В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!

Достъпът ще бъде възстановен, ако исканията на Анкара се изпълнят
30 апр 2017 08:02,
137
В Турция забраниха Wikipedia. Очерняла им имиджа!
Снимка: архив Reuters

Достъпът до най-голямата интернет енциклопедия Wikipedia е е блокиран в Турция, защото тя е работила за очерняне имиджа на турската страна. Това заявиха вчера турските власти, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

"Вместо да допринася в борбата с тероризма, (тя) стана част от кампанията за очерняне имиджа на Турция на международната сцена", посочва турското министерство на транспорта, мореплаването и съобщенията, цитирано от Анадолската агенция и БТА.

Ведомството заявява още, че ръководството на енциклопедията е било уведомено за необходимостта да престане да публикува "лъжлива и непотвърдена информация" за връзки на Анкара с терористични организации. Но въпреки нееднократните предупреждения Wikipedia отказала да отстрани съдържанието. В резултат на това се стигнало и до блокирането.

Достъпът може да бъде възстановен, ако исканията на Турция в крайна сметка бъдат изпълнени, посочва Анадолската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е държавник и има мнение за нещата по много въпроси за разлика от Боко тиквата, който може само да се кланя и да хленчи като една стара болна жена как нищо не може да се направи. защото някой друг е виновен, а когато ви снемаха пръстови отпечатъци мълчахте като н@@кани не се грижете за Ердоган гледайте себе си в каква червена *** на комуниста Боко тиквата живеете.
4
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината понякога боли, а не очерня имиджа
3
8
 
36
 
! Отговори
маларт преди 6 години
Аз искам да забраня на всички ненаяли се българи да спрат да ходят НА all inclusive в империята на Ердоган и да подкрепят икономиката на султаната по този начин.
2
3
 
33
 
! Отговори
месара преди 6 години
ами така де , как може да не пише че ердоган е сътворил света !? абе защо ни занимавате с глупости ?
1
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са евролибераските хакери на Юнкер, очернят Турция. Меркел и Юнкер са фашисти и хакери Започвам да харесвам Ердоган и позициите му, Русия и Турция трябва да съсипят тая евро-гейска *** на третополови меки китки. Сега искат да съсипят и Британия и да отделят и Калифорния от САЩ Юнкер е стар фашист и враг на хамеристан и демокрацията неговия бог са Велзевул и парите.