0,5% делят Макрон и Льо Пен след първия тур на вота

Макрон води с 23%, резултатите на Фийон също са близки
Обновена: 24 апр 2017 04:55 | 23 апр 2017 21:31,
114
0,5% делят Макрон и Льо Пен след първия тур на вота
Снимка: Reuters

Еманюел Макрон води в първия тур на президентските избори във Франция с 23%, Марин льо Пен е втора с 22,5%, а Франсоа Фийон е трети с 20 на сто от гласовете, сочат първите прогнозни резултати, цитирани от Ройтерс.

Според френски медии Франсоа Фийон и Жан-Люк Меленшон имат равен процент от гласовете – по 19,5%.

Радостни възгласи огласиха щаба на Макрон. С пеене на химна и викове: "Макрон Президент" привържениците му посрещнаха първите прогнозни резултати.

Депутатът от Националния фронт и племенница на Марин льо Пен – Марион Марешал льо Пен нарече резултата на националистите "Победа на патриотите", пише BTV.

Представител на Републиканците нарече "земетресение" отпадането на Франсоа Фийон и посочи, че лично той ще гласува за Емануел Макрон на балотажа, но партията тепърва ще вземе решение за това.

При висока избирателна активност премина вотът във Франция. Прогнозите, че страхът и терористичаната заплаха ще попречат на активността не се оправдаха. В 17 ч. тя беше 70%.

50 000 полицаи и 7000 военни се грижиха за сигурността на 47 милиона избиратели.

Социолозите посочваха днес, че е възможно между четиримата фаворити да има минимални разлики.

Общо 11 бяха кандидатите за Елисейския дворец.

С реални шансове за втори тур бяха проевропеецът и основател на движението "Напред" Еманюел Макрон, крайнодясната Марин льо Пен, която е лидер на "Национален фронт", кандидатът на дясноцентристката партия "Републиканците" Франсоа Фийон и крайно левият Жан-Люк Меланшон, представляващ "Непокорна Франция".

Агресивната кандидат-президентска кампания предложи непредвидими обрати и сложи край традиционния двупартиен модел на политическия живот във Франция.

Повече от 66 000 избирателни секции отвориха врати днес в континентална Франция. Изборите в отвъдморските територии се проведоха вчера. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимен"...Европейският съюз е провал и разпадането му е сигурно!"ЕС си беше чудесна организация,докато не беше бюрократизирана до невероятна степен!А историята с приказките за разпад започна когато в Брюксел поискаха цялата власт и заплашиха,че ако не им бъде предоставена,това ще бъде края на ЕС!Така че няма нужда да се разпада,но промени са нужни,само че не такива,каквито искат от Брюксел.
65
3
 
14
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
Еманюел Макрон е женен да учителката си от прогимназията , която е 24 години по-възрастна от негоТой е един от малкото политици които се изказаха против забраната на бурките !найстина ли вярвате че хората са гласували за него !?фалшификацийте на изборите бяха чудовищни !!!
64
9
 
3
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ ДОСТ!ДОЛУ ДПС ДС .БСП ДС.АТАКА ДС.ПРОКЛЕТИ БЪДЕТЕ ВОВЕКИ.ДЯДОВЦИТЕ НИ УМРЯХА В БОЙ СЪС ВАС .НИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДО КРАЙ СЛЕД НАС И НАШИТЕ ВНУЦИ.ДОКАТО УМРЕ ПОСЛЕДНИЯ АГЕНТ КОМУНИСТ.ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА.ДА ЖИВЕЕ ДОСТ!
63
2
 
6
 
! Отговори
Чудя се преди 7 години
Дали е съвпадение,че тука всички пламенни защитници на евроатлантическите ценности се оказват и същевременно яростни ердоганисти?И това не е само по форумите-гурутата на сор.ос.оидите Инджев и Коритаров също са заклети ДОСТ-аджии.Случайност?Едва ли.
62
0
 
0
 
! Отговори
dublin преди 7 години
Samo vizte podbranite SNIMKI...Cicko vi Sorosh gi e ODOBRIL...Po edno grantche za purzolki za Mariiceto.Starae se shroshoidceto...;))
61
0
 
9
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
Еманюел Макрон е Уол Стреетски банкер и евреин !!!партията му се появи наскоро буквално от нищото ..... да обяснявам ли нататака ?
60
0
 
8
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
МАКРОН Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ.ЧЕСТИТО .САМО ДА НЕ ГО НАПРАВЛЯВАТ АРМЕНЦИТЕ КАТО САРКОЗИ!САМО НАПРАВИХ ЕДНО СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ФРАНЦИЯ И ТУРЦИЯ.ВЪВ ФРАНЦИЯ ОХРАНАТА НА ИЗБОРИТЕ ОБЩО 57000 СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА В ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ.ТУРЦИЯ ОБЩО 385 000 СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА В ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ.Е СЕГА ВЕЧЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО НА ГЕЙРОПЕЙЦИТЕ ИМ ТРЕПЕРЯТ ГАЩИТЕ ОТ ТУРЦИЯ.СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ВИЖДАМ ИСТИНАТА .НО ПРОСТО NO COMMENT!
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то не е толкова важно кой е първи икой втори и колко е разликата . На втория тур Льо Пен не може да качи повее от 10% върху резултата от първия тур , това е важно. Макарончо ще има най-малко 65% на втория тур.Това е положението.
58
4
 
6
 
! Отговори
Леле преди 7 години
Голям страх тресе евро-ге.овете от имагинерната опасност Льо Пен да докара Путин!Обаче за съвсем реалната от ислямизация на Франция пет пари не дават!Е,бабо.бецът Макрон ще им подсигури Халифата,няма проблем,да им е честито.....
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комуниста пак последен както винаги ХА ХА ХА
56
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ФРАНЦУЗИТЕ! САМО МАКРОН! ВИВА ЕС!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 69! Ай стия с тая Лум пен та Лю пен! Макарона и ба банката!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX 64Хи-хи-хи......ЗАСЕГА Е ВТОРИ.....ЛЯ-ЛЯ-ЛЯ.....
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука някои *** вярно си мечтаят рашка гавняшка да си ги вземе. После има да жулят боярищник, все едно не сме го играли тоя филм 50 години. Бугаринът е много просто същество, дай му референдум да си избере БКП на власт като 47-*** година пак... *** та *** народ, направо не е истина... Демокрацията не може да надмине нивото на избирателите си, а у нас нивото е едноклетъчнен полуо.р.к.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX Ало победителя свършва се с интернационализма и с ромската толерантност ахахахахах!!До последният ромпон" да се изчисти и много свински *** да има!!
51
2
 
1
 
! Отговори
франкофил преди 7 години
ПЕРФЕКТНО ФРАНЦИЯ!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62Ха-ха-ха......като гледаш предварителните данни от изборите днес.....НЯМА ДА ВИ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА! Но...друг е въпроса, например няма да чуеш ОТ НИТО ЕДИН РУСНАК ИЛИ АЗИАТЕЦ ДУМИТЕ "да смажем ес"!!!!! Точно тези ти думи показва КОЛКО СТЕ ЛИЦЕМЕРНИ И ЛЪЖЛИВИ, расисти и безчовечни същества!!! А ми дърдорите за някаква "демокрация" и някакви си "човешки ценности"!!! Фалшиви сте до мозъка на костите си!
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо Пен БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗМЪТ ТИ УНИЩОЖИ АМИН!
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС трябва да смаже евразийския.
47
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция скандира: Макрон-президент!