В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!

Достъпът ще бъде възстановен, ако исканията на Анкара се изпълнят
30 апр 2017 08:02,
137
В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!
Снимка: архив Reuters

Достъпът до най-голямата интернет енциклопедия Wikipedia е е блокиран в Турция, защото тя е работила за очерняне имиджа на турската страна. Това заявиха вчера турските власти, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

"Вместо да допринася в борбата с тероризма, (тя) стана част от кампанията за очерняне имиджа на Турция на международната сцена", посочва турското министерство на транспорта, мореплаването и съобщенията, цитирано от Анадолската агенция и БТА.

Ведомството заявява още, че ръководството на енциклопедията е било уведомено за необходимостта да престане да публикува "лъжлива и непотвърдена информация" за връзки на Анкара с терористични организации. Но въпреки нееднократните предупреждения Wikipedia отказала да отстрани съдържанието. В резултат на това се стигнало и до блокирането.

Достъпът може да бъде възстановен, ако исканията на Турция в крайна сметка бъдат изпълнени, посочва Анадолската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
11
 
! Отговори
Ментолка Ефраимова преди 6 години
До 25Пише се Долно ***. Можеш да се информираш в Уикипедия. При нас все още не е забранена.
24
1
 
9
 
! Отговори
али Баба преди 6 години
Не е ли време за един руски сапунен сериал С Турция в сърцето? :-)Интересно като сядат на чай с рахат локум Доги и Пyтя как ще се нахвалят чии поданици живеят по-непоносимо щастливи...
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турците получиха точно това което заслужават
22
1
 
15
 
! Отговори
ьДоган преди 6 години
Мала Азия. Мараня. Мазни миндери... А един султан завива шикалки в станиол. Сефте. Язък, че ни е под носа и ще ни излезе през носа, иначе щеше да е много смешно.
21
15
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Очевидно е, че ти не си излизал от родния селянистан, българин синоним на държавност и просперитет, а *** ?? Какво мисли населението в Долно Уйново по въпросите за демокрацията и свободата на словото ?
20
4
 
25
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 6 години
САМО ВСЕЛЕНАТА И ТУРСКАТА ПPOCTOTИЯ СА БЕЗГРАНИЧНИ НО ЗА ПЪРВОТО НЕ Е СИГУРНО :)))))))
19
1
 
16
 
! Отговори
Доги преди 6 години
Тоя месец Википедия, следващия месец - ракията, по-следващия - тютюна... А наесен - истински военен преврат, не като оная смехория лани. Преврат в 22:00 и то в петък! Все едно атентат с пистолет без пълнител, открийте разликата в IQ на аудиторията...
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важно е да не се забраняват великите турски опити
17
1
 
23
 
! Отговори
Ментолка Ефраимова преди 6 години
"Вместо да допринася в борбата с тероризма" ??? Май някой е прекалил с баклавата.
16
0
 
18
 
! Отговори
по по най преди 6 години
ьДогановата благодат скоро ли ще се излее връз раята под формата на собствена туркоПЕДИя, описваща всичко правилно? Опс, ама Гугъл не се пише за ден-два... Я да им спира направо тока и бой, глад и сръбска музика... като в Доброто Старо Време. Туркия РЕТРО.
15
26
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Той Ердоган със един шут можа да я изкърти таз врата, вратата тъй или иначе е шороко отворена за всекакви тарамбуки, турците пътуват и работят безпретствено в целия ЕС, а за теб има шенгенски визи и членски внос за тъй пък получаваш европейски фондове след 10-15 год благодарение на тия евро-фондове тая държава няма да я има.
14
3
 
11
 
! Отговори
Той преди 6 години
А,меркел остави вратата открехната на европейският съюз за турция.
13
2
 
28
 
! Отговори
Бай Рашо преди 6 години
До чок гюзелГрешиш мой човек че живковата хунта се е "САМОСВАЛИЛА",защото същите комунистически пенюги /техните деца и внуци/,ни управляват в последните 28 години !!!Това не се нарича "самосваляне", а чисто - ПРЕБОЯДИСВАНЕ, драги !
12
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо трябва всичко да е позволено в ЕС каквo е позволено проституция кражби ислямизъм нашестие на терористи корупция и прочие ама имало свобода на словото, а къде е опозицията защо я няма в ЕС дори в Турция има опозиция и демокрация.
11
2
 
3
 
! Отговори
бай Х преди 6 години
На крив *** Космосът му пречи... В тая връзка ми е чудно кога Доги ще открие любимия спорт на колегите си от Северна Азия, фойерверките с не имеющие аналогов в мире ракети...
10
0
 
31
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Не знам, а и не ме интересува каква информация e публикувана в Wikipedia относно техните политици, но ако някой си направи труда да потърси нещо за нашите "любимци" с изненада открива, че на всички някак си трудовия им стаж започва от 1989 г. преди това евентуално само са се родили и учили. Излиза, че някак си от нищото са се пръкнали цяло ято "демократи" все бивши червени отрочета та не е много ясно това лъжлива информация ли е или икономисване на такава.
9
4
 
26
 
! Отговори
Асен Георгиев преди 6 години
Wikipedia не лъже......."През 90-те години Бойко Борисов има участие и в редица други търговски дружества с различен предмет на дейност. В някои от тях Борисов работи в тясно сътрудничество с мафията Пашата, Маджо, Трактора и др. бизнесмени .Борисов е висш служител на СИК ."
8
5
 
29
 
! Отговори
Остап Бендер преди 6 години
Аз не зная защо Султана продължава да си играе на дребно,вместо да вземе и да забрани изцяло Интернет в Турция, кактотова отдавна са го направили техните колеги управляващи в С.Корея и Куба !
7
3
 
23
 
! Отговори
чок гюзел преди 6 години
Съвсем логично. И нашата хунта миналия век заглушаваше черните радиостанции в отчаян опит да попречи на стадото да прогледне. А накрая какво стана - без пушка *** се издъниха като кифладжии и се самосвалиха. И Доги дотам ще я докара.
6
5
 
20
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 6 години
Султан Ер Голям! Мой брат !