари, няма смисъл да се стараете толкова, за всички е ясно, че сте най-долните терористи на тая планета.
47
0
 
5
 
! Отговори
до 49 от славянин преди 7 години
Объркал си се ''демократче'' - цяла бивша съветска централна Азия и целия бивш съветски Кавказ ходи да работи в Русия, даже и 4-5 милиона от ''великите'' украинци работят в там! Русия е на второ място в света след сащ по имигранти! Трябва преди да пишеш нещо да си по-подготвен и да не се излагаш като *** и невеж ''демократ''!
46
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Който има поне малко акъл в главата си разбира че това е признак на антируско безсилие от страна на чобаните - пробваха със санкции, не става, пробваха с дрънкане на оръжие около руските граници, не става, сега пробват с арести на руски хакери! Аз ги съветвам да пробват с гигантски ''демократичен'' г.йпарад около руските граници, на това руснаците може да не издържат и да вдигнат белия байряк! А птиченцата Сноудън и Асандж да продължават да пеят пред целия свят за подвизите на чобанската демокра
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички бягат далеч от Русия.Значи живота там е ужасен.И руснаците искат да живеят на Запад, дори у нас се преселват, само за да избягат от прекрасната Русия.А защо ли не се преселват в Крим ?!
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34И какво я очаква Русия? За три - четири години пет пъти я фалирахте и поне три пъти я разпадахте, ама гледам нито е фалирала, нито се е разпаднала, нито пък хората там умират от глад. Та какво я очаква Русия в следващите месеци? Хайде пророкувай, ама не я фалирай и не я разпадай за N-ти път, че пророчествата на мнозина са доста нефелни...
43
8
 
6
 
! Отговори
TURK преди 7 години
ПО ТУРСКИ КАНАЛ КАЗАХА,ЧЕ САМО 6 РАКЕТИ "ТОМАХОУК" СА ПАДНАЛИ В СИРИЯ,ОСТАНАЛИТЕ СА БИЛИ УНИЩОЖЕНИ ОТ РУСКИТЕ СС-400.....А ТЕЗИ 6 БРОЯ НАРОЧН0 СА БИЛИ ОСТАВЕНИ ДА ПАДНАТ УЖ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СА СВАЛЯЛИ НИЩО.....А ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ СА НАЙ-НОВОТО ОРЪЖИЕ НА РУСНАЦИТЕ-СС-500 "ПРОМЕТЕЙ(официално го няма още),КОЕТО УНИЩОЖАВА И В КОСМОСА ХИПЕР-ХИПЕР ЗВУКОВИ РАКЕТИ.....
42
5
 
5
 
! Отговори
Игор преди 7 години
Руснаците са най-силните хора на Земята.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го търсите Обама вие *** ама свърши гювеча
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Дончо нали беше приятел на Путин?!Защо постоянно стоварва удари върху Путин, така не се прави между приятели ...А руснаците толкова ликуваха когато Тръмп стана Президент на САЩ ;)
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЯБВА ДА ПРАТЯТ ВИРУСИ В СЪРВЪРИТЕ НА ТРЪМПОВИТЕ КОМПАНИИ
38
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
РЕЦИПРОЧНОСТ.
37
6
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Бай Дончо Американеца нарита Жужелина Кремълска.За пореден, но не последен път.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37 Нa " aдмирaл Коминцов" ще му монтирaт кaтaлизaтори внос от белaрус
35
7
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 7 години
Хубаво се живееше по времето на президента Обама обилно ядяхме и дебело cepяхме. Днес по времето на президента Тръмп нещата рязко се влошиха мизерно ядеме и тънко cepеме. От руски дебелоcepковци се превърнахме в руски тънкоcepковци с тендеция да станем наноcepковци.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3 години Русия няма да е същата
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия ще ремонтира и модернизира "Адмирал Кузнецов". Ремонтът ще продължи 3 години в Росляково до Мурманск и ще струва 40 000 000 000 рубли. САЩ вече треперят. :)
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35Партията.
31
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МишоМишо, не заблуждавай хората. По мизерна държава от Русия няма. Венецуела ще ти се струва като рай пред това което очаква Русия през следващите месеци.
30
11
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До Анонимен 30Ти кога си бил в Русия и точно от коя помийна яма се обадиЗа разлика от тебе хората там имат цел в живота и се гордеят със страната си и със своите лидери.Живота ти тук да не е прелест, пълно е с намръщени хора без вяра в утрешния ден, без самочувствие и желание да са българи.
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коста, обърни един боярищник, ще ти дойде настроение като на руснак.