Едно момиче срещу неонацисти – хит в интернет

Чехкинята Луция Мисликова в спор с "бръснатите глави"
5 май 2017 09:23, Елка Василева
135
Едно момиче срещу неонацисти – хит в интернет
Снимка: БТА

Чешко момиче скаут стана сензация в интернет, след като в социалните мрежи се появи снимка как тя спори с неонацисти по време на митинг, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си.

Тийнейджърката е била една от близо 300-те демонстранти, застанали на пътя на шествие на крайнодясната Работническа партия за социална справедливост, организирано на 1 май във втория по големина чешки град Бърно.

В един момент фотограф е уловил как момичето се изправя срещу един от близо 150-те привърженици на екстремистката партия, която е срещу мигрантите и Европейския съюз, и започва да го убеждава, че трябва да се помага на тези, които бягат от война.

Наложило се е полицията за борба с безредиците да раздели участниците в двете акции, след като се е стигнало до сблъсъци. Задържани са 11 души и от двата лагера.

Световната организация на скаутското движение публикува на страницата си във Facebook снимката на 16-годишната Луция Мисликова, направена от фотографа Владимир Чичманец, който също е участвал в контрадемонстрацията.

Момичето е обяснило, че е отишло на демонстрация и е влязло в спор с един от "бръснатите глави", защото е искало да покаже, че е за мир и разбирателство между хората, за правото им да бъдат различни.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
13
 
4
 
! Отговори
РАД преди 6 години
До DiesIraeТоя от снимката е точно от тия, дето "искат да живеят спокойно".Бас държа, че е и безработен, който се оплаква, че заради чужденците няма работа.Сигурно обаче не пропуска да гледа всяка събота мача на любимия отбор, разбира се в клетката на ултраси-те :)
60
7
 
4
 
! Отговори
RAD преди 6 години
Чета тука поредните пишман-патриоти да се подиграват на някого, когото нито познават , нито имат информация за него.Проблемът не е в истинските бежанци! Проблемът е в ония, дето използват това като извинение да си търсят работа или да правят золуми в Европа!! Разберете го!!ОК съм с това да се приюти нормално семейство, което е загубило всичко заради войната и са склонни да спазват реда и закона в ЕС и да се трудят без претенции за религиозни свободи извън законните.Не съм ОК с останалите!
59
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 6 години
Това е пропаганда на Илюминатите в техните медии в подкрепа на техния план за ислямизация на Европа.
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"16-годишната Луция Мисликова" да бъде хвърлена на аборигените в някой лагер, да се направят записи и да се покажат на целия чешки народ.
57
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудна булка на Ислямска държава ще стане от тая загубенячка!
56
4
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
До Аз виждам това 62А според коментара ти пълен с правописни грешки и омраза виждам мулутинеориентиран, зомбиран, придатък на фашистката идеология. Като онзи с черните очила на снимката.
55
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Работническа партия за социална справедливост"Крайнодесни социалисти, пък даже и фaшисти, борещи се за справедливост като не признават човешки права. Какво доживях...
54
0
 
17
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До АнонименДа темата е, че когато някой в някоя държава в Европа иска да изяви личното си мнение - че като искаш да живееш в една държава и да ползваш всички ползи от това то трябва и с нещо да допринасяш ( да плащаш данъци например) и, че като отиваш да живееш в дадена страна трябва да приемеш културата на хората който са там, а не те да се съобразяват с теб то тогава веднага те заклеймяват за нацист и едва ли не слуга на дявола. Хората искат да живеят спокойно, а не да хранят мързеливци!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби и другият троллл, стига сте отвличали вниманието с безмислени коментари. Темата е съвсем друга. Знам, че не ви е приятно показаното.
52
2
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До БобиИ храбрите червено- армейци който още първите 3 седмици по твой думи се вижда колко мотивирани за война са със сигурност са нападали въоръжените конвой на немците. Партизаните в русия са били като нашите комунистически партизани. Чакали са армията да стигне до тях за да излязат и да кажат и ние се борихме (реално недоказано), а главнокомандващите ги награждават просто защото са добри за ПР-ра. Нашите партизани са крали от селата и са чакали червената армия.Това им е славната им съпротива
51
3
 
0
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До vladyРедно е всички комунисти (ГЕРБ+РБ също защото са пълни с бивши ***) да си избият от главите всички глупости за равенство и да се хващат на работа защото имат много кредити да изплащат! Под работа разбирам да полагат само физически труд защото комунизма нищо умно не е създало. Само проблеми за цялото човечество от както този зъл строй съществува. Няма равенство, така както няма двама човека полагащи еднакво усърден труд или да са с еднакви заложби. Всеки е индивидуален и уникален.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно хромозомно неидентифицирано нещо от третия пол мултикултуралистче на две цигарки ганда срещу момче с черни очила. Това виждам аз....И ти предпочиташ..." момчето"?Личи си.
49
0
 
15
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До АнонименТова, че на медиите им е най удобно всеки гамен да го наричат футболен фен, рокер или неонацист е едно. Но, че хора с такива убеждения може и да са просто граждани който искат мирно да изразят личното си мнение и да протестират е направо немислимо. Аз като нацист според медиите съм с бръсната глава, свастики по цялото тяло и вечер вместо да спя ходя и бия беззащитни роми! (колко съм зъл само) А това, че всичко казано няма нищо общо с реалността е направо немислимо.
48
3
 
11
 
! Отговори
Аз виждам това преди 6 години
Едно хромозомно неидентифицирано нещо от третия пол мултикултуралистче на две цигарки ганда срещу момче с черни очила. Това виждам аз.
47
9
 
4
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Редно е всички неонацисти да полагат задължително обществено полезен труд - бояджийски работи за да повторят подвизите на Хитлер от младини.
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не е неонацист. Ако беше щеше да я бръска и рита.
45
0
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До БобиА тези партизани който остават в тилът кого нападат за храна? Немската армия или взимат от и без това изгладнелите (след Сталиновата индустриализация на СССР) хора?Да не би тези партизани да са отишли в Германия и там да са грабили? Не те са били на руска територия и са избивали всички който не им дават даром (щом не подкрепяш безчинствата на червената армия, значи си нацист и трябва да бъдеш убит) Да не говорим за зверствата извършени от червената армия в Източна Европа!
44
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А този отвратеняк защо се е скрил зад тъмни цайси?
43
0
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До ФашомянНяма подобна глупост! Преди да коментираш прочети малко по темата ( учебник писан от някой който иска да ти промие мозъка не се брой) Хитлер е бил против комунизма - защото взима от тези който се трудят за да даде на тези който ги мързи в червата. Комунизма казва всички са равни без значение кой колко се труди, нацизма казва всеки има право на това което си е изработил с честен труд и ако искаш да си част от обществото то трябва да помагаш за това общество не само да чакаш на готово
42
0
 
6
 
! Отговори
shrek преди 6 години
До DiesIrae Грешка! Нужни са 65 г. за да се изгорят 6 млн. евреи.