Пореден ракетен тест на Северна Корея

Не е ясен вида на ракетата, прелетяла е около 700 километра
32
Пореден ракетен тест на Северна Корея
Снимка: Reuters

Северна Корея е извършила пореден ракетен тест рано тази сутрин.

Според информация на южнокорейското правителство ракетата е изстреляна близо до град Кусонг и е прелетяла около 700 километра преди да падне във водите между Япония и Корейския полуостров, съобщи Нова телевизия.

Още по темата

CNN информира, че представител на министерството на отбраната на Съединените щати е потвърдил за случая и изминатата дистанция, но е уточнил, че все още се уточнява вида на ракетата.

Действията на севернокорейския лидер Ким Чен Ун бяха оценени като провокация към Република Корея, след встъпването в длъжност на новия президент Мун Чже Ин.

От друга страна, поредният експеримент идва часове, след като високопоставен севернокорейски дипломат загатна, че преговори между Пхенян и Вашингтон са възможни, но "при определени условия”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
до Гост+ преди 6 години
Според тебе 1400 км в час каква скорост е? Свръхзвукова или костенурска?
5
0
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
700 км:30 мин=23 км / мин - бавничка е, ама нали е стигнала много на високо пък. Трябва още много да тренират
4
6
 
13
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
Върховното командване на непобедимата червена армия на Прасчо разиграва краварите както си поиска. Докато му зяпат в балистините ракети той си прави ядрени опити със мега-бомби във някой подземен тунел и у Македония тресе.
3
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май ще закриваме Северна Корея скоро
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балистичните ракети на Прасчо обикновено летят по 5-6 км. но краварите успяват да ги засекат. Предимството на балистичните расети е че не могат да бъдат засечени. Когато ракетите на Прасчо летят по 700 км вида на ракетите не е ясен, това навежда на размисли.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С толкова ниска скорост ако са верни числата, прилича на крилата ракета. Какво стана нали американците щяха да ги свалят, било елементарно и тн? Измъкнала се пущината не?