В САЩ: Обвиниха руснака Пьотър Левашов за киберпрестъпления

Заподозрян е за хакерски атаки по време на изборите
22 апр 2017 13:34, Александър Попов
57
В САЩ: Обвиниха руснака Пьотър Левашов за киберпрестъпления
Снимка: Reuters

Американските власти повдигнаха обвинения на руснака Пьотър Юриевич Левашов по обвинения в киберпрестъпления, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на правосъдието.

36-годишният Левашов бе задържан по-рано този месец в Испания по искане на Съединените щати. Той е обвинен, че е оперирал ботнет - глобална мрежа от десетки хиляди заразени компютри.

Миналата седмица американското министерство на правосъдието обяви, че е започнало операция по неутрализиране на мрежата Келихос (Kelihos).

Испанските власти са задържали Левашов по международна заповед за арест, докато той е бил на почивка със семейството си в Барселона. Съединените щати искат руснакът да им бъде предаден.

По-рано руската телевизия "Раша тудей" заяви, че Левашов е заподозрян в участие в хакерски атаки, свързани с предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ миналата година.

Друг руснак, Роман Селезньов, бе осъден на 27 години затвор в с Съединените щати за хакерство. Това е най-дългата присъда за киберпрестъпления в историята на Съединените щати, отбелязва Асошиейтед прес.

Осъденият е син на Валерий Селезньов, депутат в долната камара на руския парламент, Държавната дума, от Либерално-демократическа партия на Русия.

Присъдата бе издадена от федерален съдия в Сиатъл по обвинения в хакерски атаки срещу американски компании с цел кражба на данни за кредитни карти.

Роман Селезньов определи присъдата като политически мотивирана.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КостаКоста, че къде видя настроениев Русия. Всички от Путин до последния клошар (такива дал господ много в Русия) са увесили носовете и приличат на наклъвтани мисири. Перспективи никакви, освен мизерия и глад като във Венецуела.
27
1
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Коста - Хубаво е, че и на село вече имате интернет-ама няма да е лошо да го ползваш и за малко ограмотяване...
26
11
 
8
 
! Отговори
Коста преди 7 години
Къде видя *** бе. В помътнялата си глва ли? Че в Русия има повече насттроение от нас. Че те са щастливи и убедени в страната си. Ех, неграмотнико, слушай внимателно и чети.
25
7
 
8
 
! Отговори
Бий свинята преди 7 години
Ооооо как ще пеят тези птиченца, като попаднат в Хамериканския затвор - още доста неща ще излязат.Синче на депутутка, супер, супер.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Републиканците изнасят нагледен урок на Обама какво не е направил за последните 8 години. Нобелиста за мир само приказваше празни приказки и ползваше безплатно федералната тоалетна в Белия дом.
23
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ нарамиха хибридчиците на Путин. Воюват срещу запада ама не си стоят в Русия , ами на единия му се иска да живее в САЩ на другия му се ходи на почивка в Испания. Ами другари руски хибридчици бъдете последователни до край, като мразите запада стойте си в кoчината Русия и си воювайте от там.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвсякъде валят шамари.
21
7
 
8
 
! Отговори
луд свят преди 7 години
Крадеца вика дръжте крадеца ....
20
9
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
Време е и Русия да почне да отвлича чужди граждани и да ги обвинява и осъжда без доказателства,само така може да се спре произвола на САЩ...
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американският хакер е нещо като млад старец, дървен камък, ръждясало злато.......Младият старец се нарича работник пред пенсия, дървеният камък-фосил, а ръждата по златото-патина. Учете бре!!!!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТСамо не мога да разбера, как едни ациатци, комунистически *** които нямат достъп до интернет и пият лусион на поразия, могат да направят за смях една супер- модерна и високотехнологична държава като и хакнат компютрите?.................................Първо научи български, азиатски муд.ак.Отговорът е елементарен. За справка, виж къде учат и живеят децата на Путин, Лавров и другитекат тях.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Американският хакер е нещо като млад старец, дървен камък, ръждясало злато...
16
3
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Това не е трудно. Дори в момента съм ти влезнал в компа и ти изтривам гейпорното което си си свалил.
15
0
 
2
 
! Отговори
.... преди 7 години
От Флагман
14
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Защо от Фл с гчан пишат че Гергов си е подал оставката? Вие спите ли?
13
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е насочено кьм путин каква хакерска атака какви 5 лева
12
4
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Това е политическа присъда,САЩ която подслушва целия свят и го тероризира се опитва да заблуди хората,но няма вече балами....
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиката на САЩ е най античовешката в целия свят. В тая скапана държава няма да отида никога.
10
4
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Да не сте си взел обедната " доза"?
9
5
 
15
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Колкото и руснаци да обявят за хакери, задокеанските чобани няма да затворят устите нито на Сноудън, нито на Асандж! Бесни са че двете пойни птички вече няколко години пеят пред целия свят за геройствата на чобанската ''демокрация''!