Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия

Намерени са в град Зеелов при строеж на велоалея
8 май 2017 21:40, Анисия Иванова
117
Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия
Снимка: Reuters

Седемдесет и две години след края на Втората световна война строителна бригада намери в Източна Германия тленните останки на най-малко 21 войници от съветската Червена армия, предаде Асошиейтед прес.

Останките са намерени в град Зеелов, на 70 км източно от Берлин, по време на строеж на велоалея.
Йоахим Козловски от благотворителната организация "Фолксбунд", която се грижи за военни гробове, заяви за ДПА, че вероятно има още останки на същото място.

Експерти ще се опитат да идентифицират войниците. Според Козловски те вероятно са били убити в последните дни на Втората световна война, в последните сражения за Берлин между Съветския съюз и нацистка Германия, пише БТА.

В района на Зеелов са загинали общо около 33 000 съветски и полски войници и около 12 000 войници от Вермахта, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
43
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре руснаците ще ударят по една чаша одеклон, ще напсуват Германия и ще продължат да живеят в мизерия. Че и ние сме така, благодарение на тях.
10
42
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе не знам какво ще празнуват утре руснаците, като Германия може да ги купи и продаде 10 пъти, руснаците отиват да бачкат и робуват на запад, а пък техните ветерани и други пенсионери умират от глад, докато немските ветерани и пенсионери всяко лято са на морето и си гледат кефа с огромните пенсии.
9
40
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1942 г Медведя беше хвърлен на 4атала приготвен за ..дране , но дойдоха ингилизите и янките та оттърва ножа , а сега за благодарност им върти мозъците .
8
12
 
51
 
! Отговори
Война преди 7 години
Тройно повече загинали Руски войни...Вечна им ПАМЕТ!!!!
7
44
 
30
 
! Отговори
г преди 7 години
Тия дето мразят Хитлер са същите дето мразят Исус-езичници комунисти.
6
35
 
24
 
! Отговори
г преди 7 години
Езичниците също са казвали на Господ ,че е зло .И така 300 г.Но християнството се разпространява и хората знаят ,че е истината.Не ме интересуват вашите езичества и комунистически паради .Капища и тн .
5
10
 
27
 
! Отговори
г преди 7 години
Ами аз какво да направя ,че празнуват ........Всеки си има право на това.Но политическата карта си е важна. Пък и лека полека така като гледам и тамошния ржим май пак на Хитлер бие. Хитлер победи навсякъде ......
4
20
 
44
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
До г - Абе онзи, нацизма е по - голямото зло за самата Германия. Това, че СССР несъществува не е толкова важно - важното е, че Русия е най-развитата държава в областта на техническата кибернетика и е в състояние да смачка всички и всичко, което се прекланя пред този твоя хитлер. Много, много си зелен, и е добре да си седиш на насрания *** и да не коментираш подобни теми.
3
22
 
45
 
! Отговори
Cтaной от Axeлой преди 7 години
До гНо утре в Москва ще е празник, а в германско - рев и спомени за разпрани семерини...
2
39
 
24
 
! Отговори
г преди 7 години
Голям праз,важна е идеята.И факта,че СССР го няма вече,но ГЕРМАНИЯ отново владее Европа-както предсказа и фюрера.И впрочем Христос също не е признавам 300 г ,но е победил по-рано .
1
59
 
27
 
! Отговори
г преди 7 години
Нацизмът победи ,днес Германия е обединена ,а СССР не съществува.Поклон пред Адолф Хитлер.