Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!

Турският посланик отсече: Нито веднъж не сме депортирали член на ПКК
Обновена: 25 апр 2017 10:07 | 25 апр 2017 10:04,
119
Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!
Снимка: архив Булфото

Да наречеш демократично избран лидер авторитарен диктатор е абсолютна глупост, отсече турският посланик в България Сюлейман Гьокче пред Нова тв и допълни, че би било жалко, ако Европа избута Турция настрани в резултат на грешна политика.

Той определи референдума, с който права на президента се разширяват, като "успешен". Според посланика резултатът от допитването не е прекомерна власт за президента, а спокойствие за хората.

"Имахме много важен референдум с много голямо участие на хората. Разликата беше много малка, което е напълно нормално при такива референдуми. Така беше и за Brexit. Мисля, че беше успешен. Не съм съгласен с критиките, че не е бил честен. Имаше стотици телевизии, вестници, радиостанции в Турция. Кампанията преди референдума беше по-дълга от месец. Всеки показа своите виждания, огласи и след нажежена кампания референдумът беше проведен."

Още по темата

 

"Не е работа на един посланик да дава отговори на изявления на президенти. Няма да правя и опит да отговоря на президента Румен Радев и не съм тук да правя политически изявления", каза той по повод думи на президента Радев, че страната ни не се меси в чужди държави, но и няма да приема съвети.

"Говоренето, че Турция е враг и се намесва във вътрешните работи на България, както и че е заплаха за националната й сигурност трябва да спре. Това не е конструктивно, не е градивно, положително и полезно. Не улеснява двустранните ни отношения. Имаме история от стотици години, имаме и бъдеще заедно”, каза още той.

За да подчертае, че Турция не се меси в политиката у нас, той заяви, че нито веднъж България не е депортирала член на ПКК, когато страната му е искала това. Допълни, че ПКК безспорно е терористична организация.

"Нека да говорим за тероризъм, България нищо не знае за тероризъм и се надявам да не разберете, защто това е нещо ужасно. Ние имаме много терористични организации", каза той.

"Турция е много добър съсед на България, на всички държави около нея. Категорично и с уважение отхвърлям говорене със заплахи. Смятате ли, че Турция е заплаха за България? Категорично не", заяви Н.пр. Гьокче.

"Турция гарантира мир и просперитет за всички съседски държави, включително за България. Нека да спрем дотук", допълни той.

"Познаваме България много добре. Оценяваме и подкрепяме просперитета и стабилността във вашата държава. Въпросът е цялото това замърсяване и заразяване с негативизъм и разговори, които водят към негативизма. Това е станало национално хоби, за да убиваме времето си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
10
 
! Отговори
Турко преди 7 години
В края на интервюто момченцете и момиченцето които задаваха въпроси гледаха така сякаш някой ги е цапардосал в мокър пар.цал!
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пък нещо и не съм чувал да е имало българи, биещи се на турска страна!...Явно малко си чело. Потърси повечко за обсадата на Плевен за да разбереш не са ли се били българи в защита на обсадения от русите град.
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водещото момченце към края на интервюто се понаака малко. Тези водещите бяха като интелектуални запъртъци.
56
3
 
9
 
! Отговори
дежавю преди 7 години
Доскоро само посланици на САЩ смееха да ни съветват открито.Сега и турският го прави. Значи...сме зле.Слуги на много господари.Нашето бъдеще с Турция ни е познато като нашето минало В Турция.
55
3
 
8
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До един там - не ми давай пример с Балтика. Това е първата линия на НАТО срещу Русия, и след като си толкова запознат с военното дело следва да знаеш, че няма начин Европа и НАТО да изпуснат Прибалтика. В тила им е Германия, която също е голяма военна сила. Къде сме ние? Разграден двор, съседи които ще играят хоро върху разрухата ни (виж си историята) и липса на каквато и да е военна сила. Следва ли нашия Президент да предизвиква Ердоган в този момент с коментара за "недемократична" Турция?
54
3
 
9
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До до 61 - къде имаш познати бе, *** смръ.длив? Аз съм израснал с пома.ци на тютюна и уважавам тези хора. Зная, че те са работливи и не търсят размирици. Комунистическите *** угодиха на Съветските братя с възродителния процес. И ако си гледал колкото мен през браздата, стискайки автомата и чакайки някой да дойде през дългите нощи, няма да говориш глупости. А нападателния тон, подхожда главно на такива които първи ще се покрият зад майчината фуста. И колко съм порасъл не е твоя работа.
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво нагло държане на водещите на нова тв в сутрешният блок нямам думи да опиша. Още малко оставаше да обявят война на Турция двамата *** на сутрешният блок. Ужас.И тръгнаха да говорят за цензурата в Турция. Казаха на Гьокче още, че тука в България нямало цензура така обясниха водещите на нова тв на госта си.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма държава,просперирирала,ако не полага грижи за образованието,а слуша световната банка,която имаше за девиз "закривай!"
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплаха е заътпяването на младото поколение.Никой не ще да е даскал за 400 лева,всички учители-предпенсионери,всички млади доктори-в чужбина...И това ако не е нарочно-здраве му кажи.Не застанат ли нови хора,необвързани с мутри и зависимости,включително международни-Збогом ,България,както каза ален делон.
50
10
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 7 години
Не знам що за птица си, но писането ти вони на ибрик!Кой си, че си позволяваш заплашително да даваш акъл как да търпим да ни унижава едни нагъл лъжлив човек с нечисти лукави намерения на една агресивна и недобронамерена страна!Не знам колко си порасъл, но Възродителният процес не е безумен, защото турците под външно влияние на такива, искаха да си правят република насред България! Имам познати там, знам какво им говорят.
49
1
 
7
 
! Отговори
Krom преди 7 години
И въобще, цъкайте червени палчета колкото искате. Дреме ми. Аз съм служил две години и три месеца в бойно поделение. Дал съм своето за опазването на България. Помирисвал съм барут и поназнайвам нещо. Коментаторите тук, или са заслепени от старческа деменция характерна за БСП електората или познават военното дело от Кантърстрайк. Няма защо въобще да влизам в риторичен спор.
48
2
 
12
 
! Отговори
Krom преди 7 години
И още нещо. Този посланик не е виновен за безотговорната ни политическа класа. Нито за разгрома на който тя и алчните ни "висши военни" подложиха Българската армия. За сребърници. Така че, няма защо да смесваме темите. Това, че хората бягат от България, че младите не виждат тук бъдеще, че индустриите умират и че населението се опростачава с всеки изминат ден, не е "заслуга" на Турция. Те просто се възползват от разградения двор България. А и не само те. Ха на бас, че и другите ни комшии ...
47
4
 
10
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До един там - надявам се, няма да спорим на темата дали посланика бе умерен. Сега, това което аз казах бе, че не си избираме съседите. И, че когато си Президент и Главнокомандващ, най добре би следвало да знаеш плачевното положение на Българската армия. Да отправяш някакви язвителни коментари в това положение е безотговорно. А миграцията - е да речем, тези българо мохамедани в Турция ги изсели безумния "Възрожденски процес". Не разбирам въпроса ти. А как Турция допринася за миграцията тук?
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАВИСИ ОТ БЪЛГАРИТЕ.
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ МНОГО НЕ НИ ИСКАТ МАЙ...
44
12
 
14
 
! Отговори
хе преди 7 години
имаме бъдеще в ЕС с Франция и Германия и другите европейски държави, не с Туркия - вас сме ви гледали айде нема нужда
43
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато обикаляше България преди изборите ако някои си позволеше да го прекъсне повтаряше като папа.гал, че не можело да го прекъсват, понеже Турция била велика държава. Нахален като ментора си. Без капка възпитание.
42
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, че мазния Гьокче бил направил смешни некакви *** не само не го дига в очите на българите, напротив. Ако искат да позабравим мръсната роля, която изигра по време на изборите по-добре да не ни го показват. Буди само злоба и отвращение.
41
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютен симпатяга се оказа този Гьокче. Евала!
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водещият по едно време се насссра, без извинение. Хахаха