Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
9
 
! Отговори
до 97 преди 7 години
Мога да те корегирам. В Русия се произвеждат 26 марки автомобили от Еропа, Азия и Сащ. Но не се сглобявт, както у нас, а се произвеждат и частите им и двигателите. Такова е изискването им за инвестиции. Затова руснака ще кара само нови коли, а на нас ще пробутват 20 годишни бангии, новите ни западни братя.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До здравомислещKoй ти каза, че си "здравомислещ"?Наполеон от 7-*** стая?И кой те пусна в стаята на санитарите?
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е ислямист а на такива Китай ще им размажат чутурите.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пробай са ти да им надуеш шушуните бе, богатир ;)))Смелчага си тиии, на всекио можеш да надуеш еуеониа. Ела надуй моя и после можеш да го усмучеш ;) За тва сички укропитечета ги бива ;)
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каза, че Русия нищо не произвеждала! Но прави това, което другите не могат! Що Епъл не произвежда например ядрени реактори. Щото ще гърмат като батериите на самсунгите. Що Дженерал елекртрик не произвежда трансформатори за 1,5 милиона волта, каквото е напрежението на далекопроводите в Русия. Защото ще изтрепят полоината САЩ от токови удари. Що Наса не праща космонавти в Космоса. Защото с нейните совалки утрепаха цял автобус хора...
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Викаш автоваз е рено - нисан? Значи ако си купя рено или нисан си купувам ЛАДА? Бах маа му... аз ... никога вече япоснка или френска кола!!! Лади няма да карам! ;)))))Не знам какво сглобяват и какво произвеждат. Знам, че в заводите на ЛАДА се произвеждат и марки на рено и н исан. Знам, че дори мерцедес и тойота имат заводи в Русия. Поне още 10 марки имат. А в българия дори чистачки за задното стъкло не правим вече. Можеш да се гордееш с евроатлантизма си ;)
77
7
 
5
 
! Отговори
здравомислещ преди 7 години
Северна Корея като Русия на Путин. Само се дърлят защото няма кой да се хване да им надуе шушоните. Ако ги набият нови пълчища от пришълци и проблеми. Там да си стоят и да вегетират на корени и трънки.
76
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 90Нискотехнологичнит храни които Путин забрани повишиха инфлацията до трицирени числа, обезцениха рублата 2 пъти и населението обедня петкратно. :))) Браво !Безанологово и многоходово падение.
75
9
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 7 години
Това в газета.ру ли го чете?Или си го обсъждатв с другарите на по чашка самагончик?Ай...писна ни от рашисти с мания за величие.
74
6
 
4
 
! Отговори
Хун Вей Бин преди 7 години
Още няколко фойерверка и Кимистан ще остане без кьорав специалист по ракетоделие... "без пушка да е пукнала". Интересно колко ли едрени бомби не са им се взривили тая година.
73
2
 
7
 
! Отговори
ДО 78 преди 7 години
Ама не е като Турция освен изгнили Турция нещо произвежда ли, а Ердоган седи като изпъдено куче пред вратите на ЕС ахаха аре заминавай си у Анадола ко майната си търсиш тука.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците тръгнаха да инвестират по света, ама запада се уплаши и се затвори за техните пари - санкции, украински, грузински и други ситуации им организираха. В отговор руснаците защитиха Асад и си затвориха пазарите за нсикотехнологините западни стоки. Сега запада изплаща в пъти повече помощи на безработни и на селскостопанския си сектор. Заради конкуренцията почнаха да използват повече химикали и качеството им взе да пада. Скоро и генномодифицирани продукти ще одобрят в Европа. Честито ;)
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците още нямат мобилни установки балистични ракети. И ги крият в шахти, които всеки знае къде се намират. Значи Севрна Корея е по-напред от щатите, които произвеждат само хамбургери.
70
13
 
4
 
! Отговори
скотовоз от Того преди 7 години
Кой може да разоръжи СК? Този който му даде технологиите и ядрения материал за производство на ЯО. Кой е той? На всички е ясно че това е Русия. Защо никой не настоява пред Русия да си обере ЯО и ракетните технологии от СК? Защото Русия ще я свърши същата каквато я свърши с ХО на Асад в Сирия т.е. никаква. Основния търговски партньор на СК е Киатй 90% а останалите 10% военен обмен с Русия. Показваните ракети на СК по парадите досущ приличат на руските а не на китайските образци.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дебелака ще разбие кравешките ГМО ***.
68
1
 
3
 
! Отговори
До Фронто преди 7 години
Ти си много гениален, толкова ум не се среща всеки ден. Велики заключения само източника на вашата информация не знам кой е.
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достигнала височина 71 км!!!? Тя стратосферата е до 40км. Значи се е взривила в космоса на път за луната.
66
2
 
7
 
! Отговори
Роло преди 7 години
Северно корейците са абсолютен компот. Ще ги смачкат за 2 седмици, басии смешниците са :)
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са изпаднали в паника от новината за нов овцевоз кръстосващ Черно Море. Памперси се продават с милиони и трескаво се търсят бункери за убежище.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 76Т.нар. Лада дето я 'произвеждали' руснаците всъщност е Дачия с ново име. Освен това, руснаците само я сглобяват. АвтоВаз е собственост на Рено-Нисан. И са продали 4000 в цяла европа с което повишиха продажбите си двойно за последните 5 години взети заедно.