САЩ доставят противоракетния щит в Южна Корея

Целта на THAAD е да прехваща и унищожава севернокорейските ракети
Обновена: 26 апр 2017 09:43 | 26 апр 2017 09:37, Елка Василева
104
САЩ доставят противоракетния щит в Южна Корея
Снимка: архив, Reuters

Американските военни започнаха да доставят в Южна Корея части от противоракетната си система THAAD, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирайки южнокорейската информационна агенция Йонхап.

На фона на засиленото напрежение около ракетната и ядрена програма на Северна Корея на бивше голф игрище в областта Сонджу, в южната част на страната, пристигнаха шест камиона с оборудване за противоракетната система.

В съобщение на южнокорейското правителство за пристигането на първите елементи не се уточнява какви са докараните части, но агенция Йонхап съобщи, че са разположени шест установки за изстрелване на ракети, няколко ракети и най-малкото един радар, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Вашингтон и Сеул обявиха на 7 март, че заради заплахата от изстрелване на ракети от КНДР започва разполагане на системата THAAD. Китай обаче заяви, че това няма да може да спре Севера, а ще влоши баланса на сигурността в района. Русия също е против разполагането на ракетния комплекс.

Целта на противоракетния щит THAAD е да прехваща и унищожава севернокорейските балистични ракети с малък и среден обсег в последната фаза на полета им.

Тази вечер държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, министърът на отбраната Джеймс Матис, директорът на Националното разузнаване Дан Коутс и генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник-щабовете, ще информират всички членове на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ за ситуацията в Северна Корея, съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на висш сътрудник на Белия дом.

По-рано бе съобщено, че и пълният състав на Сената ще бъде информиран на закрито заседание за обстановката около Северна Корея, припомня ТАСС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЕдинствената надежда на Боби е че СК е по добре защитена отколкото летищата на Асад. Само че съсвсем скоро ще разбере че нещата там са много по-зле отколкото ПВО-то на руснаците в Сирия ако изобщо може да се говори за подобно нещо при руснаците.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБоби, много си *** Боби.
44
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ удариха 2 японски града с атомни бомби, НО сега САЩ и Япония са си най-близки съюзници в тихоокеанският регион.Защо?Ами просто японците смениха предишното си имперско държание и репчене (типично за диктаторски, сатрапски режими) с цивилизовано и основано на взаимен интерес, търговия и разбирателство, демократично развитие.Резултатите са очевадни, дори за форумните му.рзилки - Япония е икономически гигант, хората там живеят средно по 85 години и всичко това без военна сила.
43
6
 
9
 
! Отговори
станой извини ме преди 6 години
До Анонимен"НА ФАЛИРАЛИЯ ЦИОНИСТКИ КРАВАРНИК................."Вземи един топ тоалетна хартия да си забърсваш пяната от устата че много хвърчат брызги около теб.
42
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ядрено оръжие Сащ изтриха от лицето на земята два града в Япония просто за кеф. Там не е имало нито заводи за оръжие, нито военни подразделения. Сащ излъгаха, че в Ирак има хим. оръжие и избиха един милион иракчани. За останалите мизерии по света да не говорим, че няма да стигне мястото. Не се спират да "демократизират" планетата. Като демократизираните плащат с милиони жертви.
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще замирише на печено чучхе, че главния чучхист какъвто е мазен има да цвърчи та ще чуе чак в Китай и Русия.
40
4
 
4
 
! Отговори
До Ангел преди 6 години
Глупи,ако процесът на мислене не ти беше чужд,може би щеше да знаеш,че атомното оръжие е сериозен възпиращ фактор!Дай си труд да четеш и ще разбереш,че когато има риск от използването на такова,всичко се свежда само до закани-примери много!Последният такъв е и ситуацията на Корейския полуостров!Така че глупавите си писания знаеш къде да си ги поставиш!
39
8
 
11
 
! Отговори
Ангел до 46 преди 6 години
Ми дай тогава всички да имаме Ядрени Бомби!!! "Умнико" Знаешли какво ще стане тогава.Всеки военен конфликт като Религиозната Война в Нигерия ,ВОйната в Судан и десетки други локални военни конфликти ще свършват с Ядрен Апокалипсис!!! Ако в главицата ти имаше малко мозък щеше да помислиш в тази посока преди да пишеш!
38
6
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
Глупи,СК от години си имат истинска Атомна Бомба!Както от години и Израел има такова оръжие!Само не разбирам каква е разликата,та едни да имат,а други не?
37
2
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Е бах тоя мерник! Ти въобще наясно ли си с Географското разположение на Северна Корея!
36
7
 
4
 
! Отговори
до 43До Комунизолюбц преди 6 години
Ти глей некоя ракета да не падне у софето, че тогава ще гледаме по телевизията лунен кратер.....
35
12
 
8
 
! Отговори
До Комунизолюбците преди 6 години
Ох колко ще ми стане кеф 1 сутрин като се събудите всички и медиите гърмят че СК е заприличала на Лунен Кратер.Да! Точно 1 нощ им трябва да Американците да го направят.Тогава Искам да ви видя по форумите.ХАХХАХАХ Направо ще се изпразня от кеф!!!!
34
6
 
5
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Бой по тези който развиват Ядрена Програма.Атомно оръжие не трябва да имат.Ако СК е към края на Ядрената си програма.АКо не се направи нещо до 1 година ще разполагат със истинска Атомна Бомба.Ако те имат.Редица други страни ще решат и да те стават Адрени.Като Турция на пример! Риска от Ядрен Апокалипсис ще се увеличи многократно ако всеки почне да развива Ядрена програма
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко детски софииски евроатлантически драсканици. То затова БГ е толкова пропаднала и придължава да пропада. Умните напуснаха и напускат а безмозъчните и крими контингента отиват в софия.
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРО е предназначена да унищожава ракети в трите етапа на техния полет. Непосредствено след изстрелването в техния апогей и при приближането им към целта. Ефективноста и при всеки от тези етапи е 90%. За първите 2 етапа са достатъчни корабите и подводниците около СК, но за третият етап е нужно допълнителното разполагане на елементи ПРО и в самата ЮК. Който поне малко е запознат с математиката знае че това гарантира прихващане унищожаване на 728 от изстреляни 729 ракети.
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофиилистик-путиинофилистиите реват на умряло :) Като бъде завършен този противоръкетен щит и другия в Европа, Русия ще е заобиколена отвсякъде. Чакаме вой на умряло откъм изток :) Какъв прекрасен старт на днешния ден!
30
8
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Южняците се готвят за война.Ракетния щит по никакъв начин няма да бъде затруднен от тромавите и нискокачествени ракети на Севера.Проблема е друг.Ракетния щит ще ги свали в последната им фаза на полета,както пише.Атомна ракета свалена в последната фаза на полета означа че Радиацията ще се разнесе в атмосферата над ЮК.А това със сигурност ще даде някакви негативни последици за природата и населението.САЩ не трябва да позволяват на Севера да изстреля Атомна Ракета.Вярвам че могат да го направят.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и Русия и Китай могат да развиват ядрения си капацитет. Празни приказки ли говорим или как?
28
7
 
2
 
! Отговори
Ясно е преди 6 години
че СК няма как да удари САЩ,но каквито и системи да разполагат,трибуквието да си скъсат,ЮК е пиши бЕгала!Пък и самураите може да отнесат нещичко!Те всъщност имат сериозен опит благодарение на техните приятели американците!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким това Ким онова, ама вече 2-ра седмица стои и си кротува. На вчерашните тържества по случай 85 години чучхенска армия не изтреляха нито ракета нито направиха ядрен опит както тръбяха преди това. Ким се задоволи да пуца само с гаубици модел 1938 одина.